Attraksjoner og aktiviteter i Slovenia

Avhengig av interesse kan du oppleve mange attraksjoner og alltid noe nytt Bli med NOVASOL til Slovenia - et land fylt til randen av historie, kultur og naturopplevelser. 

Museer, gallerier og minnesmerker

Slovenia byr på mange museer, gallerier, borger, minnesmerker, arkeologiske funn, biblioteker og gravplasser.

Et av de mest fremtredende museene er 1. verdenskrig Museet i Kobarid. De største galleriene er Nasjonalgalleriet og Det moderne galleriet i Ljubljana. Mange borger er plassert høyt oppe på åsene og viser en fantastisk utsikt over maleriske landskap. Fire av dem er uansett turistattraksjoner i Slovenia: Borgen av Bled, Borgen av Ljubljana, Huleborgen av Predjama og den gamle borgen av Celje.

Noen slovenske gravplasser er minnemerker med nasjonal betydning. Verdt å se er den jødiske gravplassen i Rožna Dolina, den romerske nekropolen i Šempeter i Savinja-dalen, soldatgravplassene i Soca-dalen, Prešernov gaj gravplassen i Kranj og Navje og Žale i Ljubljana.

Slott, borger og middelalder

I flere av de slovenske byene er den gamle Middelalder-bykjernen godt bevart. Videre finnes det flere utendørsmuseer, blant annet det største som er i Rogatec. Verdt å se er også utendørsmuseet ved klosteret til karteuserordenen i Pleterje, utendørsmuseet i nærheten av Menic og det i Soca-området hvor en kan fremdeles se restene av Isonzofronten og av slaktene i den første verdenskrig.

Det er også flere slott, borger og palasser som er turistattraksjoner. De fleste slott er fra barokken, og et av de vakreste slottene i Slovenia er trolig Štatenberg-slottet. Mange slott ble bygget om til museer og gallerier og er gjerne brukt til bryllup og fest.

Mange borger er renovert og bygget om til museer og hoteller. Fire av dem er blant de ti mest besøkte severdigheter i Slovenia: Borgen av Bled, Borgen av Ljubljana, Huleborgen av Predjama og den gamle borgen av Celje.

De praktfulle palassene finnes stort sett i kystbyene, særlig i Koper, som er hjemmebyen til det vakreste palasset i Slovenia, Pretor-palasset. Manzioli-palasset i Izola og Gruber-palasset i Ljubljana er også kjent.

Attraksjoner og aktiviteter på ferie i Slovenia

 

Festivaler

Domkirkene i Maribor og i Koper, fransiskaner-klosteret i Nazarje, det russiske kapellet på Vršic eller Hemma-valfartsveien er verdt å se.

Det er forskjellige arrangementer hvert år i Slovenia. En vil finne noe for enhver smak: kultur, musikk, sport, mat og drikke eller barnearrangementer, festivaler, messer og utstillinger.

Verdt å besøke er:

  • Jazz-festivalen i Ljubljana,
  • Lent-festivalen i Maribor,
  • den gamle rank-festivalen – tradisjonell mat, drikke, frukt og kultur i Maribor,
  • MIFF Internasjonal Folke-festival i Koper
  • Verdenscup i skihopp i Planica
  • Maraton i Ljubljana

NOVASOLs feriehus og ferieleiligheter i Slovenia er et idéelt utgangspunkt for en avslappende ferie.