Spanias kultur

Skal du leie feriehus i Spania? Gled deg til en forrykende kulturell opplevelse! Her finnes alt fra hulemalerier fra steinalderen til spor fra den keltiske, føniske og romerske epoke. I tillegg til spor etter maurerne, finnes det også minner fra middelalderen og kunstskatter fra moderne tid. Alt dette gjør at Spania tiltrekker seg mange kulturhistorisk interesserte.

Kunst og kulturscenen er også rik og levende. Her er det ikke bare metropoler som Madrid og Barcelona som står i sentrum, men også de øvrige regionene. Etter Franco-tiden og overgangen til et mer åpent samfunn ble kulturlivet raskt internasjonalisert. Hele tre ganger har spanske byer blitt valgt til Europas kulturhovedstad (Madrid 1992, Santiago de Compostela 2000 og Salamanca 2002).

Spanias rike kultur

Spania er kjent for sin levende og rike kultur. Og her kan det spesielt trekke frem dans og musikkulturen, som viser Spanias mest livlige side. Flamenco er den mest kjente dansen, og det er her dansen stammer fra. Ellers er tyrefekting en del av kulturlivet i landet, og du skal ikke se bort i fra at du får oppleve en ekte tyrefektingscene når du leier feriehus i Spania.

De mange kjente bygninger og severdigheter er også et utslag av landets rike kulturarv. Hele 13 av severdighetene er nedfelt på UNESCOS liste over kulturarv, og Spania kommer på en god andre plass etter Italia når det gjelder kulturelle skatter.

Spanias arkitektur er svært variert, og er inspirert av både Europa og Midtøsten. Dette kan man se i Spanias mange palasser, kirker og klostre. Vil man ha et avbrekk fra de mange timer på standen, er severdighetene virkelig verdt et besøk, og de gir deg inntrykk og opplevelser av den spanske kulturen.

Opplev rik spansk kultur på feriehusferien

Matopplevelser

Spania byr på mange gastronomiske opplevelser, og kjøkkenet har et bredt uvalgt av spanske retter. En slager er selvfølgelig Spanias nasjonal rett Paella som består av fisk, skalldyr, olivenolje og kokt ris. Tapas er også en populær rett, med mange små spanske retter som spanske poteter, spanske kjøttboller, oliven, spansk skinke, og mye mer. Prøv også Tortilla de Patatas, en tradisjonell spansk omelett og Cocido Madrileño, en deilig spansk rett med blant annet kylling, chorizo, kikerter, kjøttkake, kål, løk, blodpudding, ris, bacon osv. Sistnevnte rett tar opp til tre timer å lage.

Prøv paella på ferie i Spania

Når det gjelder drikke, er den spanske sangriaen ikke til å unngå. Dette er en spansk favoritt som inneholder rødvin, frukt som sitron, eple, appelsin og juice, og selvfølgelig mye isbiter. Cava er også en kjent spansk champagne, og den må også testes ut når du leier feriehus i Spania. Og til slutt må man prøve ut Spanias mest kjente rødvin kalt rioja, som kan nytes med et deilig måltid på en av Spanias mange restauranter.

Vil du motta nyheter om ferie i Spania? Da kan du abonnere på NOVASOLs nyhetsbrev og få siste nytt rett i mailboksen.