Aktiviteter og attraksjoner i Lüneburger Heide

Oppdag postkortidyllen i hedelandskapet Lüneburger Heide og gå for all del ikke glipp av en spasertur gjennom de sjarmante hedebyene.

For uansett hvilken by i Lüneburger Heide det er snakk om, så møter gjestene alltid en bindingsverksatmosfære og promenader med en spesiell stemning. Ulike levninger fra alle kunsthistoriske epoker kan beundres i borgene, slottene, herregårdene, kirkene og klostrene rundt omkring i hedelandskapet. Av stor betydning er bl.a. hedeklostrene i Ebsdorf, Isenhagen, Lüneburg, Medingen, Walsrode og Wienhausen som alle stammer fra klostergrunnleggingens blomstringsperiode mellom det 11. og 13. århundret. De imponerende klosteranleggene huser uvurderlige, sakrale og profane kunstverk.

Landskapet lar seg utforske likeså godt med apostlenes hester som med sykkel, hest og vogn, padlebåt eller på hesteryggen. De ubetydelige høydeforskjellene, de nærmest vannrette veiene, det vide utsynet, de utallige vassdragene og den enorme mengden severdigheter danner spesielt for syklistene perfekte rammebetingelser.

Skjønt dette området egner seg også utmerket til en ferie høy til hest; et finmasket nett av ridegårder og rideturstasjoner, rideplasser og rideskoler strekker seg gjennom hele regionen og gjør Lüneburger Heide til et eldorado for alle ridesports- og hesteinteresserte.

Heller ikke barnefamilier har grunn til å kjede seg her, for nepper noe annet sted finnes det en såpass stor variasjon av attraksjoner og fantastiske karuseller som i denne regionens fornøyelses-, vilt- og dyreparker; det være seg Heide-Park, Serengeti-Park, Vogelpark eller Otterzentrum, bare for å nevne noen. Hedelandskapet muliggjør kombinasjonen av naturens fordragelighet og nervepirring, slik at enhver kommer til sin rett.

Bymessig

  • Lüneburg: la deg forhekse av mursteingotikken, det historiske rådhuset og byens spesielle atmosfære; severdig er også saltmuseet Deutsches Salzmuseum.
  • Celle: denne idylliske lille bindingsverksbyen med sitt historiske slott tiltrekker seg besøkende fra hele verden.
  • Gifhorn: avlegg den internasjonale vind- og vannmølleparken en visitt.
  • Uelzen: for å kunne beundre den nyutformede jernbanestasjonen i Hundertwasser-arkitektur trenger du ikke å foreta deg noe annet enn ganske enkelt å gå av toget!
  • Bleckede: besøk biosfærereservatet Elbtalaue som står på UNESCOs Verdens natur- og kulturarvliste, og slottet Elbschloss.
  • Bad Bevensen: på dette anerkjente kurstedet befinner det seg en jod- og saltvannsterme som innbyr til avspenning, mens den eventyrlystige for all del bør ta seg en tur inn i Tysklands største linedanserhage.

Heide-Park / Soltau

Heide-Park ved byen Soltau er Tysklands største fornøyelsespark. Det 850.000 m² store parklandskapet som om sommeren er pyntet med flere enn 50.000 florisante blomster og 4.000 skyggefulle trær, venter på deg med 50 attraksjoner for både store og små. Ved siden av diverse karuseller, berg-og-dal-baner og ville vannrenner baner ruver Colossus som er verdens største berg-og-dalbane av tre. I tillegg spiller ymse dyr en sentral rolle i parken; her kan både delfiner og sjøløver oppleves på nært hold. Heide-Park åpner sine porter i slutten av mars og lukker dem igjen syv måneder senere, i slutten av oktober.

Serengeti Park

Begi deg utpå safari i Serengeti Park. Gjennom det over 100 ha store området kan du enten sitte på med Serengeti-bussen eller kjøre egen bil, mens du langs den ca. 10 km lange strekningen speider etter parkens 1.500 frittlevende dyr. Rundt omkring i terrenget venter eksotiske skapninger som sjiraffer, neshorn, baktriakameler, sebraer, antiloper, løver, bengaltigre, bjørner, bavianer, elefanter, leoparder, bison og mange flere. Her ligger dessuten Europas største barnezoo, der dyrene kan klappes og mates. Serengeti Park er åpen fra månedsskiftet mars/april til månedsskiftet oktober/november.

Vogelpark Walsrode

Med sine 4.000 fugler utgjør Vogelpark Walsrode verdens største fuglepark. Året rundt kan de besøkende med forbauselse betrakte fuglenes fascinerende verden på nært hold i utendørsvolière, frihegner, en hemmelighetsfull ugleborg, temahus, eksotiske tropehaller og en trehyttelandsby. Et fargerikt sommerprogram kompletterer parkvisitten.

Otter-Zentrum

Ved bredden av den idylliske innsjøen Isenhagener See befinner denn naturverninnretningen som er enestående i europeisk sammenligning. På det 60.000 m² store naturområdet kan de besøkende ved siden av europeisk oter (lat.: lutra lutra) også oppleve flere av dennes nære slektninger som f.eks. grevling (lat.: meles meles), røyskatt (lat.: mustela erminea), steinmår (lat.: martes foina), ilder (lat.: mustela putorius) og europeisk mår (lat.: martes martes); for ikke å glemme den utrydningstruede hunderasen oterhunden (FCI: otterhound). Diverse belærende spill og leker forklarer oterens habitat og levevis. Parkens 3 km lange veinett egner seg også for rullestolbrukere. Otter-Zentrum holder åpent fra 1. februar til 30. november.

Lærerikt / informativt

 

  • Dysser og gravhauger fra steinalderen.
  • Salte vannløsninger / saltutvinning i middelalderens Lüneburg.
  • Hedeklostrene i Ebsdorf, Isenhagen, Lüneburg, Medingen, Walsrode og Wienhausen som alle stammer fra klostergrunnleggingens blomstringsperiode mellom det 11. og 13. århundret.