Aktiviteter og attraksjoner i Niedersachsen

Delstaten Niedersachsen er et kontrastfylt og mangfoldig reiseland. I løpet av en ferie er det mye å oppdage og utforske, og uansett hvor du har booket feriehuset eller ferieleiligheten din, så ligger aldri målene for spennende dagsutflukter langt unna. Vi har her samlet et lite utvalg for deg. Fremfor alt tilbyr byene i Niedersachsen en mengdeseverdigheter og attraksjoner for både unge og gamle.

Hovedstaden Hannover

Delstatshovedstaden Hannover rommer et uendelig mangfold; dette er en storby (ca. 520.000 innb.) ute i grønn natur, en internasjonal messeby, en attraktiv sportsby og en begivenhetenes by med førsteklasses arrangement av stor variasjon. Interessant er f.eks. rådhusbygget Neues Rathaus som ble reist på 6.026 bøkepåler; dertil er også den 2,4 km lange innsjøen Maschsee som har fått tilnavnet Hannovers blå øye, messeområdet, den zoologiske hagen, herregårdene, hagene og museet Wilhelm-Busch-Museum vel verd et besøk dersom du legger ferien til Tyskland, nærmere bestemt Niedersachsen.

Braunschweig

Besøk Hanover fra feriehuset i Niedersachsen

60 km øst for Hannover ligger byen Braunschweig. Hertugen Heinrich der Löwe (1129-1195) elsket byen og gjorde den til sin residens. Braunschweigs fascinerer i første rekke gjennom kombinasjonen av gammelt og nytt; her befinner eldre tradisjonsbygg seg side om side med moderne bygninger. I fotsporene til gamle konger leder en byrundtur hen til den romansk-gotiske domkirken St. Balsius og Burglöwen som er en bronsestatue av dyrenes konge, som Heinrich stilte opp i år 1166 som symbol på sin makt.

Osnabrück

Sørvest i Niedersachsen ligger Osnabrück som er delstatens tredje største by. Det historiske rådhuset med sin Friedenssaal (no.: Fredssal) befinner seg i Osnabrücks gamleby og er omgitt av trange smågater fra middelalderen. Her finner vi også Osnabrücks markedsplass som demonstrerer en av de skjønneste dokumentasjonene av middelaldersk byarkitektur. Severdige er også det kulturhistoriske museum, industrikulturmuseet, naturvitenskapsmuseet og dyrehagen. Dessuten egner sentrum av Osnabrück seg godt til shopping.

Göttingen

Mellom høydedragene Harz og elven Weser lokaliseres byen Göttingen som utgjør den økonomiske og kulturelle høyborgen i det sørlige Niedersachsen. Flere enn 40 Nobelprisvinnere har studert og/eller undervist ved Georg-August-Universität, og ikke mindre enn fire Max-Planck-Institutt holder til i byen som i tillegg er sentrum for luft- og romfart. Den historiske gamlebyen, rådhuset fra middelalderen, kirkene, bindingsverkshusene og fortauscaféene innbyr til spaserturer, sightseeing og lengre pauser. Göttingens kjennemerke er brønnen Gänselieselbrunnen foran rådhuset; på brønnen står det en statue av ungpiken Liesel som får et kyss av alle som har oppnådd doktorgraden.

Verdensarv

Domkirken i Hildesheim og benediktinernes forhenværende klosterkirke St. Michael samt dennes kunstskatter gir prov på den religiøse kunsten i det Hellige Romerske Riket. Basilikaen St. Michael, som er utstyrt med dobbelt kor, er i første rekke kjent for sitt bemalte tretak i midtskipet; det flate kirketaket, som utgjør det eneste i sitt slag i Tyskland, forteller om Kristi slektstre i form av et romansk monumentalmaleri.

Etter over tusen år med gruvedrift var malmforekomstene i bergverket Rammelsberg omsider oppbrukt, hvormed det siste skiftarbeidet i gruvegangene fant sted den 30. juni 1988; tilsammen ble det utvunnet 27 mill. tonn sølv-, gull-, bly-, sink- og kobbermalm. De besøkende får oppleve en av det tyske bergverks eldste og best bevarte gruveganger. Verdensarven Rammelsberg er i mellomtiden blitt et innovativt museum av internasjonal rang.

På grunn av Rammelsbergs rike sølvforekomster anla keiser Heinrich II på begynnelsen av 1000-tallet sitt palass Kaiserpfalz Goslar. Frem til 1523 innehadde Goslar status som residensby for de tyske kongene og keiserne. Den mektigste palassborgen i romansk stil utgjorde gjennom flere århundrer det sikreste anlegget til de saksiske og saliske keiserne. Bybildet som fremdeles har bevart sin lukkede form, er preget av laugshus, det historiske rådhuset og et stor antall borgerhus med kunstnerisk utskårede bindingsverk.

I Niedersachsen finnes det imidlertid adskillige fornøyelses- og temaparker som viser seg spesielt egnet for familier. Parkene lokker med et variert program og diverse aktivitetsmuligheter for både store og små. Også det store antall badeland utgjør alltids et alternativ dersom solen dann og wann skulle glimre med sitt fravær.

Fritids- og bølgebad

Fritidsbadet Störtebeker Nordenham: Hovedattraksjonen utgjør med sikkerthet den 67 m lange kjemperutsjebanen. Skjønt variasjon og avspenning bringer også strømningsdragsuget, diverse innretninger for nakken, springvann og strømningsanlegg. Derpå kan man slappe av på liggestolene, i solariet eller til slutt i caféen. Badet er åpent året rundt.

Bølgeparken Norden Norddeich: Bølgeparken Ocean-Wave i Norden-Norddeich er uten tvil en attraksjon for alle badeengler. Her finnes det mye å oppleve på hele 942 m². Høydepunktet utgjør naturligvis i bølgene i opplevelsesbadet Ocean Wave, skjønt også badstulandskapet, en restaurant, et bryggeri, bowlingsenteret og Ocean-Wave Shop sørger for avveksling. Massasje og kosmetikk kompletterer tilbudet.

Besøk Störtebeker Nordenham eller bølgeparken fra feriehuset i Niedersachsen

Warner Brother Movie World

And action! Gjestene i Movie Park Germany bør ikke bli forundret hvis de plutselig befinner seg midt i et filmsett og skal følge regissørens anvisninger eller opplever spektakulære stunt på nært hold. I byen Bottrop, som egentlig ikke ligger i delstaten Niedersachsen, men derimot midt i Ruhrområdet i nabodelstaten Nordrhein-Westfalen, dreier alt seg om temaet film. Alle ser frem til å undersøke Bermudatriangelets hemmeligheter til bunns, og man er spent på om man kan bestå forfølgelsesjakten i flysimulatoren. På de største våghalsene venter spektakulære berg-og-dal-baner.