Aktiviteter og attraksjoner på Fuerteventura

Fuerteventuras hovedattraksjon utgjør uten tvil de lange og vide strendene på østsiden av øyen. Her får man en herlig anledning til å slappe av og riktig nyte solen i lange drag. For den som nå og da likevel føler en trang til litt kulturell avveksling, har vi her satt opp et lite utvalg av severdigheter og attraksjoner. Således blir feriehusoppholdet på Fuerteventura ditt ganske sikkert en uforglemmelig opplevelse.

Ecomuseo de La Alcogida

Det økologiske museet La Alcogida demonstrerer det tradisjonelle liv på landet. Her kan man fremdeles være vitne til hvordan kornet males i møllen, hvordan ost og brød fremstilles fra bunn av og hvordan husdyrene i tidligere tider ble forsørget og tatt hånd om. Ennvidere får man mulighet til å kikke på keramikere og vevere, mens de utfører sitt arbeid på tradisjonelt vis. Dette museet gir en hel mengde store opplevelser, spesielt for barn. Museumsområdet er stengt mandager og lørdager.

Museo Arqueológico y Etnográfico

I museet for arkeologi og folklore i Betancuria kan man forfølge sporene til urinnvånerne i La Atalayita. Museet er tredelt: en arkeologisk, en paleontologisk og en etnografisk del. Således får man et meget godt overblikk over de første innbyggernes skikk og bruk.

The American Star

I januar 1994 havarerte det amerikanske cruiseskipet da det gikk på grunn utenfor stranden Playa de Garcey.

Mange har i ettertid forsøkt å ta seg frem til vraket, for å sikre seg gjenstander fra luksusskipet. Slike forsøk har hittil kostet mer enn 30 mennesker livet. Derfor frarådes det på det sterkeste fra å foreta sådane (dum-)dristigheter.

Villa Winter

Ved Cofete på halvøyen Jandía ligger Villa Winter som er oppkalt etter sin opprinnelige eier, tyskeren Gustav Winter. Bygningens tilslørede og usikre fortid har gitt grobunn for adskillige rykter om hva villaen muligens kan være blitt brukt til. Dagens eier er imidlertid ukjent, og selve huset forlatt.

Oasis Park

Oasis Park er en tropisk temapark som befinner seg i La Lajita. Tropiske dyr, alt fra aper til sebraer, er til stor begeistring for hele familien. Her ligger også det største, europeisk forvaltede kamelreservatet og en særdeles severdig botanisk hage med eksotiske planter. Parken holder åpent året rundt.

Vannsport

Takket være den konstante vinden som blåser over øyen, er strendene her et sant eldorado for vannsportsentusiaster. Vestkysten egner seg spesielt til surfing, mens brettseilerne foretrekker nordsiden ved Corralejo eller østkysten (da i særdeleshet det lange strandavsnittet mellom Costa Calma og Jandía).

Også de som driver med kite-surfing har i den siste tiden funnet sin store glede her og gjort stedet stadig mer populært. Stranden er tildels inndelt i egne områder for hhv. wind- og kite-surfing.

På vestsiden av øyen ligger den imponerende, bratte klippekysten. Grunnet de uberegnelige og lunefulle strømningene er enhver form for bading her forbundet med livsfare.