Det finnes mange grunner til at man bør tilbringe vinterferien i Norge. Den viktigste er nok at Norge viser seg fra sin aller vakreste siden om vinteren. I takt med at snøen legger seg som et bløtt, hvitt teppe over naturen, blir de beste aktivitetene til vinterferiene synlige. Norge er kjent som skisportens vugge, og de gode forholdene for utendørsaktiviteter gjennom vinteren gjør at Norge er én av de beste vinterdestinasjonene i verden.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Vinterferie i Norge med ski på beina

Lengter du etter et hytteopphold med skiheisen som din nærmeste nabo? Vi har hytter til leie ved Norges største alpinanlegg og nær kilometervis med skispor på vidda. Ofte strekker sesongen seg fra oktober til april, til glede for deg som trives aller best med ski på beina. 

Utvalget av vintersportssteder i Norge er nesten uendelig. Velg mellom store anlegg i Trysil, Hafjell, Geilo og Hemsedal, eller noen av de litt mindre som Hurdal, Fulufjellet og Vrådal. Alpintilbudet i Norge er godt og variert, og anleggene kan ofte tilby gode forhold for hele familien. Mange steder er det blant annet egne barnebakker og skiskole.

En vinterferie i Norge kan være helt magisk

4 tips til vinterferie i Norge

Vinterferie på Sjusjøen

Liker du deg bedre når langrennsskiene er spent på og perfekte trikkeskinner åpenbarer seg så langt øyet kan se? Det er lite som slår synet at snøtunge trær og følelsen av nærhet til naturen. Nordmenn har tilgang til det som ikke kan omtales som noe annet enn et langrennsparadis!

Hos NOVASOL kan du finne den perfekte hytte på Sjusjøen til årets vinterferie, og her kan du tilbringe vinteren midt i hjertet av et enorm løypenett. Boltre deg i 350 kilometer med preparerte skispor, blant annet den kjente Birkebeinerløypa. I løpet av ferien kan du også stå på slalåm i Sjusjøen Skisenter, eller ta turen til Kvitfjell, som ligger litt over én times kjøring unna. Lei hytte på Sjusjøen til vinterferien


Skiparadiset Hafjell

Er dere mer interessert i fart, adrenalin og varierte nedfarter når dere drar på vinterferie i Norge, er Hafjell en sikker vinner. Hafjell Alpinsenter er ett av de største skianleggene i Norge, og her finner du noe for enhver alder og ferdighetsnivå.

Har dere lyst på en pause fra skiene, kan dere enkelt finne mange andre morsomme aktiviteter til vinterferien på Hafjell. Dra på trugetur, skjem dere bort i utendørsbassenget på Ilsetra, eller kos dere med de mange mulighetene dere har for hyggelige innendørsaktiviteter på hytteturen.  

Lei hytte på Hafjell til vinterferien


Høyt og lavt i Jotunheimen

En vinterferie i Jotunheimen er både for deg som trives best på en fjelltopp og deg som heller vil tilbringe feriedagene foran peisen. Den som er glad i turer på vinterfjellet har uendelig mange muligheter i Jotunheimen.

Her finner dere for eksempel Tyin/Filefjell skisenter, som ligger i et av Norges mest snørike områder. Selv om det er et mindre kjent skianlegg, blir det regnet som en klassiker blant drevne fjellfolk. Legg utfor i en av de 14 nedfartene, eller trekk på deg langrennsskia, og gå på tur på Jotunheimens folketomme vidder og majestetiske natur.

Lei hytte i Jotunheimen til vinterferien

Familieferie i Telemark

Hva med å legge ferien til én av Norges fineste vinterdestinasjoner, Telemark? Tilbring vinterferien på Rauland. Her finner du Telemarks største skidestinasjon, og et yndet vinterparadis for mange. Eller legg opp til en vinterferie med litt annet på tapetet enn å suse nedover skibakkene.

En tur opp majestetiske Gaustatoppen frister for eksempel mange, men visste du at det kun tar 15 minutter å komme seg til toppen? Ta Gaustabanen opp og nyt den fantastiske utsikten. På en klar dag kan du se så mye som 1/6 av Norge! Andre aktiviteter dere kan begi dere ut på er for eksempel isfiske, aking, langrenn og alpint – mulighetene i Telemark er nærmest uendelige!  Lei hytte i Telemark til vinterferien

Derfor er en hyttetur perfekt for vinterferien med barn

Der er hytta! Forventningsfulle stormer barna de siste meterne og slåss om å få låse opp døra. Et lite, fast rykk i håndtaket: Endelig er vi fremme! Peisen er klar til opptenning, og snart er det godt og varmt i alle rom. Innholdet i kjøkkenskapene inspiseres, soverom fordeles og TV-kanaler sjekkes ut. I bokhylla venter nye titler og gamle klassikere.

Alle elsker å dra på hyttetur – og derfor er det den perfekte måten å tilbringe kvalitetstid med store og små i vinterferien. Kom dere litt bort, se en ny del av Norge, planlegg de perfekte aktivitetene til vinterferien, som kan inkludere både moro i snøen og innekos. Trenger du litt inspirasjon? Ta en titt på våre tips til en god vinterferie og den perfekte hytteturen.

Lei en koselig hytte til årets vinterferie i Norge

Lei hytte på fjellet til årets vinterferie i Norge

Velger du å leie en hytte hos NOVASOL til vinterferien i Norge, er du garantert å kunne dyrke vinterens gleder på langrennsski eller i alpinbakken. Mange av hyttene har dessuten godt med uteplasser hvor du kan nyte de første vårlige streif av solskinn.

Finn en hytte som passer deg og reisefølget ditt – vi har et stort utvalg i forskjellige prisklasser og med forskjellig komfort. Har du mulighet til å legge vinterferien utenom høysesongen, vil prisen til og med bli en gledelig overraskelse! Bo i en av våre mange hyggelige hytter og bli med på det fantastiske norske vintereventyret.

Lei hytte i Norge til vinterferien
 

| Administrator
(Publisert første gang: )