Aktiviteter og attraksjoner i Catalonia

Catalonia har ikke bare en fantastisk kyst med vidunderlige strender og bukter, men også en enorm mengde kulturelle høydepunkt. I første rekke tilbyr selvfølgelig storbyen Barcelona utallige aktiviteter og severdigheter. Skjønt også de mindre byene og landsbyene og de mange naturparkene sørger for avveksling i ferien din. Her følger et utvalg av severdigheter og attraksjoner du kan besøke når du er på ferie i Catalonia.

Barcelona

Barcelona er både hovedstad i regionen Catalonia og samtidig også en verdensby ved Middelhavet. Byen har vokst og utviklet seg fra å være en romersk bosetning til å bli en kulturmetropol. Her vet man å kombinere opprettholdelsen av den kulturhistoriske arv med en simultan fremming av de moderne kunster.

Men også folkekulturen viser seg stadig frem i Barcelona. På de enkelte bydelsfester kan du danne deg et bilde av dette og ta del i den barcelonske feststemningen.

På UNESCOs Verdensarvliste står det oppført flere bygg av catalanske arkitekter som f.eks. Gaudí. Men også sporene fra den gang romerne hersket her, kan ennå sees overalt. Severdig er dertil den middelalderske bydelen.

Vidunderlige strender, sportshavner og adskillige golfbaner i umiddelbar nærhet av havet kompletterer tilbudet for en aktiv ferie.

Lei feriehus i Barcelona

Teatro-Museo Dalí

Teater-museet Dalí i Figueras viser verk av den verdensberømte maleren som går for å være surrealismens geni. Her treffer man på mange kjente eksponenter, skjønt også stykker som hittil ennå ikke har funnet sin vei til den brede offentlighet. I dette museet kan man virkelig tilbringe flere timer; hele tiden oppdager man nye ting og dykker da ned i en ganske annen verden. Museet holder åpent året rundt.

Museo Nacional Arqueológico de Tarragona

Det Arkeologiske Nasjonalmuseum i Tarragona forteller på en spennende måte om den antikke fortiden til byen som romerne engang kalte Tarraco. Museet ble grunnlagt allerede i det 19. århundret og har siden dén tid stadig utvidet sin utstilling med nye eksponenter fra utgravninger, som muliggjør enda mer nøyaktige og sikrere kunnskaper om fortiden. Museet holder åpent året rundt (stengt mandager).

Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (MACBA)

Museet for samtidskunst i Barcelona (MACBA) viser verk av kunstnere som bl.a. Antoni Tàpies, Paul Klee, Francesc Torres, Mario Merz og Zush. Museet ble åpnet i 1995 og kan besøkes året rundt.

Iglesias románicas de la Vall de Boí

Dalen Boí utgjør med sine ni tidligromanske kirker et av de områdene i Europa med høyest tetthet av romanske kirker. Siden år 2000 har området stått oppført på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. I dette landskapet befinner også Pyreneenes høyest beliggende skiområde seg.

Catedral de Girona

Byggingen av katedralen i Girona samt dens klokketårn ble startet allerede på 1000-tallet; i det 12. århundret fulgte korsgangen, hvoretter resten av bygget stod ferdig i det 16. århundret. Dermed består også denne katedralen i likhet med så mange andre i Spania av ulike byggestiler. Her finner man verdens bredeste gotiske kirkeskip. Tapiz de la Creatión (no.: Skapelses-veggteppet) bør nevnes spesielt. Katedralen holder åpent hele året; på mandagene får man anledning til å beskue kirkeskipet og korsgangen gratis.

Monasterio de Poblet

Klosteret i Poblet demonstrerer et vidunderlig stjerneeksempel på catalansk sakralarkitektur. Gudshuset stammer fra det 12. århundret og tilhørte i lang tid cistercienserordenen. Spesielt biblioteket her var av stor betydning. UNESCO har utropt hele klosteranlegget til Verdens kulturarv. Det holder åpent for besøkende hele året.

Parque Güell

Parken Güell er Gaudís boligby. Opprinnelig skulle hele anlegget bli en stor boligby, men disse planene ble aldri virkeliggjort. Bare det Rosa Hus ble bygget av en av Gaudís medarbeidere. I dag utgjør parken en del av UNESCOs Verdensarv og kan besøkes året rundt. Fra tid til annen finner det sted utstillinger på parkområdet.

Opplev Park Guell fra en ferieleilighet i Barcelona

NOVASOL leier ut en rekke feriehus og ferieleiligheter i Spania, og du er mer en hjertelig velkommen!