Matopplevelser på Mallorca

Mallorcas kjøkken blir gjerne beskrevet som solid og naturlig. Det solide bondekjøkkenet skaffer imidlertid til veie både raffinerte og fantasifulle retter. Tilhengere av kraftige kjøttretter vil like seg på Mallorca. Helstekt gris er en riktig lekkerbisken og også sau og lamm, som blir servert med mange lokale grønnsaker. I jaktsesongen serveres kanin, and og vaktel. En spesialitet som absolutt anbefales er Frito Mallorquin, en rett av innmat, poteter og olivenolje.

Fisk og sjømat er ikke det billigste man får på Mallorca, men du verden så godt det smaker! Scampi i hvitløksaus er en populær forrett, men også blåskjell, blekksprut, abbor og hummer anbefales på det varmeste. Det finnes barnemenyer for de minste, og pizza, spagetti og pommes frites pleier å være populært blant smårollingene. Når du i tillegg blir servert en fremdragende spansk vin, vil du kose deg skikkelig.

En annen kulinarisk spesialitet er Sobrasada. Dette er en pølse av svin med paprika som blir laget av naturtarmer og hengt til tørk. Disse kan kjøpes hos Pedro Amengual og Maria Riera i Carrer Santo Domingo 7, Palma de Mallorca. Stikk innom og spør etter Sobrasada de Munar. I denne lille butikken henger det tusenvis av pølser under taket.

Mallorca er også kjent for mandler og ensaimadas (bakst). Det er ikke bare mandeltrærnes blomstringsperiode i januar/februar som gjør turistene begeistret, men også mandelspesialitetene. Mandelkake og kremaktig mandel-is er gode eksempler på dette, og husk, det er lov å synde litt når man er på ferie!