Aktiviteter og attraksjoner i Andalucía

I Andalucía finner du en rekke attraksjoner og aktiviteter dersom du er på ferie i Spania. En ferie i Andalucía vil derfor aldri bli kjedelig, og det vil alltid være et stort utvalg av både aktiviteter og severdigheter.

Vær aktiv fra feriehuset i Andalucia

Utfluktstips

Et stykke uforfalsket Andalucía lærer man å kjenne langs ruten pueblos blancos (no.: hvite landsbyer) som fører gjennom innlandet i provinsen Málaga. Et godt utgangspunkt danner byen Ronda som er kjent for sin egenartede beliggenhet ved kløften til Guadalevín. Herfra følger man veien C341 sørover gjennom et vilt, pinjebevokst bakkelandskap til byen Gaucín som med sine hvite hus med rød taksten hever seg over de omkringliggende åskulissene. Veien leder videre til landsbyene Jimena de la Frontera og Castellar de la Frontera, som ligger mellom korkeikskoger og olivenåkre. Ved å følge den samme veien, som nå kalles 3331, kommer man via landsbyen San Roque ned til Middelhavskysten.

Landskap med en enestående skjønnhet og ynde oppdager man på en tur langs elven Guadalhorce. Fra landsbyen Mijas går det en vei forbi pinjeskoger og røde klipper og til Alhaurín el Grande som ligger ved den nordlige fjellskråningen av Sierra de Mijas. Via Cártama og Alora ankommer man omsider tettstedet Antequera som huser noen av Andalucías mest betydningsfulle forhistoriske kunstminnesmerker.

Men også på det kulturelle felt har Andaucía en mengde å by på. Den lange og stadig vekslende historien har etterlatt seg spor overalt og kan føles og oppleves i de gamle katedralene, borgene og de nyere museene.

Casa-Museo Pablo Ruiz Picasso

Huset som Pablo Ruiz Picasso ble født og bodde i, ligger i byen Málaga og er omgjort til et museum som i dag rommer en samling av kunstnerens originalverk: keramikk, raderinger og illustrerte bøker. I tillegg vises også arbeid av andre kjente kunstnere som eksempelvis Miró, Bacon, Ernst, Tàpies og Chillida. Tilsammen er det utstilt rundt 3.500 verk av ca. 200, deriblant flere lokale kunstnere. Museet holder åpent året rundt (stengt på helligdagene).

Museo de La Alhambra

Museet Alhambra ligger i palasset til Karl V og er viet den spansk-mauriske kunst. Palasset utgjør per se et imponerende stjerneeksempel på den italienskinspirerte renessansestilen.

I museet står det utstilt islamske kunst-, pynt- og bruksgjenstander, som til dels er blitt funnet ved utgravninger i Alhambra og omegn. Således får de besøkende vite mye interessant om muslimenes religion, næringsliv og vitenskap. Museet holder åpent hele året (tirsdag-fredag) med gratis adgang for alle.

Museo Provincial de Huelva

Provinsen Huelvas eget museum tar de besøkende med på en reise gjennom historien. I museet er det utstilt betydningsfulle arkeologiske funn fra denne landsdelen. Skjønt også verk av samtidige kunstnere fra provinsen Huelva er med på utstillingen. Museumsbygningen ligger i den brede gaten Alameda Sundheim og holder åpent året rundt. Gratis inngang.

La Alhambra

Alhambra er et palass med gårds- og hageanlegg i arabisk stil, som ble bygget under Nasrid-dynastiet i det 9. århundret. Det var i sin tid det mest betydningsfulle politiske og aristokratiske sentrum i den vestarabiske verden. Spasér rundt i det vidunderlige komplekset med sine historiske bygninger, rettvinklede bakgårder, tallrike brønner, kanaler og skyggefulle trær. Den eldste bygningen er den mauriske festningen Alcazaba. Men også patio de los Leones (no.: Løvenes bakgård) bør du for all del få med deg. La Alhambra holder åpent hele året.

Besøk Alhambra i Andalucia

 

Mezquita de Córdoba

Mezquita i byen Córdoba er egentlig en moské og samtidig en kristen katedral. Etter at den i år 785 ble oppført som en moské på ruinene av en kristen kirke, har den gjennomgått utallige forandringer og ombyggingsfaser, noe som dette gudshusets mange ulike byggestiler gir tydelig prov på. I 1532 ble den endelig gjenerobret av de kristne som reiste en katedral i moskéens midtparti. Moskéen demonstrerer på praktfullt vis et skoleeksempel på muslimsk kunst. Også Pation de los Naranjos (no.: Appelsingården) er fortryllende.

Catedral de Sevilla

Katedralen i Sevilla er det tredje største kristne byggverk og tilhører verdens viktigste gotiske sakralbygg. Levningene etter Christofer Columbus er bisatt her.

Katedralbygget er reist over ruinene av en moské, og fremdeles er deler av moskéen synlige inne i katedralen. Etter de mange forandringene og ombyggingene som katedralen har gjennomgått, fremviser den i dag spor av de forskjelligste byggestiler som f.eks. mudéjar, gotikk, renessanse, barokk og et akademisk avsnitt av klassisistiske verk. I arbeidet med alteret deltok flere betydningsfulle kunstnere som bl.a. brødrene Jorge Fernández Alemán og Alejo Fernández, Roque Balduque og Pedro de Heredia.

Bestill et feriehus i Andalucía i dag, og få en opplevelsesrik og uforglemmelig reise!