Aktiviteter og attraksjoner i Mecklenburg-Vorpommern

Den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern fremviser en mengde severdigheter og naturminnesmerker. Det variasjonsrike landskapet kan utmerket tas nærmere i øyesyn med sykkel. Her er naturen fremdeles uberørt og intakt. De mange innsjøene og elvene anbefales det å oppdage og utforske til vanns.

Skjønt også byene i Mecklenburg-Vorpommern har mye historisk og kulturelt å by på året rundt. De historiske gamlebyene er den siste tiden blitt restaurert og stråler atter i sin gamle glans.

Et feriehus i Mecklenburg-Vorpommern byr på mye historie

Schwerin

En overdådig rikdom av skog og vann, tradisjonsrike kulturskatter og en fascinerende gamleby dominerer Schwerin som tidligere var residensby og i dag er hovedstad i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Byens egenartede kjennemerke er eventyrslottet Schwerin fremviser den ideelle kulissen for et avslappende og opplevelsesrikt feriehusopphold i Tyskland.

Neubrandenburg

Neubrandenburg har fått tilnavnet Stadt der vier Tore (no.: De fire porters by) av den nye 1400-talls porten i rød murstein og dens tre noe eldre søsken av samme materiale. Med over 68.000 innbyggere er Neubrandenburg Mecklenburg-Vorpommerns tredje største by. Her forefinnes tallrike eksempler på mursteinsgotikk.

Stralsund

Hansabyen Stralsund utgjorde i sin tid en av de mest betydningsfulle byene ved Østersjøen og fremstår ennå med sine borgerhus og sakralbyggene St. Nikolai, St. Marien og Heiliggeistkloster som en mursteinsgotisk juvel. På 1300-tallet var Stralsund ved siden av Lübeck den viktigste byen i hele Østersjøregionen og ble i 1370 valgt til konferansested for fredsforhandlingene med Danmark (freden i Stralsund). Om denne tiden vitner de kostbart designede kjøpmannshusene og det historiske rådhuset.

Greifswald

I bybildet til universitets- og hansabyen Greifswald forenes mursteinsgotikk og barokk arkitektur. Dette er fødebyen til maleren Caspar David Friedrich og forfatteren Hans Fallada.

Naturparker

Følgende områder i Mecklenburg-Vorpommern innehar naturparkstatus: øyen Usedom (Naturpark Insel Usedom), innsjølandskapet mellom byene Neubrandenburg og Prenzlau (Naturpark Feldberger Seenlandschaft), hedelandskapet mellom byene Güstrow og Waren (Naturpark Nossentiner-Schwinzer-Heide), elvedalen til Elben (Naturpark Mecklenburgisches Elbtal) og innsjølandskapet mellom byene Güstrow og Neubrandenburg (Naturpark Mecklenburgische Schweiz und Kummerower See).

Wismar

Kirketårnene til St. Nikolai og St. Marien dominerer bybildet i Wismar som er en av de mest fullstendig bevarte hansabyene i den sørlige Østersjøregionen. Sammen med Stralsund står Wismar på UNESCOs Verdensarvliste; begge byene representerer hansaen i byforbundets glansperiode på 1300-tallet.

Müritz

Nest etter Bodensee er Müritz Tysklands største innsjø. Müritz ansees som et av de skjønneste vannsportsområdene i Tyskland, skjønt også fra land, til fots eller om mulig enda bedre med sykkel kan man på utmerket vis oppleve denne regionen.

Ribnitz-Damgarten

Harpiksbyen Ribnitz-Damgarten befinner seg mellom Rostock og Stralsund. Byen er omgitt av en enestående natur. Ribnitzer Große Moor og lyngmoene Rostocker Heide innbyr til oppdagelsesferder og avslapping.