Aktiviteter og attraksjoner på Lanzarote

Ønsker du et avbrekk fra strand og sol under ferien på Lanzarote, kan du oppsøke noen av de mange attraksjonene og aktivitetene på øya. 

Lei et feriehus eller leilighet på Lanzarote

Museo-Fundación César Manrique på Lanzarote

Museet og stiftelsen César Manrique ble grunnlagt til ære for César Manrique som døde i 1992. Det er takket være César Manrique at Lanzarote i det store og hele er forblitt en uforlignelig fortryllende, rolig og avslappende øy. Museets mål er å opprettholde, utforske og videreformidle Manriques verk samt å fremme den kunstneriske aktiviteten som lever i en gjensidig pakt med den naturlige omgivelsen. Museet holder åpent året rundt.

Cueva de los Verdes på Lanzarote

Hulen Los Verdes oppstod som følge av utbruddet til vulkanen Monte de La Corona. I grotten, som befinner seg i Haría på Lanzarote, kan de besøkende foreta en ca. 2 km lang rundtur. Hulen er åpen året rundt.

Cueva de los Jameos del Agua

Her er det snakk om en forhistorisk hule som rommer en naturlig innsjø i sin midte. Innsjøen på sin side er forbundet med havet og huser den ytterst sjeldne, endemiske krepsdyrarten Jameitos. Her arrangeres det regelmessig folklorekonserter, og undertiden fyller også førsteklasses orkestre hulens indre med nydelige toner.

Castillo San José i Arrecife

I borgen stilles det ut samtidskunst med verk av bl.a. Picasso, Miró, Chillida og Tàpies. I tillegg arrangeres det også her regelmessig klassiske konserter. Borganlegget lot kong Carlos III bygge som en forsvarsfestning midt i Naos-bukten.

Besøk borgen San Jose på ferie på Lanzarote

Castillo de San Gabriel i Arrecife

Også borgen San Gabriel ble opprinnelig bygget som forsvarsanlegg. Festningen ble oppført i det 16. århundret, for å beskytte seg mot de stadige piratangrepene. I den senere tid har borganlegget fått status som verneverdig og huser i dag et astronomisk observatorium og et arkeologisk museum.

Øvrige attraksjoner på øyen er:

  • Oppdretten av cochenille i Guatiza og Mala (kaktuslusen som gir det populære, røde fargestoffet)
  • Fiskerhavnene i El Golfo, Playa Blanca, Puerto del Carmen og Arrecife
  • Saltutvinningen fra saltverkene i Janubio
  • Ymse keramikkproduksjoner overalt på øyen (museum i Monumento al Campesino ved Mozaga)
  • Produksjonen av timple i Teguise (et lite gitarlignende strengeinstrument)

 

Gå ut og spis god mat på Lanzarote - det lønner seg!

Når du flyr til Lanzarote, må du ikke strengt talt og nødvendigvis være fiskespiser, men det er absolutt en fordel; for den dryppende ferske atlanterhavsfisken er en ganefryd i ultraklassen, om den så nytes grillet, kokt eller stekt i smør med den særegne papas og mojo-sausen samt en frisk salat ved siden av. Hvilke typiske fiskeslag som finnes, og hva du burde spørre etter i hvilke restauranter, røper vi gjerne når du booker feriehuset ditt på Lanzarote.

Men også kjøttspisere blir tilfredsstilt, for gode restauranter vet å tilberede de ulike kjøttsortene (storfe, svin, lam, kanin etc.) på sitt respektive lekre vis. Dertil fristes familiens smårollinger med bl.a. pommes frites, spaghetti og pizza. Når du så får den typiske Lanzarote-vinen til maten, vil du sikkert forbli sittende til bords så lenge som mulig.