Aktiviteter og attraksjoner på Costa del Sol

Costa del Sol er i første rekke kjent for sine vidunderlige strender og bukter og sine små fiske- og sportshavner. Fjellene beskytter Costa del Sol mot de kalde vindene som kommer fra innlandet. Vi har satt sammen et utvalg av de flotteste strendene du kan besøke når du leier feriehus i Andalucía:

  • La Malagueta er stranden som ligger midt i byen Málaga. Den egner seg spesielt godt til sportsaktiviteter, og med sine ikke altfor kraftige bølger hilser den også barna velkommen. Stranden er over 1 km lang, ca. 45 m bred og består av finkornet vulkansand. Dessuten vaier her det blå flagg som er tegn på god vannkvalitet.
  • I Málaga befinner også stranden Caleta seg som er en riktig familiestrand. Den er meget godt pleiet og enkel å nå frem til. Med en lengde på nesten 1,5 km tilbyr den rikelig med plass. Den finkornete sanden består av vulkanstein.
  • I en bukt i Marbella finner vi stranden Puente Romano som er en mindre strand med finkornet, hvit sand. Her kan man leie solsenger og parasoller.
  • I Guadiaro ligger den over 2 km lange stranden Torreguadiario som er blitt tildelt det blå flagg for sin meget gode vannkvalitet. Fra stranden kan man på fantastisk vis betrakte fiskerne som daglig drar ut på fangst, og yachthavnen i Sotogrande. Det finnes nesten ikke bølger her, noe som er til glede for familiens aller minste. Sanden består av finkornet vulkanstein.

Men selvfølgelig har Costa del Sol også kulturelt sett mye å by på. I tillegg til storbyer som Málaga er også de små kystlandsbyene fulle av historie og severdigheter.

Lei feriehus i Costa del Sol

Alcazaba de Málaga

Festningen i Málaga er et gammelt arabisk festningspalass som den mauriske sultan Badis lot bygge i det 11. århundret. I den første tiden bodde sultanen her selv, hvoretter palasset senere ble herskersetet for mauriske guvernører og taifakonger. Festnigen er på eksemplarisk vis bygget inn i landskapet, slik at den var særs vanskelig å innta.

Catedral de Málaga

Katedralen i Málaga befinner seg i byens historiske sentrum og stammer fra det 16. århundret. Kirkens annet tårn er grunnet pengemangel aldri blitt fullført, hvilket har gitt gudshuset kallenavnet La Manquite (no.: Den Enarmede). Katedralbygningens indre del er sterkt preget av renessansens og barokkens arkitektur, men helt i begynnelsen ble den imidlertid reist i gotisk stil. Til sakralkomplekset hører også flere kapell, en vidunderlig bakgård og noen hager. Katedralen holder åpent for besøkende hele året, dog ikke på søn- og helligdager.

Ronda

Den historiske by Ronda ligger ved elven Guadalevin mellom Cádiz og Málaga. Her bodde det mennesker allerede i forhistorisk tid. Fra denne epoken stammer også de arkeologiske funn og hulemalerier, som er oppdaget i de lokale grottene. Stor betydning fikk byen under maurerne. I dag finnes det ennå mange bygninger fra både denne og den påfølgende tid da de kristne gjenerobret Ronda. Byen er en høydare ikke bare kulturelt sett, skjønt også på grunn av det omkringliggende landskap med naturparkene Sierra de Grazalema og Sierra de las Nieves, som begge forhekser de besøkende.

Lei feriehus i Ronda

Cueva de Nerja

Et besøk i den forhistoriske hulen i Nerja fortoner seg liksom en reise til Jordens indre. Oppdag sporene fra våre forfedre gjennom de bevarte hulemaleriene og kjenn ennå i dag kraften fra et forlengst utdødd jordskjelv. Også et gravsted fra omkring 6300 f.Kr. kan beskues. Imponerende viser de flere tusen år gamle stalakittene og stalagmittene seg. Hulen er åpen for besøkende året rundt.

Fundación Museo del Grabado Español Contemporáneo i Marbella

Stiftelsesmuseet for nasjonal samtidskunst viser utvalgte eksponenter for spansk grafikkunst. Her kan man betrakte bl.a. etsnings- og vannblekkraderinger, litografier og tresnitt; verkene stammer fra det 15. århundret og frem til i dag og er laget av berømte kunstnere som bl.a. Picasso, Dalí, Tápies og Miró. Museet ble åpnet i 1992 og befinner seg midt i Marbellas bykjerne. Det holder åpent hele året (stengt mandager, søn- og helligdager).

Bestill et feriehus i Spania, og opplev alle aktiviteter og attraksjoner landet har å by på. Du vil ikke angre!