Aktiviteter og attraksjoner i Murcia

Legger du ferien til Murcia kan du la deg fascinere av regionens lange kyst, vidunderlige strender og imponerende bukter. Vi kan bare gi deg et utvalg av disse strendene, for det er umulig å nevne dem alle sammen. Men foruten sommer, sol, strand og hav finnes det naturligvis også mange andre ting å se og oppleve i de to regionene som i likhet med resten av Spania bærer på en stor historisk og kulturell arv, som bare venter på å bli oppdaget. Fortiden gjenopplives gjennom historiske byer og byggverk, festivaler og hager. For at du skal kunne planlegge en så variert og avvekslende ferie som mulig, har vi også her satt sammen et utvalg for deg.

Strendene

 • San Juan - Playa de San Juan-Condomina (Alicante - Valencia): 7 km med finkornet, gul sand og klart, rent vann har gitt denne stranden utmerkelsen med det blå flagg; ellers er standen prima utstyrt og tilbyr bl.a. pedalbåtutleie, volleyballnett og lekeplasser.
 • Saladar - Alicante (Valencia): Selve stranden er omkranset av en strandpromenade som egner seg utmerket til spaserturer; sanden er finkornet og gulaktig, mens vannet er preget av moderate bølger og tildelt det blå flagg for sin gode kvalitet.
 • Cala Lobella - Benissa (Valencia): Denne stranden med kiselstein ligger inne i en stor, beskyttet bukt med en bratt kyst og kan dermed kun nås via en 700 m lang gangvei; herfra ser man bort til klippen Peñón.
 • Cala Baeza - El Campello - Venta Lanuza (Alicante - Valencia): Gyllen sandstrand med rolig bølgegang inne i en mellomstor bukt med små klipper og busker.
 • Calabardina - Calabardina (Murcia): En mindre, meget familievennlig strand av vulkansand; strandpromenaden er bekranset av palmer og lar det blå flagg vaie som symbol på rent badevann.
 • El Mojón - San Pedro del Pinatar (Murcia): Denne lille kiselsteinstranden med rolig bølgegang befinner seg tett ved en mindre klippe som er kjent under navnet Cabezo del Mojón.
 • La Puntica (Lo Pagan) - Lo Pagán (Murcia): Her er det snakk om en ca. 500 m lang sportsstrand som er til stor fornøyelse for bl.a. surfere, seglere og kajakkpadlere; over sanden av vulkanstein vaier det blå flagg, mens stranden selv er meget godt utstyrt.
 • Bolnuevo - Bolnuevo (Murcia): En over 1,5 km lang strand av kiselstein med relativt rolig bølgegang; stranden er bra utstyrt og har gode parkeringsmuligheter.
 • Percheles - Mazarrón (Murcia): Fin vulkansand dekker denne nærmest perfekte stranden som med sine 300 m riktignok ikke er blant de lengste, men gjennom sin form og palmesus kanskje blant de vakreste strendene.

Festivaler

 • Et fargerikt festivalprogram venter på alle som er og ønsker å forbli unge. I august går musikk- og kunstfestivalen BRAM av stabelen. Teater-, danse- og musikkfrelste bør for all del ikke gå glipp av festivalen Sagunt a Escena. Gatekunstnere presenterer seg under Valencia Escena Oberta, mens unge regissører demonstrerer sine verk under den internasjonale kinofestivalen Cinema Jove.
 • Hver sommer (siste halvdel av juli) siden 1995 arrangeres Den internasjonale festival for pop- og rockmusikk i Benicàssim. Her opptrer store kunstnere og grupper fra både Spania og resten av verden. Ved siden av musikken finner det sted danse- og teaterarrangement, og det gis også rom for ytterligere kunstnere som f.eks. billedhuggere. Dertil er det mulig å delta i ulike kulturverksteder.

Jardines de Viveros

Disse hagene er året rundt arena for de forskjelligste arrangement. Under Feria de Julio gis det konserter på stedets Esplanade, og om våren finner det sted diverse andre kulturarrangement som f.eks. en bokmesse.

Her er det egentlig et yrende og pulserende liv helt fra våren til langt inn i senhøsten. Man sitter i de tallrike lokalene og restaurantene, mens man nyter det milde klima og det gode, lokale kjøkken.

Parque Gulliver - barnas land

I barnelandet Parque Gulliver blir man veldig liten. Parken er laget etter mønster fra historiene til Gullivers reiser; således finnes det eksempelvis en kjempe som man kan skli ned fra, et gigantisk sjakkspill, løyper og pipes for rullebrett og -skøyter, et minigolfanlegg og mye mer. Parken selv ligger midt i byen og er omgitt av en skjønn hage. Gratis inngang.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Kunstenes og vitenskapenes by er anlagt i det uttørkede elveleie til Río Turia og danner Valencias forskningssenter. Det består av Palau de les Arts Reina Sofía som er et gigantisk opera- og musikkpalass med fire saler og 37.000 m² grunnflate, 3D-kinoen L'Hemisfèric, et planetarium og et laserium med en uvanlig ariktektur, grøntarealene L'Umbracle, vitenskapsmuseet Museo de las Ciencias Príncipe Felipe som også egner seg for barn over 8 år, og Europas største akvarium L'Oceanogràfic. Parken er per se en både arkitektonisk og tematisk opplevelse!

Museo Arqueológico Provincial de Alicante (MARQ)

Det arkeologiske museum til provinsen Alicante (MARQ) gir et innblikk i den rundt 100.000 år lange historien. Fra den aller tidligste forhistoriske periode, via ibererne og romerne og hen til middelalderen gis det en meget nøyaktig og fyldig dekning av alle epokene. Også arkeologiske funn er utstilt her. Museet holder åpent hele året (stengt mandager).

Castillo de Peñíscola

Den romanske borgen Peñíscola fra 1200-tallet ble i sin tid bygget av tempelriddere over ruinene av en gammel maurisk festning. I år 1411 lot datidens pave borgen ombygge til et palass med et pontifikatbibliotek. Siden 1931 har anlegget hatt status som kunsthistorisk minnesmerke.

Gjennom NOVASOL kan du leie feriehus i Spania, og oppleve alt Valencia og Murcia har å by på! Ta med både venner og familie på en ferie til Valencia eller Murcia, og skap uforglemmelige minner!