search

Feriehus i Sveits

Når du velger å leie en NOVASOL ferieleilighet eller feriehus i Sveits vil du kunne holde ferie i et svært allsidig land, for i Sveits møtes nord med syd, det gamle med det moderne – alt dette midt i hjertet av Europa. Sveits er et kontrastfylt og spennende land, der alt ligger til rette for gode ferieopplevelser for hele familien. 

Mange forbinder Sveits med Alpene, formidable skimuligheter, ost og klokker. Sveits er alt dette, men mye, mye mer. En ferie i Sveits er ikke bare for deg som vil stå på ski, også i sommermånedene kan landet by på fantastiske aktivitetsmuligheter. Sveits er et land der du både kan ta et forfriskende bad i et fjellvann, og samtidig kan stå på ski året rundt. Her kan du oppleve moderne byer som har oppstått rundt de gamle middelalderbyene, omgitt av idylliske fjell og sjarmerende landskap.

Lei ferieleilighet eller feriehus i Sveits

Vinterferie nær Alpene

Alpene og de kalde vintrene gjør Sveits til en innbydende vinterdestinasjon. Her inviterer bakker og løyper til både alpint og langrenn gjennom et vakkert, hvitt landskap. En del av NOVASOLs ferieboliger i Sveits ligger kun kort avstand unna fantastiske skiområder.

Zermatt, Jungfrau, Saas-Fee, Verbier, St. Moritz, Davos, Gstaad, Andermatt, Engelberg-Titlis – listen over fantastiske fjellområder er nesten uendelig. Det er ikke så rart at Sveits er en av verdens beste destinasjoner for skiferie i Europa. 

NOVASOL formidler blant annet ferieleiligheter i Heidiland, beliggende øst i landet. Her kan du feriere i området som skapte historien om Heidi. Leier du en feriebolig her bor du tett på fantastiske naturomgivelser, men også flotte aktivitetsmuligheter i skiområdene i Flumserberg og Pizol. 

Sommerferie i Sveits

Om våren og på sommeren kan gjester prøve seg på klatring, fjellturer og sykling. Det finnes en rekke gode vandrestier og sykkelruter, både for nybegynneren og eksperten. Du kan også reise på tur med en guide som vil vise vei til de beste utsiktene over grønne daler og hvite fjelltopper.

Aktiviteter på feriehusferie i Sveits

Naturomgivelser i Sveits

Er det en ting du vil oppleve mye av på ferie i Sveits, så er det fantastisk natur. Landskapet deles inn i tre vidt forskjellige deler; Alpene, Mittelland og Jurafjellene. Alpene utgjør rundt halvparten av landets areal og har flere kjente fjelltopper, som Jungfrau og Matterhorn. I tillegg til kjente fjellområder starter tre av Europas største elver, Inn, Rhinen og Rhône, i Sveits. 

På ferie i Sveits kan du ta deg til «toppen av Europa», nemlig Jungfraujoch på ruver 3,454 moh. Det er mulig å ta toget fra Interlaken til Jungfraujoch. På toppen ligger det et observatorium, der du blant annet får en fantastisk utsikt over de omkringliggende fjelltoppene. Den UNESCO-listede isbreen Aletsch begynner også her. Det finnes flere spektakulære togturer du kan ta når du ferierer i Sveits – det gjelder bare å velge. 

Leier du et feriehus i Graubünden kan du oppleve den naturlige vegetasjonen i landet, som på grunn av store beiteområder nå kun finnes i nasjonalparken her. For å se Sveits’ nasjonalplante, edelweiss, må du opp i høyden. 

Attraksjoner og severdigheter i Sveits

Legger du ferien til en av våre ferieboliger i Sveits, kan du glede deg over en rekke spennende attraksjoner og severdigheter. Det finnes et stort antall museer, som for eksempel Nasjonalmuseet i Zürich. 

Befinner du deg i nærheten av Genèvesjøen, bør et besøk hit inngå i ferieplanene. Rundt innsjøen ligger flere kjente og populære turistattraksjoner. Nær Montreux, ved Genèvesjøen, ligger Chateau de Chillon, en samling av 25 bygninger som i dag stiller ut historiske gjenstander. Dette er Sveits’ mest besøkte historiske bygninger og vel verdt et besøk i løpet av ferien. 

I og omkring Basel kan du se flere flotte kunstsamlinger, og i Basel alene er det 40 kunstmuseer hvor blant annet noen av Picassos verk kan oppleves. I hovedstaden Bern kan du vandre gjennom den gamle middelalderbydelen hvor flere spennende butikker og restauranter venter. Bern har siden 1983 vært på UNESCOs liste over verdens kulturminnesmerker. I Zürich er det travle byliv kombinert med en fantastisk natur som omringer byen.

Attraksjoner og severdigheter i Sveits

Matopplevelser i Sveits

Ny og spennende mat og drikke er en stor del av ferieopplevelsen for mange. Sveits har et multikulturelt samfunn, og maten er i stor grad påvirket av tysk, fransk og italiensk gastronomi.  Sveits er blant annet kjent for sine fantastiske oste – og sjokoladeprodukter, men kan også tilby annen tradisjonell mat.  Ulike regioner har ulike tradisjoner, dette gjelder spesielt ost. Du kan derfor bruke en hel ferie på å reise fra ysteri til ysteri, men fortsatt bare å smakt på en brøkdel av de tilgjengelige ostetypene. Sveitserne er glade i ostefondue og raclette, og det er kanskje ikke så rart med det brede utvalget av ost. Kjøp med flere oster og ha en helaften med ostesmaking i feriehuset.

Også for sjokoladeelskere er Sveits et skikkelig paradis. Det var her melkesjokoladen så dagens lys, og landet kan skilte med en rekke kjente navn som Rudoplhe Lindt, Karl Fazer, Cloetta-brødrene og Jean Neuhaus. Lei et feriehus i Sveits og nyt alle de kulinariske gledene landet kan by på. 

Lei ferieleilighet i Sveits og nyt Alpene

NOVASOL feriehus og ferieleiligheter i Sveits

Alle NOVASOLs ferieboliger i Sveits tilbyr et «all-Inclusive» konsept. Det betyr at:

  • Sengetøy og håndklær er inkludert. 
  • Sluttrengjøring er alltid inkludert i leiebeløpet ved disse ferieboligene.
  • Strøm- og vannforbruk samt eventuelle omkostninger er inkludert i leien.

Velg Sveits neste gang du ønsker en ferie omgitt av spektakulær natur, med gode aktivitetsmuligheter rett utenfor døren.

NOVASOL formidler ferieboliger i en rekke land og du kan velge mellom alt fra enkle hytter i den norske fjellheimen til herskapelige villaer på den franske riviera og sommerhus i Danmark. Bruk vår søkefunksjon neste gang du skal leie feriebolig gjennom NOVASOL og finn enkelt frem til den som passer deg og dine feriebehov.