Aktiviteter og attraksjoner ved Tiszasjøen

Rundt Tiszasjøen finnes det mye å se på og ta seg til året rundt. Ved siden av det sportslige aktivitetstilbudet byr området også på diverse arrangement. Naturligvis er den kulturelle arven stor også her; utallige bygg og minnesmerker og øvrige severdigheter venter kun på å bli oppdaget av deg. Vi har sammenfattet de største attraksjonene, slik at du riktig kan planlegge ferien din fra begynnelsen av.

Kurbadet Hajdúszoboszló

Øst for Tiszasjøen ligger Hajdúszoboszló som er det største kurbad i landet, og verdt å besøke dersom du leier en leilighet eller feriehus i Ungarn. Det 75°C varme vannet strømmer opp til overflaten fra 1.100 meters dyp og blir her oppe tatt vel imot av mennesker med ledd- og hudsykdommer eller problemer med bevegelsesapparatet og indre organer.

Aquaparken i Hajdúszoboszló

I tillegg til helse og sunnhet kommer heller ikke lek og moro til kort. I aquaparken i Hajdúszoboszló sørger bl.a. en 113 m lang vannrutsjebane og mange andre attraksjoner for at alle badegjestene har det morsomt.

Keramikk fra Nádudvar

Dette tettstedet har drevet med leirgods og keramikkunst i mer enn 200 år. Spesielt berømt er lavslettenes svarte keramikk hvis mørke farge oppstår gjennom en særegen brennemetode.

Fornøyelses- og kurbadet i Tiszaújváros

Nord for Tiszasjøen ligger denne byen med sitt moderne fritidsbad. Basseng ute i det fri, et bad for lek og moro, et terapeutisk bad; alt dette og mer til kan man nyte i dette anlegget. Vannet her har en meget høy andel av jod og følgelig en helbredende og velgjørende effekt.

Kurbadet i Berekfürdö

Varmekilden i Berekfürdö sør for Tiszasjøen tiltrekker seg besøkende fra alle steder. Vannet utøver en helbredende virkning på bevegelses- og luftveisproblemer.

Kiptsjakerhaugene i Karcag

I området sørøst for Tiszasjøen, som kalles Nagykunság, befinner Kiptsjakerhaugene seg. De kjegle- og halvkuleformede haugene har antageligvis det kiptsjakiske nomadefolket (også kalt polovesere eller kumanere) anlagt som gravsteder for sine kjære, etter at de på 1200-tallet hadde slått seg ned her. Deres historie forteller det lokale Nagykun-museet.

Årlige arrangement:

 • Abádszalok – Sommer i Abádszalok med fargerike kunst-, kultur- og sportsprogram

 • Kisköre – vertsby for både det årlige nasjonale triatlonmesterskapet (juli) og sigøynernes folklore- og folkefester (august).

 • Poroszló – her starter sesongen alltid med et stort sommeråpningsarrangement (mai)

 • Sarud – kornets høsttakkefest i juni danner opptakten til de såkalte tradisjonsbevaringsukene som varer til august og preges av fargerike opptog med nasjonaldrakter gjennom gatene

 • Tiszacsege – utallige arrangement gjennom hele sommeren som eksempelvis motorsykkelløp (cross-, speed- og veteranløp) i juli og Csege-dagene med rideoppvisninger, kunsthåndverk og mye annet i august

 • Tiszafüred – på fiskedagene i juli opptrer tallrike danse- og musikkgrupper fra hele Ungarn og sørger dermed for et fargerikt program over tre dager

 • Tiszavalk – her finner alltid de tradisjonelle risbindingsdagene sted i begynnelsen av juli

Sportslig og aktivt

 • Tiszacsege som er kjent for sine varmekilders helbredende virkninger, tilbyr også båtutflukter.

 • Den viktigste severdigheten i Kisköre utgjør byens reguleringsdam med dens sluser, demnings- og vannkraftverk. Det tilbys omvisninger på anlegget.

 • Friluftsbad ved stranden finnes det i Abádszalók, Kisköre, Poroszló, Sarud, Tiszafüred og Tiszanána.

 • Tiszasjøen utgjør et eldorado for sportsfiskere: europeisk malle (lat. Silurus glanis), gjørs (lat. Sander lucioperca), abbor og gjedde regnes her som de mest populære fiskearter.

 • Det å sette seg i salen og ri rundt innsjøen, gir en annerledes opplevelse som åpenbarer en helt annen verden enn den man opplever fra båtripen.

 • Eller du kan hyre en kusk og forta en tur med hest og vogn utpå Pusztaen.

Se våre ferieboliger i Europa