Veldedighetsprosjekt

Hos NOVASOL forstår vi at alle ikke kan reise på ferie regelmessig, eller har et hjem som gir gode og trygge rammer i hverdagen. Derfor mener vi at det er vår plikt å hjelpe de som av ulike grunner ikke er like heldig som andre. NOVASOL støtter derfor ulike prosjekter, som alle hjelper utsatte grupper i samfunnet.

Prosjekt i Albania

Langs den albanske kysten og i hovedstaden Tirana flyter turismen, men samtidig som denne regionen åpner for mer og mer turisme lider deler av fastlandet fortsatt fra vanskeligere tider. Beboerne som bor i Mokra-regionen lever helt uten moderne bekvemmeligheter, og på grunn av manglende infrastruktur er disse områdene vanskelige å nå. Dette betyr at barna i fjellandsbyene ikke har mulighet til å gå på skole i regionen.

Derfor støtter vi den kristne hjelpeorganisasjonen Christlicher Hilfsverein Wismar (CHW), slik at de kan gjøre livet bedre for barn i Albania. Med hjelp av vår økonomiske støtte har CHW fått mulighet til å blant annet starte og drive en kostskole for ca 25 barn som bor i et av Albanias mest utilgjengelige fjellområder.

Blant NOVASOLs medarbeidere har det blitt samlet inn julegaver til barna, og beløpet som normalt brukes til julegaver til medarbeidere ble donert til prosjektet i Albania.

Scleroseforeningen

NOVASOL har samarbeidet med den danske Scleroseforeningen siden 2007. Sammen med Scleroseforeningen og andre europeiske scleroseforeninger, har NOVASOL via donasjoner fra huseiere og medarbeidere gitt gratis ukesopphold i Dronningens Ferieby i Grenå for sclerose-rammede og deres familier. 
Ferieboligene i Dronningens Ferieby, og området rundt, er slik at personer i rullestor enkelt kan komme seg rundt. 

NOVASOL og Scleroseforeningen mottar mange søknader om opphold i Dronningens Ferieby og mange hilsninger fra personer som har hatt et fint opphold der. 

Samarbeid mellom foreningen Brücke e.V. og Kronprinsesse Mary

Turisme har lenge hatt en avgjørende betydning for forholdet mellom Danmark og Tyskland. Hvert år velger rundt 500.000 tyskere å tilbringe ferien i et av NOVASOLs 10.000 sommerhus i Danmark. Den danske kongefamilien hadde på besøk i Hamburg derfor en passende gave med seg. 

Kronprinsesse Mary overrakte gaven til Heike Rullmann, som på vegne av foreningen «Die Brücke Rendsburg-Eckernförde e.V.» mottok et gavekort på 50 sommerhusopphold, donert av blant annet NOVASOL. Oppholdene skal doneres til mennesker med psykiske lidelser. Foreningen «Die Brücke Rendsburg-Eckernförde e.V.» har flere ulike prosjekter for å hjelpe mennesker med psykiske utfordringer. 

Varlos Villaro Lassen, adm. direktør for feriehusutleiernes bransjeforening, var veldig glad og stolt over at Kronsprinsesse Mary ville stå i spissen for donasjonen.

Se våre ferieboliger i Europa