Aktiviteter og attraksjoner på Costa Blanca

Costa Blanca har naturligvis mer å by på enn sin attraktive kystlinje med vidunderlige strender og ensomme bukter. Tallrike mindre tettsteder lokker med sin fortryllende atmosfære når du leier feriehus i Spania. Den historiske arven, det tradisjonelle kunsthåndverket og det mangfoldige, lokale kjøkken er alltids grunn nok til å forlate stranden for et par timer og gi seg nye inntrykk i vold. Her følger noen av regionens utfluktsmål og severdigheter, som vi har samlet sammen for deg, slik at du kan planlegge en enda mer variert og interessant ferie i Valencia og Murcia.

Jávea

Leier du et feriehus eller ferieleilighet ved Costa Blanca kan du besøke Jávea, et at de viktigste turistsentrene i området. Den historiske gamlebyen imponerer med sine fortidsmessige bygg som f.eks. den gotiske festningskirken Església de Sant Bertomeu som består av ett enkelt skip og i hine hårde dager tjente til forsvar mot sjørøverangrep.

Meget tiltrekkende viser også den over 20 km lange kysten seg med sine vidunderlige sandstrender og mange, mindre bukter, som innbyr til både soling, svømming og andre aktiviteter.

Mellom øyene Descubridor og Portixol opplever dykkerne optimale betingelser; et krystallklart vann med imponerende artsmangfold gjør dykking her til en stor og uforglemmelig opplevelse.

Dessuten bør man også få med seg museet for arkeologi og etnografi og likeledes kirken Nuestra Señora de Loreto som ligger i nærheten av havnen.

Gata de Gorgos

Gata de Gorgos kan vi tilby som et annet utfluktsmål. Denne landsbyen er et viktig håndverksentrum og kjent første og fremt for sine typiske kurver og andre flettede produkt av siv og bambus. Tallrike butikker i området fremviser gjerne sitt store vareutvalg.

I tillegg er Gata de Gorgos kjent for sine lokale mandel- og drueplantasjer.

Besøk også stedets gitarprodusent, Hellige Christi valfartskapell, Erkeengelen Michaels prestekirke og det arkeologiske museum.

Elche

Også et besøk i byen Elche, kjent som Europas pamlehage, er å anbefale. Byen stammer fra det 6. århundret f.Kr., da ibererne slo seg ned her. På slutten av 1800-tallet ble det her funnet en iberisk byste som i dag står utstilt i det nasjonale arkeologiske museum i Madrid. Spesielt severdig i Elche er den eksotiske parken Huerto del Cura som huser tallrike palmer, byporten Torre de Calahorra og deler av en gammel, arabisk festning

Vall de Pop

I innlandet ligger dalen Pop og tettstedet Xaló (Jalón) med ca. 2.000 innbyggere. Stedet er kjent for sin vindyrking, kunsthåndverk, sitt loppemarked og diverse kulinariske kosteligheter som eksempelvis oliven og mandler. Dermed bør du for all del smake på bakervarene til bakeriet Francis som er vært familieeie siden 1840.

Et flott utsyn over Xaló og omlandet, som ligger herlig til i det vidunderlige landskapet, har man f.eks. fra Tossalet.

Det kjente antikk- og loppemarkedet finner sted hver lørdag.

Calpe

Den imponerende klippen Peñón de Ifach er vel det man aller først får øye på når man ankommer dette stedet. Klippen står og rager liksom en kjempe ved Middelhavskysten. Ellers preger fjelltopper og vingårder landskapet som kan skue tilbake på en variert og avvekslende fortid. Besøk overlevningene av det gamle romerske badet. Slappe av kan du gjøre på den vidunderlige, over 10 km lange sandstranden med sine utallige bukter.

Museo del Mar

Dette museet, som befinner seg i et gammelt festningsanlegg fra 1500-tallet, forteller Santa Polas historie på en anskuelig og spennende måte. Her vises alt fra den forhistoriske perioden via den iberiske epoke og frem til fiskerinæringen. Museet holder åpent hele året, og inngangsbilletten inkluderer også et besøk i fiskerimuseet.

Øvrige utfluktsmål

Et populært mål for utflukter utgjør også Fuentes de Algar i Callosa d'En Sarrià med sine kalde kilder og fosser.

Sierra de Bernia har fått status som naturpark. Hvis du foretar denne utflukten, får du samtidig et av de flotteste panoramautsiktene over kysten nord for Alicante.

Øyen Isla Plana o Nueva Tabarca utgjør et naturens monument og ble i antikken utnyttet av sjørøvere samt likesinnede. Denne forhenværende piratøyen kan i dag nås gjennom en 20 min. lang båtreise fra Santa Pola.