Aktiviteter og attraksjoner i Schleswig-Holstein

Schleswig-Holstein er såpass stort og mangfoldig at det virkelig ikke faller enkelt å treffe et utvalg av attraksjoner og severdigheter. Man må selvsagt starte med de vidunderlige byene; skjønt dertil fremstår naturen med en slik attraktivitet og variasjon at også den bør nevnes eksplisitt. Tysklands nordligste delstat huser naturligvis en rekke fritids- og temaparker, museer og arrangement. Du vil raskt erkjenne at tilbudet er enormt, og du vil synes det er vanskelig å velge mellom de mange aktivitetstilbudene tilgjengelige fra feriehuset i Schleswig-Holstein.

Aktiv ferie med feriehus i Schleswig-Holstein

Hovedstaden Kiel

Delstatshovedstaden Kiel varter opp med et maritimt mangfold som omfatter bl.a. shopping i sentrum, spankulering langsmed yachthavnen, vandrerturer på langstrakte strender og beundring av enorme skip på deres ferd gjennom Nord-Ostsee-Kanal. Kieler Woche er verdens største seglsportsarrangement og samtidig Nord-Europas største sommerfest.

Hansestadt Lübeck

I Lübeck som en gang i tiden ble kalt Königin der Hanse (no.: Hansaens dronning), er byens mektige fortid qua Freie Reichs- und Hansestadt (no.: Fri riks- og hansaby) så å si til å ta og føle på. Den ovale gamlebyen, som er omsluttet av vann, demonstrerer ennå den dag i dag sitt imponerende bybilde med mursteinsgotikk fra middelalderen.

Lübecks stolte borgerhus og mursteinskirke står oppført på UNESCOs Verdensarvliste. Lübeck er dessuten hjembyen til de tre M'er: Mann, marsipan og Marienkirche. Huset Buddenbrook rommer en utstilling om livet og virket til Heinrich og Thomas Mann, som regnes blant det 20. århundrets mest betydningsfulle forfattere; rådskirken St. Marien er Tysklands tredje største; marsipanen er blitt byens kjennemerke og ansees som en av verdens beste.

Utflukter til det ekstravagante sjøbadet Travemünde, til innsjøene Lauenburgische Seen og til landskapet Holsteinische Schweiz kan anbefales.

Familieferie i Schleswig-Holstein

Flensburg

Flensburg befinner seg helt nord i Tyskland ved grensen til Danmark. Byen er klar, livlig og bakket; nesten hver eneste gate frembringer en ny og overraskende utsikt utover fjorden Flensburger Förde og seglbåtene. Flensburg varter ikke bare opp med skjønne fassader og en historisk gamleby, men dertil også mye kultur og gode shoppingmuligheter.

Friedrichstadt

Friedrichstadt som ble grunnlagt av hertug Friedrich III og hollendere i 1621, fascinerer med sine Grachten (i.e. nederlandske kanaler) og en ellers pittoresk kulisse. Den historiske gamlebyen består nærmest utelukkende av sådane trappegavlhus som Amsterdam er så kjent for. Dertil tilbys det imponerende båtturer gjennom det herlige bybildet.

Besøk Friedrichstadt fra feriehuset

Hansa Park - adrenalinkick med havutsikt

Se opp for himmelstormere! Fra verdens største flyvekarusell Torre del Mar er utsikten over bukten Lübecker Bucht helt enestående. I en svimlende høyde flyr du i 70 km/t gjennom en horisontal loop! Og dette er kun én av flere enn 35 forskjellige karuseller i fornøyelsesparken Hansapark i Sierksdorf ved Lübeck. Spesielt er også det kjempegode underholdningstilbudet; et artig sjøløveshow og Nord-Tysklands største og mest fremgangsrike varietéteater forhekser publikum.

Piraten Meer i Büsum

Hvem har vel ikke en eller annen gang drømt om å få oppleve et ekte sjørøvereventyr? I Piraten Meer i byen Büsum blir drømmer virkelighet; mens de som elsker solen, legger seg til rette på stranden Takka-Tukka-Strand, kan de eventyrlystige overvinne den enorme vannrutsjebanen Long-John-Silver eller kaste seg ut i de frembrakte Nordsjøbrenningene i det saltholdige bassenget Störte-Becken.

Vikingmuseet Haithabu

Museet befinner seg like ved en av de mest betydningsfulle bosetningene i Nord-Europa under vikingtiden. Utstillingen inneholder det kongelige langskipet fra havnen i Haithabu.

Museumsberg Flensburg

Sjarmerende anbrakt på et høydedrag ovenfor byteateret tilbyr de to museumsbygningene et omfattende innblikk i regionen Schleswigs kunst- og kulturhistorie fra det 13. til det 20 århundret.