NOVASOL Coastal Care 2019

Takk for din innsats!

Siden 2015 har vi invitert store og små til NOVASOL Coastal Care i Norge og flere europeiske land. I 2017 registrerte vi totalt 6,7 tonn innsamlet avfall fra engasjerte frivillige.

NOVASOL Coastal Care har som mål å engasjere så mange som mulig over hele landet til vårrengjøring av naturen. Ifølge National Geographic er det i dag mer enn 100 millioner tonn plast som driver rundt i våre hav. Mengden av herreløst avfall er overveldende. 

NOVASOL ønsker å gjøre en forskjell, og i anledning Strandryddeuken første uken i mai satte vi derfor ekstra fokus på naturens behov for vår hjelp.

Se film fra NOVASOL Coastal Care 2019

Få gratis ryddepakke i posten

For å hjelpe enda flere til å bidra har NOVASOL satt sammen en ryddepakke med det mest nødvendige du trenger til din egen ryddeaksjon. Slik kan du enkelt rydde når du ønsker - der det måtte passe deg best. Ryddepakken er helt gratis og sendes ut til alle som melder seg på gjennom bestillingsskjemaet under. 

Barnehager, skoler, idrettslag, foreninger, borettslag, familier, naboer og venner – alle er inviterte til årets ryddeaksjon. Sammen gjør vi en større forskjell! NOVASOL Coastal Care ønsker hjelp fra frivillige over hele Norge. Sett av tid i kalenderen, inviter til en sosial dag ute i naturen, og gi et viktig miljøbidrag. 

Din innsats er uvurderlig uansett hvor i landet du bor. Avfallet kan nemlig ende opp i havet via kloakksystemer, så området du rydder behøver ikke være i nærheten av kysten. Rydd der du er når det passer best for deg.

Obs! Grunnet stor pågang er vi nå tomme for ryddepakker. Se Hold Norge Rent sine nettsider for informasjon om hvor du kan bestille ryddepakke. 

Bestill gratis ryddepakke her

Vinn din neste ferie!

Blir du med på NOVASOL Coastal Care 2019 kan du samtidig være med i trekningen av et reisegavekort på kr 10.000,- fra NOVASOL! Gavekortet kan benyttes på leie av alle NOVASOL sine ferieboliger.

Slik deltar du:

1. Ta bilder eller film under din ryddeaksjon
2. Del disse på NOVASOL Norge sin Facebook-vegg eller på Instagram med emneknaggen #novasolcoastalcare

Dersom du deltar på Instagram må du ha en åpen profil, og innlegget må være en normal post (ikke i Instagram Story). Vinnerbidraget blir annonsert på Facebook i uke 19, og vinneren vil bli kontaktet direkte på Facebook eller Instagram.

Når du deltar i konkurransen gir du samtidig tillatelse til at NOVASOL bruker ditt bidrag i markedsføringsøyemed.

NOVASOL Coastal Care 2017

4 fakta om avfallsproblemet

1.    I 2015 opplyste National Geographic at det var mer enn 100 millioner tonn plast i våre hav
3.    Hvert år når anslagsvis åtte millioner nye tonn plast havet 
4.    I havet kan plast vare opp til 500 år
5.    Mer enn 80% av marin forsøpling kommer fra landbaserte aktiviteter

Kilde: http://news.nationalgeographic.com/news/2015/01/150109-oceans-plastic-sea-trash-science-marine-debris/