Aktiviteter og attraksjoner i Sauerland

Den største fritids- og ferieregionen i delstaten Nordrhein-Westfalen er Sauerland som lokker aktive til seg fra hele Tyskland. De fleste kommer for å stå på ski og snowboard om vinteren eller gå fotturer og sykle resten av året. Bobbanen i Winterberg og Bike-Arena Sauerland begeistrer også de mer passive sportstilskuerne. Karl-May-festspillene på Elspe-festivalen i Lennestadt-Elspe gir barna en opplevelse når Winnetou rir på en av de største friluftsteaterene i Tyskland.

Siegen og omegn

De forhenværende residensslottene i Siegen, Bad Berleburg og Laasphe, slottet Hainchen og huset Nassau-Oraniens grensefestning Ginsburg gjør historien levende igjen. Siegen er fødestedet til den flamske maleren Peter Paul Rubens (1577-1640).

Naturparken Diemelsee

Vannsport midt i et grønt skogsområde og en fantastisk luft. Det er denne kombinasjonen som har gjort innsjøene Diemelsee og Twistesee så populære. Ved siden av de klassiske vannsportene svømming, segling, surfing, dykking, vading og fisking kan du også gå fotturer, sykle, ri, spille golf, kjøre varmluftballong og leke med draker; her gis det til og med anledning til å ta seg en tur med esel. Når du er ferdig med sportsprogrammet, er det deilig å slappe av; de mangfoldige velværetilbudene i de kjente kurbadene Bad Arolsen og Bad Wildungen oppfyller i så måte alle ønsker du måtte ha fra feriehuset i Tyskland.

Ferie med hele familien i Sauerland

Teutoburger Wald

Blant hobbyene som på mange måter har fått sin renessanse, finner vi friluftsliv, sykkel- og fotturer; alle disse bidrar til en bevisst, sunn livsstil. Teutoburger Wald utgjør så å si delstaten Nordrhein-Westfalens grønne tak og er regionen for naturnære og sunne fritidsopplevelser.

De to store naturparkene Nördlicher Teutoburger Wald-Wiehengebirge og Eggegebirge-Südlicher Teutoburger Wald karakteriserer det midttyske fjellandskapet som preges av variert blandingsskog og dyrket mark. Minnesmerket Hermannsdenkmal på Grotenburg ved byen Detmold, de sagnomsuste eksternsteinene, ruten Westfälische Mühlenstraße som utgjør et av de mest populære utfluktsmål; dette er bare noen få eksempler på regionens utallige vitnesbyrd fra en over 2.000 år gammel historie og kultur.

I og ved Teutoburger Wald omfatter en del av fritidsbegrepet alltids oppdagelsesferder i de interessante historiske epokene til germanerne og romerne, sakserne og frankerne; det er snakk om alt fra kristningsprosessen via grunnleggelsen av de gamle hansabyene til grenseelven Weser.

Hermannsweg

Hermannsweg ansees som en av Tysklands skjønneste fjellveier og er oppkalt etter cheruskeren Hermann. I dennes fotspor fører ruten over bergkammen i Teutoburger Wald fra byen Rheine til Velmerstot ved Horn-Bad Meinberg. Det mangfoldige landskapet som kommer av den varierende geologiske grunnen, og de historiske stedene med sine mange severdigheter garanterer 156 km med spennende vandring.

Attahöhle

Den største dryppsteinslabyrinten i denne bisarre verden danner hulekomplekset Attahöhle. Grottene er oppstått som følger av uthulinger som vannet har forårsaket gjennom millioner av år. Dryppsteinene er resultat av at kalkmettet vann under fordamping har frigjort kalk som således blir avlagret på bakken eller veggene og derigjennom frembringer kustneriske dryppsteinsbilder.

Warsteiner Bilsteinhöhlen

Et populært utfluktsmål utgjør byen Warstein som selvfølgelig er verdensberømt for sitt bryggeri, skjønt også hulene Bilstein-Höhlen er absolutt severdige.

Bilsteinhöhlen ved Warstein ble oppdaget ved veiarbeid i 1887. Årlig utforsker bortimot 100.000 besøkende denne underjordiske labyrinten av stalagmitter, stalakitter og andre fantasifulle bilder som har gitt de enkelte grottene sitt navn. Ad underjordiske ganger ledes de besøkende behagelig og sikkert gjennom hulene. Hulen Schauhöhle, som er åpen året rundt, har en samlet lengde på rundt 2 km og når en dybde på nesten 50 m. Utgravninger har i en av hulene avdekket funn fra eldre steinalder.

Eventyrparken Fort-Fun i Bestwig

Drømmen om å fly blir sann: med verdensnyheten Wild Eagle skytes du opp i himmelen i 70 km/t og krysser således grensen til eventyrland! Skjønt i parken Fort-Fun, som befinner seg knappe to kjøretimer øst for byen Düsseldorf, finnes det også andre attraksjoner som pisker opp adrenalinet: Trapper Slider suser nedover fjellet, og en elvetur med bokstavelig talt sterke strømninger gir løfte om ren vannglede. Også søsterparken Panorama Park Sauerland sørger for action med Wasserbob og Fichtenflitzer.

Bike Area Sauerland

Sykkelområdet Bike Arena Sauerland innbyr med sine 38 strekninger til den sportslige varianten av sykling. Her handler det ikke om en velodrom, men om et nøye uttenkt veinett med en samlet lengde på ca. 1.700 km. Alt i alt utfordres de aktive her av over 34.000 høydemeter.