search

Feriehus i Luzern

Bli med NOVASOL til den spennende delstaten Luzern! Et område svært rikt på vakre naturopplevelser, historie, attraksjoner og aktiviteter. Hva mer kan en ønske seg på ferie i Sveits? Med en NOVASOL feriebolig kan du komme tett på det autentiske og tradisjonelle sveitsiske. Og som alltid - friheten du får med en feriebolig er uvurderlig.

Feriehus i Luzern, Schweiz

«Gamle», moderne Luzern

Delstaten Luzern, eller kantonen Luzern, er en av seks delstater i Sveits som ligger rundt innsjøen Lucerne. Dette området er kjent som indre eller det sentrale Sveits. Unntaket er delstaten Zug, som er den eneste ikke beliggende ved innsjøen Lucerne. Delstaten Luzern ligger i den tysktalende delen av Sveits, og kan deles videre inn i fem distrikter; Amt Lucerne, Amt Hochdorf, Amt Sursee, Amt Willisau og Amt Entlebuch.

Hvis du leier feriehus i Luzern, så er du per definisjon bare ved foten av Alpene. Fjell som Pilatus, på 2100 meter, anses som for lavt til å være en del av de høye Alpene. Litt lenger sør-vest for det sentrale Sveits er det over 20 fjell med en høyde over 4000 meter.

Luzern har en svært lang historie, og det er funnet spor av mennesker som dateres tilbake til år 30,000 f.Kr. Delstaten har også en viss mystikk – det er nemlig en legende som sier at Sveits ble grunnlagt i Uri en gang i tiden. Alle som kjenner til «William Tell» av Friedrich Schiller, vet en del om legendene og mytene i dette området.

Opplev autentiske Luzern med NOVASOL

Besøk byen Luzern

Byen Luzern er hovedstaden i delstaten. Byen har en mystisk atmosfære – koboltsjøen omringet av fjell, den velbevarte gamlebyen, strandpromenader og fargerike hus. Trenger vi si mer? Denne byen er definitivt verdt et besøk, og her kan du vandre mellom de mange torgene og kirkene. Fjellene Pilatus og Rigis kan ses fra Luzern, og her er du rett ved innsjøen med samme navn som byen. En av de mest kjente severdighetene her er kapellbroen – en kapellbro bygget på 1400-tallet, nå restaurert etter en brann. Luzern er også det ideelle utgangspunktet for mange utflukter i det sentrale Sveits. Leier du et feriehus her er en tur opp de regionale fjellene Pilatus og Rigis et must!

Har du lyst til å reise tilbake til en svunnen tid, kan du krysse innsjøen Luzern med et av fem dampskip, hvorav flere av dem er over 100 år gamle.  Livet på sjøen har vært en viktig del av denne regionen siden sent i middelalderen. Tidligere ble båter brukt til å frakte materialer fra steinbruddene på andre siden av sjøen, men etter Gotthard jernbanen ble bygget ble skipene brukt til turisme.

Feriehusferie i vakker natur i Sveits

Det tradisjonelle, moderne Sveits

Legger du ferien til Sveits, vil du raskt merke de store forskjellene mellom de mange delstatene i det sentrale Sveits. Uri, Nidwalden og Obwalden har på mange vis beholdt sine tradisjoner og skikker, og lever dette aktivt ut. I Schwyz opprettholdes tradisjonene bare i fjellområdene. Den nordlige delen av Schwyz, ligger ved innsjøen Zurich, men her venter store og luksuriøse villaer - her ferierer mange stjerner fra Formel 1 og tennis. Ønsker du å legge ferien i det sentrale Sveits i nærheten av en moderne by, kan du leie feriehus i byene Luzern eller Zug, der mange internasjonale selskaper har sine hovedkvarter.

Aktiv ferie ved innsjøen Luzern

Vandring er litt av en opplevelse i Luzern! La deg imponere av et fascinerende fjellandskap med daler og krystallklare innsjøer – her kan selv en nordmann bli målløs. Uansett vanskelighetsgrad eller alder, her finnes det fotturer for alle. Det finnes fotturer for hele familien her, med designerte grillområder og lekeplasser. Noen ruter har egne temaer og er tilgjengelige for deg som har med barnevogn.

Er du glad i vannsport? Da har du kommet til et vannparadis! Prøv en av de mange vannsportene som tilbys på og rundt innsjøen Lucerne og andre innsjøer i området - her kan du prøve alt fra kanopadling til vindsurfing og vannski. Dersom du er en erfaren dykker, er det også fine dykkemuligheter her. For våghalsene er det også fantastisk å hoppe i fallskjerm eller paragliding her.

Avslappende ferie i Luzern, Sveits

Besøk Luzern med NOVASOL

NOVASOL har sendt nordmenn på ferie siden 1968 – og på disse årene har vi erfart at mange elsker friheten som følger med en feriebolig. En ferie i Europa kan enkelt planlegges ut ifra dine egne behov og hva du ønsker å få ut av ferien. Du trenger ikke å ta hensyn til fastsatte tider for måltider – alt dette styrer du selv i et feriehus. De fleste av våre ferieboliger har private eiere, derfor kan du føle deg som hjemme – på ferie. Når du ferierer i et privat hus eller leilighet, kommer du tett på lokalbefolkningen og et unikt innsyn i hverdagen på stedet du besøker.

Lei et feriehus i Luzern og vi kan garantere deg en fantastisk ferie med minner som varer lenge etter du har kommet hjem. Naturelskere kommer definitivt til å trives i denne regionen! Her finnes det et nærmest uendelig tilbud av aktiviteter for deg som liker å bevege deg i naturen på ferien – enten alene, med venner, partner eller familien. Her finnes det noe som passer alle, uansett alder. Velkommen til NOVASOL i Luzern neste gang du reiser på ferie i Sveits!