Attraksjoner i Spania

Spania bærer på en meget rik kultur- og naturarv som er sterkt representert på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarvsteder i Spania. Byer, bygningskompleks og enkeltbyggverk i Spania danner sammen et av de største kulturskattkamre i verden. Det betyr at under din ferie kan du oppleve en rekke attraksjoner og severdigheter i Spania. Vi i NOVASOL leier ut en rekke feriehus i Spania nær de mange attraksjoner og ønsker deg hjertelig velkommen!

Mérida

Mérida ble grunnlagt på den romerske keiser Augustus' tid (år 25 f.Kr.) og fikk dermed navnet Emerita Augusta. Den gang var Mérida qua hovedstad i den romerske provins Lusitania en av de mest betydningsfulle byer i Romerriket. Også under visigoterne (tidlig middelalder) forble byen viktig og huset det eldste bispesetet på Den iberiske halvøy. Til tross for de arabiske herskernes ødeleggelser er fremdeles mange historiske minnesmerker og bygninger forblitt bevart og kan den dag i dag besiktiges.

Córdoba

Byen Córdoba forteller en over 2.000 år lang historie. Under den romerske epoke dannet byen et av Imperium Romanums kulturelle sentre og tiltrakk seg store personligheter som bl.a. Seneca, Osius og Trajan. Spesielt innflytelsesrik var tiden under maurerne, i særdeleshet perioden under kalifatet, da Córdoba var en millionby. Ennå den dag i dag kan man se adskillige spor fra denne epoken.

Lei feriehus nær Córdoba

Almagro

Almagro kan skue tilbake på en meget variert og vekselsfull fortid. Byen befinner seg mellom fem fjellkjeder i provinsen Ciudad Real.Antageligvis bodde det mennesker her allerede i bronsealderen, hvoretter området ble inntatt av romerne i antikken og visigoterne i tidlig middelalder. Alle folkene etterlot seg betydelige spor. På 1200-tallet var Almagro sete for Calatrava-ordenen. Det påfølgende århundret opplevde byens økonomi og næringsliv et oppsving takket være opprettelsen av to større markeder. Ettersom byen i dag befinner seg i øverste divisjon av kunsthistoriske minnesmerker, investeres det mye tid, strev og penger i restaureringen av de gamle husene, kirkene og palassene.

Jardines del Pazo de Mariñán

Dette vidunderlige anlegget ligger direkte ved fjorden Ría de Betanzos og elven Mandeo. Hager og bed anlagt i terrasser, innbyr til spaserturer. På området befinner det seg også et hovedhus og et opprinnelig militært tårn som i det 18. århundret imidlertid ble ombygd til et palass. Parken holder åpent året rundt med gratis inngang.

Monasterio de Piedra

Klosteret ble grunnlagt i år 1194 og befinner seg i et av Aragons tørreste områder. I begynnelsen viet det seg i første rekke til primærnæringer som landbruk og fedrift, og den dag i dag drives det her ennå betydelig fiskeoppdrett. På stedet finnes det en vidunderlig park som siden 1860 også er tilgjengelig for offentligheten. I parken ligger grotten Iris. I 1983 fikk klosterbygget status som verneverdig. Anlegget holder åpent året rundt.

Den gyldne trio i Madrid

De tre museene Prado, Thyssen-Bornemisza og det nasjonale kunstsentrum vokter store og kjente verk av berømte malere som bl.a. Velázquez, Goya, El Greco, Bosch, Tizian, Tintoretto, Raffael, Rubens, Rembrandt, von Dürer, van Dyck, Renoir, Degas, Cezanne og Kandinsky.

Picasso og Dalí

I Barcelona ligger Picasso-museet som gir et godt innblikk i utviklingen av det kunstneriske liv og virke til kubismens mester.

Produktene og eksponentene til Salvador Dalí kan man beundre i Dalís theater-museum; en utflukt til dette museet i den lille byen Figueras, som ligger i den catalunske provinsen Gerona (ca. 140 km nord for Barcelona), er absolutt å anbefale.

Kongepalasset Palacio Real i Madrid

I år 1738 la man ned grunnsteinen til Kongepalasset i Madrid. Kongefamilien bor riktignok ikke lenger her, men benytter fremdeles palasset som befinner seg i sentrum av hovedstaden ved offisielle anledninger. I tillegg til det kostbare interiøret huser Palacio Real også mange malerier. Et besøk avrundes gjerne med en spasertur i det storslåtte parkanlegget rundt den royale bygningen.

Besøk kongepalasset i Madrid

Dryppsteinsgrotter i Nerja

I Nerja by finner du grotter laget av naturen, og dette er en populær attraksjon for turister. Grottene kalles dryppsteinsgrotter og befinner deg fire km øst for Nerjas sentrum. Grottene har vært en turistattraksjon siden 60- tallet, og attraksjonen har med årene bare økt med antall besøkende.

La Sagrada Familia bygningen

I Barcelona befinner den kjente La Sagrada Familia bygningen seg. Dette er en fantastisk kirke designet av arkitekten Antoni Gaude, men ble ikke ferdigbygget før hans død.

Sierra Nevada

Sierra Nevada er en kjent fjellkjede og severdighet i Andalucia. Mesteparten av året er fjellkjeden dekket av snø, og det er skimuligheter fra november til slutten av mai. Utenfor skisesongen er nemlig fjellkjeden en naturpark, og her kan du bruke tiden på lange gåturer, mens du beundrer den vakre naturen.