search

Feriehus i Valais

Kantonen Valais er den tredje største i Sveits med sine 5224 kvadratkilometer, og er delt inn i en tysktalende Valais og fransktalende Valais. Det er ikke alltid så lett å forstå denne oppdelingen, ettersom en stor del av befolkningen snakker begge språk veldig godt. I hovedstaden Sion for eksempel, vil du treffe mange som snakker begge språkene godt.

Med sitt varierte landskap er Valais, sammen med et NOVASOL feriehus, den perfekte settingen for din ferie i Sveits. Kombinerer du dette med at Valais i gjennomsnitt 300 soldager i året, har du oppskriften på en fantastisk ferie. Her finner du en imponerende mengde aktiviteter, samt natur som kan ta pusten fra de fleste.

Kom nær naturen i et NOVASOL feriehus i Sveits

Lei feriehus i tysktalende Valais

Brig, Visp og Lenk er distrikter som regnes som rent tysktalende, men dialekten her har andre tysktalende sveitsere noen ganger problemer med å forstå. Dialekten her er, sammen med Bündner-dialekten, mange sveitseres favorittdialekt. Det kan oppfattes som litt merkelig, ettersom så mange har problemer med å forstå hva som blir sagt. Kanskje er det fordi dialekten har en myk, nesten søt lyd, som ofte har en sår tone. Men de fleste kommer jo ikke hit for å studere dialekter, de kommer jo for å feriere.

Sveits høyeste fjell

Når du ankommer Valais for første gang, føler du deg kanskje litt omringet av de majestetiske fjellkjedene. Regionen har ikke færre enn 47 fjell med en høyde på over 4000 meter! Med sine 4,678 meter er Dufourspitze det høyeste fjellet i Sveits. På 4,478 meter ligger den mest kjente fjelltoppen, nemlig Matterhorn (Höru). Matterhorn har et gjenkjennelig og unikt utseende, og anses som det ideelle startpunktet for vandringslystne turister og lokale. Fjelltoppen er en av Sveits’ og Valais’ regionens kjennetegn, og et yndet syn for alpinister og fotografer.

Ved foten av fjellet ligger landsbyen Zermatt, en av de mest berømte skianleggene i Sveits. Til tross for sin popularitet, har ikke Zermatt mistet sin karakter og sjarm. Her finner du et stort utvalg av ski- og fotturmuligheter, og for mange er dette området et høydepunkt på ferien i Valais.

De utrolig høye fjelltoppene med fargerik vegetasjon og dyreliv er ingredienser i en god ferieoppskrift i Sveits. Det virker som tiden står stille her og tilfører livet en avslappende rytme.

Finn det perfekte feriehus i Valais

Aktiv ferie i Sveits

Rett utenfor husdøren har du valget mellom en avslappende eller aktiv ferie. I Valais kan du sykle, klatre, legge ut på fottur eller slappe av på spa eller kurbad. Den øvre delen av Valais har over 4000 isbreer. Her er det mulig å leke i snøen, selv på sommeren. Tre av de største isbreene i alpinregionen finner du her, nemlig Aletsch, Gorner og Fiesch.

Mange steder i Valais ligger snøen hele året, og her har du tilgang på alle aktiviteter som har med snø og gjøre. Visste du at Valais også er det perfekte sted for lengre fot – og sykkelturer? Eller at du kan lære paragliding her? Ønsker du å spille golf, har Valais i tillegg mange fine golfbaner.

Det høyeste skianlegget i Sveits og Europa ligger i Valais. Her snør det året rundt, og anlegget tilbyr 2400 kilometer med bakker. Dette er et paradis for alpinister og snøbrettkjører, men her er det også langrennsløyper.

Besøk regionene Bürchen og Grächen

La deg sjarmere av Bürchen! Pust inn frisk, tåkefri fjelluft om sommeren mens du lar deg imponere av panoramautsikten. Bürchen ligger midt i hjertet av øvre Valais, og er et godt utgangspunkt for å besøke nærliggende områder som isbreen Aletsch, eller byene Saas-Fee, Zermatt, Leukerbad, Brigerbad og Visp. End dagen med å vandre gjennom trange gater, eller spis en bedre middag på restaurant. I Bürchen føler du deg som hjemme.

Nyt livet utendørs med hele familien i vakre Grächen. Her kan du oppleve hverdagslivet på de sveitsiske gårdene beliggende i alpeområdene, samt besøke steder som produserer ost. Fersk ost eller ingefær kan kjøpes i perioden juni til midten av september. Området har mer enn 250 kilometer med godt preparerte løyper og stier som passer for store og små. Det omfattende nettverket av stier har både lette og utfordrende turer. Taubanen tar deg deretter tilbake dit du startet.

Nyt ferien i alpine omgivelser

NOVASOL feriehus i Valais

De fleste av våre ferieboliger i Europa eies av privatpersoner – du kan derfor ha det like komfortabelt som hjemme selv om du er på ferie. Våre medarbeidere besøker alle våre feriehus før de gjøres tilgjengelige på våre nettsider, som en ekstra sikkerhet for våre kunder. Du skal føle deg trygg når du bestiller drømmeferien hos NOVASOL. Vår Trygghetspakke er også inkludert i prisen, denne kan du lese mer om i våre leievilkår. Trygghetspakken inkluderer blant annet avbestillingsforsikring ved plutselig sykdom.

Dersom du ønsker å bestille feriehus i Valais kan du enkelt gjøre dette på våre nettsider eller ved å kontakte vår kundeservice. Du er også velkommen til å kontakte oss dersom du har noen spørsmål vedrørende våre feriehus i Sveits. Bestill et NOVASOL feriehus når du legger ferien til Valais!

Ferie i Valais, Sveits