Attraksjoner og severdigheter i Sverige

Velkommen til NOVASOLs aktivitetsside for Sverige. Her kan du lese om interessante aktivitetsmuligheter for hele familien. Som NOVASOL kunde får du gode rabatter på mange av Sveriges mest populære aktivitets- og opplevelsestilbud. Nedenfor har vi ramset opp flere spennende attraksjoner du kan besøke på din ferie i Sverige!

Ta med familien til ferieparadiset Sverige

Astrid Lindgrens verden

Astrid Lindgrens Verden, har besøkende fra hele Europa, og ligger i Småland i sentrale Vimmerby. Her finner du nøyaktig stede hvor Astrid Lindgren vokste opp som barn med hennes søsken og venner.

Her ser du alt Astrid Lindgren beskriver i sine bøker. Gatene der Detektiv Kalle Blomqvist var lur, og verandaen der Mardie danset med hennes far. Du ser virkelig alt, og kan bare drømme deg bort i Astrid Lindgrens mange barnebøker.

Borås Dyrehage

Dyrehagen i Borås er en ekte dyrehage, og det er også et rekreasjonsområde i sentrum av byen. Parken er et hjem til nesten 500 dyr av 80 forskjellige arter i en variert natur. Parken har spesialisert seg på de store afrikanske dyrearter, men man kan også se asiatiske og nordiske dyr. Dette er en opplevelse for både store og små, som man må få med seg fra sitt feriehus i Sverige!

Ta med familien på en aktiv ferie i Sverige

Ekehagens fortidsby, Västergötland

I nærheten av Ulricehamn og 20 km syd for Falköping i Västergötland ligger Ekehagens Fortidsby, som fører deg flere tusen år tilbake i tiden. Her finnes spor av bosetninger fra stein- bronse og jernalderen i et naturskjønt område. Dette er et unikt friluftsmuseum hvor du kan levendegjøre historiebøkene og selv prøve å leve som man gjorde i fortiden. På område finnes det dessuten frittgående dyr samt villsvin, men de sistnevnte er ikke frittgående. Du kan også padle i en kano laget av tre og se hvordan man jaktet i fortiden.

 

Glassriket i Småland

Mystisk tilværelse i hyttene og en fascinerende glasskunst. En tradisjon, som trekker flere hundre år tilbake. I Glassriket finner du 15 glassprodusenter som bl.a. de kjente merker Kosta, Boda og Orrefors. Ta en rundtur i det enestående produksjonsmiljøet, se på glassfremstillingen og det nyeste design.

Lei feriehus i Småland, Sverige

Laganland Elgpark

En opplevelse for hele familien. Her møter man elgene Oskar og Ulrika med deres store familie. Dere kan komme helt tett inn på elgene og kan være så heldige at dere kan mate dem med deres livrett: epler!

Elgsafari i Smålands Markaryd

Opplev elgene i deres rette miljø. Her kan du kjøre bil på den 2,8 km lange strekningen midt i den smålandske natur. Det

er en fantastisk opplevelse for store og små å se «skogens konge» vandre rundt helt uanfektet ved din tilstedeværelse.

Karlsborgs festning

Karlsborgs festning i Västergötland er den største bygningen i Europa, med en omkrets på mer enn 5 km og med et areal på 100 hektar. Selve fortet representerer en interessant epoke i svensk historie. De fleste av bygningene er fortsatt i sin opprinnelige tilstand fra 1800 tallet til tidlig 1900-tallet, og er verdt å besøke når du og familien er på ferie i Sverige!