Attraksjoner på Tenerife

På Tenerife finnes det så mange kunstutstillinger, museer og arrangementer at det er umulig å telle de. Leier du en feriebolig på Tenerife har du spennende kulturopplevelser i vente. 

Noen høydepunkt tar vi allikevel med:

  • Hvert år arrangeres det en operassesong i Santa Cruz. I juli og september kan du i tillegg nyte den kanariske folklore festivalen.
  • I La Laguna som er Tenerifes kulturelle hovedstad, arrangeres det hvert år en teaterfestival med topp internasjonal besetning.
  • På hele øya (samt naboøyene) arrangeres det en musikkfestival der flere fremdragende solister og symfoniorkestre fra hele verden opptrer. Festivalen strekker seg over flere uker.
  • Kritikerne mener at Tenerifes symfoniorkester er Spanias beste. Orkesteret holder regelmessige konserter over hele øya.
  • I Puerto de la Cruz arrangeres det en internasjonal kinofestival som har temaet økologi og natur.
  • La Orotava er kultursete for musikk, teater og kino. I løpet av året finner diverse konserter og opptredener sted.

Underholdning, utflukter og fritidsbeskjeftigelser

Uansett tid på døgnet, og uansett alder så finnes det noe å gjøre på Tenerife. Nettopp fordi det er så mye som skjer, vil det også her være problematisk å ramse opp alt.

Hvis du er nysgjerrig på vitenskap og natur så kan du besøke den botaniske hagen eller kjøre en undervannsbåt. Du kan besøke papegøyene i Loro Park eller få med deg delfin-showet samme sted. Du kan også besøke de mange attraksjonene i vannparken Octopus eller delta på en fotosafari eller guidet tur.

Besøk byen Laguna fra feriehuset på Tenerife

Gastronomi

Det kanariske kjøkkenet kan være enkelt, men kan også by på nye gastronomiske erfaringer. Fisk er en viktig ingrediens og hvis du ikke spiser fisk, bør du begynne med dette på Tenerife. Du bør prøve grillet, kokt eller stekt fisk fra Atlanterhavet. Denne blir som regel servert med mojo-saus og frisk salat og er en fryd for ganen.

Her finnes det imidlertid også noe for kjøttspisere. Gode restauranter tilbyr gode retter av okse, svin, lam, kanin osv. For de minste finnes det pommes frites, spagetti og pizza. En lokal vin smaker godt til.

Gode matopplevelser venter på Tenerife

Karneval

Karnevalet er Tenerifes mest kjente fest. Karnevalet har blitt en stor attraksjon og her eksploderer øya i godt humør, glede og fantasi. Karnevalet blir feiret over hele øya, men hovedfesten finner sted i Santa Cruz. Allerede i dagene før selve festen forandrer hovedstaden seg til et menneskelig hav av dansere, masker og originale kostymer. Her hersker musikk, rytme og livsglede.