Derfor skal du dokumentere dine funn

Dokumenter avfallet du rydder – en viktig del av arbeidet!

Takk for ditt engasjement for å rydde avfall på avveie! En viktig del av NOVASOL Coastal Care er å dokumentere avfallet du samler inn. Disse dataene brukes av forskere i arbeidet med å skape innovative, bærekraftige løsninger på det store forurensningsproblemet. Opplysningene hjelper forskere å vurdere hvor forurensningen stammer fra, og med tiden sikre at vårt avfall aldri ender opp i havet.

NOVASOL samarbeider med den ideelle foreningen Hold Norge Rent – en medlemsorganisasjon med mål om å forebygge forsøpling av norsk natur, samt engasjere frivillige til opprydding. Vi vil oppfordrer deg til å bruke Hold Norge Rent sin ryddeportal for å registrere dine funn etter ryddeaksjonen! Slik er du med på å synliggjøre engasjementet i Norge og omfanget av behovet for opprydding. 

Slik registrerer du enkelt dine funn av herreløst avfall:

  1. Noter dine funn i ryddeskjemaet.
  2. Gå til Hold Norge Rent sin ryddeportal og opprett en ryddeaksjon.
  3. Har du allerede ryddet? Registrer enkelt din aksjon her.
  4. Husk å knytte din aksjon til organisasjonen «NOVASOL AS»! Bare slik får vi oversikt over mengden avfall som samles inn under NOVASOL Coastal Care.   

Visste du at du kan søke om refusjon for utgifter du har hatt i forbindelse med ryddeaksjonen? Det er Hold Norge Rent som administrerer dette, og du må ha aksjonskode, dokumentasjon på utgifter og totalvekt på innsamlet avfall for å kunne søke. 

Sammen rydder vi Norge!

Dokumenter dine funn under NOVASOL Coastal Care 2018

 

Se våre ferieboliger i Europa