Aktiviteter og attraksjoner i Böhmen

Mähren har et tett og godt utbygd nett av markerte gangstier og skiltede sykkelruter. De populære sykkelstiene som går på kryss og tvers gjennom ulike vindistrikt, tiltrekker seg hvert år mange syklende vinelskere. De helsebringende badene og klimatiske kurstedene tilbyr de forskjelligste helbredelseskurer og wellnessprogram. Det sjarmerende mähriske landskapet viser seg mer enn godt egnet til alle mulige fritidsaktiviteter som eksempelvis sykkel- og fotturer, bading og svømming, fisking, ridning og klatring.

Klostre og slott

  • Sázava: Det forhenværende benediktinerklosteret fikk sin grunnleggelse i år 1032 av fyrst Oldřich. Et av klosterbyggets eldste deler er den arkitektonisk betydningsfulle kapittelsalen (fra ca. 1340) med verdifulle veggmalerier av Jomfru Maria fra rundt år 1370. Innredningen i selve kirken stammer fra det 18. århundret.
  • Třebíč: Klosteret ble i år 1101 grunnlagt av benediktinerordenen og i det 16. århundret omgjort til slott. I dag huser slottsbygningen et museum som stiller ut bl.a. mähriske moldaviter (grønne meteorittsteiner), ulike mineraler og steiner, piper og julekrybber fra Třebíč og folkekunst fra regionen Horácko som ligger mellom Třebíč og Jihlava.
  • Telč: Både slottet og alle husene i sentrum av byen tilhører det ypperste av hva den mähriske slottsarkitektur har å by på i renessansestil. Her er de opprinnelige anleggene forblitt særs godt bevart, noe som forsterker byens tiltrekningskraft om mulig enda mer. Flere av disse innretningene gir representative eksempler på innflytelsen av italiensk kunst.

Steder og arrangement

  • Zelená Hora: Dette valfartsstedet befinner seg i nærheten av byen Žďár nad Sázavou. Her ble gravlundskirken Johannes-Nepomuk bygget i perioden 1719-1722.
  • Pelhřimov: Den annen uke i juni måned møtes hvert år de forskjelligste mennesker, for å kappes og sette rekorder på ulike områder under den Internasjonale Rekordfestivalen i Pelhřimov. Her heies de frem av et enormt publikum og medieopptog. Denne bokstavelig talt utrolige begivenheten bør du så absolutt ikke gå glipp av!

 

Se våre ferieboliger i Europa