Attraksjoner i Västergötland

Den sentrale beliggenheten og tilbudet av ferieaktiviteter, gjør Vestre Götaland til et bra valg for barnefamilier. Barna vil nyte hver time på både Skara Sommerland og i Borås dyrepark. Eller ta en tur til havet for et salt bad og krabbefiske.

Besøk Skara Sommerland fra feriehuset i Vestre Götaland

Historisk sett har Vestre Götaland mye å tilby. Ta en utflukt til Läckö slott fra 1200-tallet, som har en fantastisk beliggenhet ved sjøen Vänern, et stykke utenfor Lidköping. Ikke langt fra Alingsås ligger Nääs slott, med Sveriges best bevarte 1800-talls interiør, men kanskje mest kjent for sin tradisjonelle feiring av midtsommeren. De senere årene har deler av Vestre Götaland blitt kjent som Arns rike, etter bøkene om tempelridderen Arn Magnusson, - mange turer arrangeres i hans fotspor. Spennende og interessant.

Skap din egen drømmeferie i Sverige ved eller på Göta Kanal. Bli med på kanalkryssinger, lei båt eller kano, vandre, sykle og opplev idyllen med sluser, hytter og sommerens deilige dufter. Ta et stopp ved det gamle brukssamfunnet, Forsvik – direkte ved kanalen – og se hvordan man jobbet og levde før i tiden.

Ett sikkert vårtegn, er tranenes dans ved Hornborgasjøen – et fantastisk fugleparadis. Den fantastiske naturen kan nytes fra vandreleder og utkikstårn. Sommertid kan man se på de mektige vannfallene i Trollhättan.

Lei feriehus nær attraksjoner i Vestre Götaland

Den som vil shoppe kan dra på en utflukt til ”Tygriket”, som ligger rundt Kinna og Borås –tekstilbyen.

Storbyen Göteborg er et must og her er det opplevelser for alle i familien. Barnas favoritter blir sikkert fornøyelsesparken Liseberg og det spennende Universum like ved. De voksne lokkes kanskje mer av ”Avenyn” med uteservering, museer, Botanisk hage og mye shopping. ”Göteborgskalaset” går av stabelen i august, og da er det en skikkelig folkefest..

Flere aktiviteter

  • Almedahls Museum i Dalsjöfors
  • Det rekreative område Billingen ved Skövde
  • Landsbyidyll Hjo ved Vättern
  • Anten-Grafsnäs Museumsjernbane
  • Ridderspill i Hova
  • Baltaks flyvefiske – fluefiskeri ved Tidaholm