Attraksjoner i Östergötland

Kolmårdens dyrepark like utenfor Norrköping er Europas største dyrepark og et høydepunkt for hele familien. I nærheten av Kolmården ligger også Sveriges eldste glassbruk, Rejmyre, hvor man kan få se hvordan glassblåsing foregår. Gå heller ikke glipp av Göta Kanal og dens sluser. I Medevi, Nordens eldste helsebrønn, gis det hele sommeren daglige konserter. Besøk også gjerne klostrene Vadstena og Vreta. Dra tilbake i tiden, til kulturreservatet ”Gamla Linköping” – mye å oppleve for både små og store.

Herlige lille Närke! Närke er et av våre mindre områder, og de fleste tror nok at det bare er flatt. Men innenfor disse grensene, er det både sletteområder og høyder som Tylöskog, Tiveden og Kilsbergen i vest. Midt i Kilsbergens storslåtte natur, ligger Ånnaboda friluftsområde. Fra utsiktsplassene har man vakker utsikt over Närkesletten og her er det aktivitet hele året. Sommertid kan man for eksempel vandre langs Bergslagsleden, bade fiske, eller tusle i skogen. På vinteren kan man boltre seg i det komplette vintersportsanlegget. Uansett sommer eller vinter, er en ferie i Midt-Sverige alltid en god ide. 

Ved nordlige Vättern, ligger skjærgårdsidyllen Askersund. Her yrer det av liv hele sommeren, spesielt ved havna. Rett sør for Askersund, ligger det vakre slottet Stjernsund som er åpent for visning i sommermånedene.

Når man kommer til Närke, bør man også besøke Örebro med slottsvandringer, Wadköping, som er Örebros egne Skansen og vanntårnet Svampen, bara for å nevne noen.