Rik kultur i Portugal

Skal du leie feriehus i Portugal venter en stor kulturell opplevelse. Portugisere er stolte av sin kultur i Portugal som er verdenskjent for sin Fado-musikk og folkedanser. Selv om landet har fokusert på fremtiden i de senete årene, har Portugals kulturskatt sin arv fra Oppdagelsestiden. På din ferie i feriehus i Portugal vil du oppdage mange vakre og klassiske monumenter og attraksjoner spredt over hele landet. Mange av disse er lett tilgjengelige fra ditt feriehus eller din ferieleilighet i Portugal.

På ferie i Portugal vil du oppleve rik kultur

 

'Azulejos' er en annen viktig del av den portugisiske kulturen og historien som bla. finnes i mange av våre feriehus. Disse små håndmalte flisene representerer landets storslåtte, maritime storhetstid og mange av detaljene er ofte utsøkte.

Religion spiller en viktig rolle i Portugals kultur. På nesten alle offentlige bygninger vil du finne et kors eller en hellig statue. Mange av de gamle helligdagene og festivalene blir fortsatt feiret og kan gi familien en flott mulighet til å oppleve kulturen i landet, samt en dagstur fra ditt feriehus eller din ferieleilighet.

En annen viktig del av kulturen i Portugal er tyrefekting. Selv om portugisere er mindre fanatiske enn spanjolene når det gjelder den dramatiske sporten, så er tyrefekting fortsatt en sentral del av portugisiske feiringer og festivaler.

Lisbon ble tildelt tittelen den kulturelle hovedstaden i Europa av EU i 1994 pga. sine rike kultur. Fado-musikken er en veldig stor del av kulturen, og musikken er veldig unik. Fado-musikken fokuserer på følelser av “saudade” (lengsel, nostalgia).

Sansenes kultur i Portugal

Enten om du befinner deg på en lokal restaurant eller i ditt feriehus i Portugal, så vil det portugisisk kjøkkenet overraske deg positivt. Selv om vi nordmenn er vant med å spise de fleste av våre måltider hjemme i egen stue, så spiser portugisere ute på lokale restauranter daglig. Som et stort sjøfartsland er det ikke rart at sjømat en essensiell råvare i det portugisiske kjøkkenet. Dermed har også Portugal blitt en av de landene som er best til å tilberede sjømat!

Portugal er kjent for sin fantastiske matkultur

Portugal er et av de mest kulturrike landene i Europa og på grunn av den lange historien kan du oppleve en mangfoldig kultur i Portugal. Derfor er det perfekt å leie feriehus i Portugal. Book ditt feriehus eller din ferieleilighet i Portugal i dag og opplev det store kulturtilbudet! 

Er du interessert i mer infomasjon om leie av feriehus i Portugal og andre spennende destinasjoner? Da kan du abonnere på våre ukentlige nyhetsbrev.