Feriehus på Menorca

Spennende Menorca er en del av Balearerna

Feriehus på Menorca

Menorca er mye mindre enn søsteren Mallorca, noe som gir en utrolig fredelig og langt mindre folksom ferieopplevelse.  Nå har du muligheten til å leie et feriehus i Spania på en magisk øy med solrike kystområder, sjarmerende omgivelser og et fantastisk landskap med bølgende åser.

Menorca har en 216 kilometer lang kystlinje med strålende hvite sandstrender, og dette er en ideell destinasjon for late dager på stranden. Menorca er også for deg som ønsker en vandreferie, for par som søker en romantisk ferie eller for din neste familieopplevelse. Lei et NOVASOL feriehus i Spania – og fall pladask for den sjarmerende øya Menorca.

Aktiv ferie på Menorca

Menorca har et flatt landskap, og fotturer eller sykkelturer er en utmerket måte å utforske øya. Følg kystlinjen rundt øya, nyt synet av de nydelige blomstene og fuglene, og oppdag de imponerende grottene. Menorca har 3,000 km med stier og veier som alle er tilgjengelig med sykkel. Ønsker du ikke å sykle ‘off road’, opplever du at bilveiene på Menorca ikke er veldig trafikkerte og fint kan benyttes med sykkel. Dersom du ønsker en utfordring kan du delta i ‘Tour of the Lighthouses Race’ som arrangeres i mai hvert år. Det 210 km lange sykkelrittet går via alle øyas fyrhus. Det arrangeres flere sykkelritt på Menorca i løpet av året.

Vannsport er populært på Menorca, og her er det mulig å prøve dykking, kajakking, paddleboard eller seiling. På land er Menorca et utmerket sted for fotturer eller sykkelturer, på grunn av det flate landskapet. Her ligger alt til rette for å kombinere avslapning med aktiviteter på ferien.

Lei feriehus på Menorca

Severdigheter og opplevelser

Reiser du til Menorca legger du nok merke til restene av Talayotic-bosetninger er spredd over hele øya. Disse megalittiske monument er datert tilbake til før år 2000 før kristus, og er virkelig verdt å ta en nærmere titt på. Noen av de viktigste samlingene er Talatí de Dalt, Trépuco, Torretrencada, og Torralba d’en Salort. Menorca har flere fornminner enn noe annet sted i Europa, over 100 er spredd over hele øya.

Med sin vakre natur og spekteret av unik flora og fauna, er det ikke overraskende at UNESCO utnevnte dette området som biosfærereservat allerede i 1993. Dette gjør feriehusene på Menorca spesielle, i og med at de gir deg tilgang til denne fantastiske naturen. Øya har et mer temperert klima enn naboøyene, og Menorca har en rekke forskjellige plantearter som ville oliventrær, furutrær, og rosmarin. På ferie her kan du også komme innpå egyptisk gribb, kaniner, mår og skilpadder.

Sommerferie på solrike Menorca

Strandparadiset Menorca

Strendene på Menorcas sammenlignes ofte med Karibbien – og det er ikke uten grunn. Hvite sandstrender, turkist vann og vakkert landskap er nøkkelord som beskriver strendene her. Vakre Cala Macarelleta er en av de mest populære strendene på øya, derfor må man ofte komme litt tidlig for å få plass her. Cala Turqueta, Cala des Talaier, Platges Son Saura og Cala Pregonda er bare noen av de mange vakre strendene på øya. Menorca er virkelig et paradis for deg som er glad i strandlivet!

Kultur og matopplevelser

Menorca byr på kulinariske overraskelser med sin overflod av fersk sjømat, smakfulle lokale oster, regionale pølser og grønnsaker. Den autentiske maten er enkel og påvirkes av hvilke sesongene. Til grunn for de fleste måltidene ligger middelhavstrioen – brød, vin og olivenolje. Grunnet dyre importpriser, dyrkes det mye frukt og grønt på Menorca. Kjøp fersk frukt, som jordbær, fersken og appelsiner, og nyt en himmelsk smaksopplevelse!

Etter en lang dag med sightseeing kan du unne deg øyas signaturrett – hummergryte! Prøv også majones fra dens fødested, Mao. Bli kjent med de lokale og deres tradisjoner, mens du nyter atmosfæren ved det travle havneområdet. Menorcamuseet, samt den gotiske katedralen og museet, er også verdt å få med seg. Det trenger ikke koste en formue å leie en feriebolig - NOVASOL tilbyr flotte feriehus på Menorca til en fornuftig pris.

En litt annerledes ferieopplevelse

Menorca tilbyr noe litt annerledes, uten at det går på bekostning av fasiliteter eller aktiviteter som gjør ferien din komfortabel og hyggelig. Strendene i seg selv byr på gode muligheter for moro eller lær å vindsurfe i den grunne bukten Fornells. Menorca er også en ypperlig destinasjon for en vandreferie, og markerte stier gir også muligheter for turridning og sykling langs kysten. Etter en lang dag på stranden eller med aktiviteter, kan du trekke tilbake til feriehuset og nyte ettermiddagen i bassenget eller boblebadet.

Feriehus på Menorca

Selv om den neste ferien virker langt unna, kan det være smart å bestille feriehuset på Menorca allerede i dag. NOVASOL har mange års erfaring med utleie av feriehus og formidler privateide feriehus. Fordi våre feriehus i Spania eies av privatpersoner, kan du ha det like komfortabelt på ferie som hjemme.

Våre medarbeidere besøker våre feriehus før de gjøres tilgjengelig på våre nettsider. Bestiller du drømmeferien hos NOVASOL, kan du derfor føle deg trygg på at våre produkter holder den standarden du forventer. Vurderer du å leie feriehus på Menorca kan du se vårt utvalg på våre hjemmesider eller ta kontakt med vårt kundesenter for råd og tips. Som alltid er vår Trygghetspakke, som blant annet inneholder avbestillingsforsikring ved plutselig sykdom, inkludert i prisen uten ekstra kostnad. Velkommen til ferieparadiset Menorca neste gang du legger ferien til Spania!