Sveitsisk kultur

Feriehus Sveits

Kultur spiller en viktig rolle i Sveits og det kan man se på byer som Bern, Lucerne, Montreux, Genève og Zürich, som alle er populære turistdestinasjoner. Et berømt operahus, parlamentsbygninger, vakre gamle byer, interessante museer og gallerier så vel som den kjente jazz- festivalen i Montreux og de idylliske innsjøene gjør dette til en unik feriedestinasjon. En ferie i Sveits kommer ikke til å mangle store kulturopplevelser!

Enkelte byer og områder har mer enn 2000 år med historie bak seg. På Nasjonalmuseet finner du den største samlingen av sveitsisk kultur, der er historie helt fra middelalderen av og frem til i dag samlet.

Bare de fire språkene i Sveits (tysk, fransk, italiensk og rätoromansk) vitner om landets mangfoldige innflytelser. Landet holder også godt fast på gamle tradisjoner, og nasjonalsporter som Schwingen (wrestling) og Hornussen utøves fortsatt.

Om sommeren feirer både små landsbyer og store byer ”Seenachtsfeste”. Fargerikt fyrverkeri som lyser opp himmelen over innsjøene blir da skutt opp.

På den årlige vindyrker-festivalen i Neuchâtel kan man lære om den sveitsiske vinkulturen. Sveitsisk hvitvin kan uten tvil sammenlignes med vin fra de store vinprodusentene, som Italia og Frankrike.