UNESCO

45 opplevelsesrike UNESCO attraksjoner i Spania

Man finner ikke mange steder i verden som er så unike at de blir skrevet inn på UNESCOS verdensarvliste, over bevaringsverdige kulturminnesmerker og naturforekomster. I Spania finner vi hele 45 UNESCO attraksjoner. Når du leier en feriebolig i Spania, kan dere velge å bo i nærheten av disse unike stedene, en opplevelse man virkelig kan ta med seg hjem fra ferien. Med så mange unike steder kan vi ikke omtale alle, og nedenfor har vi derfor valgt ut et knippe av UNESCO attraksjoner du kan besøke.

Burgoskatedralen

I Burgos i Spania finner du en fantastisk katedral i gotiskstil. Den ble skrevet ned på UNESCOs verdensarvliste i 1984, og det er ikke rart da den er en av spanias flotteste kulturbegivenhet. Påbyggingen av katedralen startet allerede i 1221, og men det tok nok litt lenger enn som så til den stod ferdig. I Burgokatedralen finner man kunstverk av flere kjente kunstnere, så du trenger ikke dra på et galleri for å oppleve ekte kunst, hele katedralen er et kunstverk i seg selv. Verdensarvlisten består av både kultur og naturarv, og Burgokatedralen går følgelig inn under begrepet kulturarv. Befinner du deg i nærheten av denne unike katedralen, er en tur hit absolutt å anbefale i løpet av ferieturen!

Akvedukten i Segovia

Gamlebyen i Segovia med akvedukten

Gamlebyen i Segovia befinner seg ved et smalt berg, og her finner du mange severdigheter. På verdensarvlisten er det denne byen inkludert dens romerske akvedukt som er nedfelt. Byen og dens akvedukt ble skrevet ned på UNESCOS verdensarvliste i 1985, og det av stor grunn. Man finner gammel romersk stil på nesten vært eneste hjørnet, og det er mye som er bygget rundt det 8. århundret. Ta derfor turen til denne fredfylte og omhyggelige byen. Du vil ikke angre!

Arbeidene til Antoni Gaudí

Antoni Gaudi en kjent arkitekt fikk i løpet av sitt liv tegnet og oppført mange byggverk. Fire av hans verker Parc Güell, Palau Güell, Casa Milà, Casa Vicens i Barcelona er nedfelt på UNESCOs verdensarvlisten, alle sammen i 1984. Casa Milà, er en bygning du må ta turen til dersom du er I Barcelona, bygningen har ingen rette linjer og er derfor helt spesiell. Det er også Barcelonas landemerke, så befinner du deg i nærheten må turen virkelig gå hit. Du har ikke vært i Barcelona uten å besøke Casa Milà!

Teide nasjonalpark i Spania

Teide nasjonalpark

Teide nasjonalpark befinner seg på den spanske øyen Tenerife, og er både et fjell og en vulkan. Fjellet er også det høyeste fjellet i Spania, og på en øy i Atlanterhavet. Så dette er noe man bør få med seg som et avbrekk fra late og rolige stranddager. Nasjonalparken ble nedfelt på UNESCOs verdensarvliste i 2007, og går følgelig inn under definisjonen naturarv. Dette fenomenet kan beskrives med et stikkord: unikt. Du kan også benytte deg av en gondolbane som tar deg opp til fjellets topp, en spennende og moro opplevelse for både store og små.

Alcalá de Henares

Alcalá de Henares

Alcalá de Henares, er en by i Spania i regionen Madrid. Byens historiske område og dens universiteter ble skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste I 1998. Det vises liv i byen helt siden kobberalderen, og det tilsier at byen dermed er rik på historiske og kulturelle opplevelser. Opplev byens fredfylte og idylliske stemning når du er på ferie i Madrid eller nærheten. Ta også en pause på en byens mange restauranter, og nyt ferielivet fullt ut. Hvis tiden strekker til anbefaler vi deg å ta turen for å beundre en av de mange flotte universiteter i område. Det er nemlig en grunn for at de er nedfelt på selveste verdensarvlisten!

Gamlebyen i Cáceres

Cáceres befinner seg i Extremadura i Spania, og er hovedstaden i provinsen. Cáceres gamleby ble skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste i 1986. Gamlebyen har blant annet en bymur fra antikken, og innenfor antikkmuren ligger en middelalderby. Dette er nok grunnen til at UNESCO har skrevet inn denne flotte byen inn på sin verdensarvliste under begrepet kulturarv. En annen begrunnelse er at byen ikke bare er preget av en type arkitektur, men har en blanding av islamsk, romansk, italiensk og nordgotisk arkitektur fra renessansetiden. Byen er derfor svært spesiell, og vi anbefaler derfor en tur til denne flotte kulturelle hovedstaden.

Santiago de Compostela i Spania

Gamlebyen i Santiago de Compostela

Gamlebyen i Santiago de Compostela befinner seg i Spania i regionen Galicia. Byen ble skrevet inn på verdensarvlisten i 2000. I denne flotte byen finner man blant annet en katedral, som også er en del av pilegrimsreisen mange katolikker har til denne religiøse byen. Befinner du deg i Stantiago de Compostela, må du sette av tid til å oppdage denne fantastiske kulturskatten på din ferie i Spania!