Mange vil nok påstå at på vinteren viser Norge seg på sitt aller vakreste. Og i takt med at snøen legger seg som et lydtett teppe over naturen, åpenbarer fantastiske aktivitetsmuligheter seg. Norge er jo kjent som skisportens vugge, og nordmenn er jo «født med ski på beina», skal vi tro oss selv. De gode forholdene for utendørsaktiviteter gjennom årets mørkeste måneder, gjør Norge er én av de beste vinterdestinasjonene i verden. Hos NOVASOL kan du leie hytte til vinterferien og tilbringe herlige dager i skiløypene.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Skiferie i Norge 

Lengter du etter et hytteopphold med skiheisen som din nærmeste nabo? Våre hytter i Norge finner du både ved våre største alpinanlegg og nær kilometervis med skispor på vidda. Ofte strekker sesongen seg fra oktober til april, til glede for deg som trives aller best med ski på beina. 

Utvalget av vintersportssteder i Norge er nesten uendelig. Velg mellom store anlegg i Trysil, Hafjell, Geilo og Hemsedal, eller noen av de litt mindre som Hurdal, Fulufjellet og Vrådal. Alpintilbudet i Norge er svært bra, og anleggene kan ofte tilby gode forhold for hele familien. Mange steder er det egne barnebakker og skiskole.

Vinterferie i Norge

Vinterferie med barn

Der er hytta! Forventningsfulle stormer barna de siste meterne og slåss om å få låse opp døra. Et lite, fast rykk i håndtaket: Endelig er vi fremme! Peisen er klar til opptenning, og snart er det godt og varmt i alle rom. Innholdet i kjøkkenskapene inspiseres, soverom fordeles og TV-kanaler sjekkes ut. I bokhylla venter nye titler og gamle klassikere. Det er alltid like spennende å komme til et feriehus første gang. Gå på jakt i bokhyllene eller prøv ut nye spill. Ta en titt i gjesteboken og få inspirasjon til aktiviteter for hele familien.

Finn hytte til vinterferien

4 tips til vinterferie i Norge

Vinterferie på Sjusjøen

Liker du deg bedre når langrennsskiene er spent på og perfekte trikkeskinner åpenbarer seg så langt øyet kan se? Det er lite som slår synet at snøtunge trær og følelsen av nærhet til naturen. Nordmenn har tilgang til det som ikke kan omtales som noe annet enn et langrennsparadis! NOVASOL formidler for eksempel hytter på Sjusjøen, der du kan bo midt i hjertet av et enorm løypenett. Boltre deg i 350 kilometer med preparerte skispor, blant annet den kjente Birkebeinerløypa. I løpet av ferien kan du også stå på slalåm i Sjusjøen Skisenter, eller ta turen til Kvitfjell, som ligger litt over én times kjøring unna. 

Høyt og lavt i Jotunheimen

En vinterferie i Jotunheimen er både for deg som trives best på en fjelltopp og deg som heller vil tilbringe feriedagene foran peisen. Den som er glad i turer på vinterfjellet har nesten uendelig mange muligheter i Jotunheimen. På Gjendesheim, midt i hjertet av nasjonalparken, skjer det mye spennende i løpet av vinterferieukene. Sjekk på forhånd hva som står på planen før du reiser – her finnes noe for både store og små. 

Lemonsjøen er et vakkert område i Jotunheimen som byr på gode aktivitetsmuligheter for hele familien. På ferie ved fjellgrenden Lemonsjøen kan du blant annet benytte deg av rundt 300 kilometer skiløyper og alpinanlegg.  

Skiparadiset Røldal

For mange blir det ikke vinterferie uten snø – og i Røldal får du mye av det! Røldal er kjent som én av Europas mest snørike steder. For den skiglade kan Røldal skisenter by på gode forhold, både for langrenn og alpint. Skisenteret har tidligere også blitt kåret til Norges beste skisted for frikjøring. Trives du bedre med skiturer bortover enn nedover? Tar du stolheisen opp til toppen, venter flere kilometer med preparerte løyper. NOVASOL formidler hytter i Røldal der du kan bo tett på gode aktivitetsmuligheter. 

Familieferie i Telemark

Hva med å legge ferien til én av Norges fineste vinterdestinasjoner? Ikke bare kan en ferie i Telemark by på fantastiske skimuligheter, men også andre spennende aktiviteter for store og små. En tur opp majestetiske Gaustatoppen frister for mange, men visste du at det kun tar 15 minutter å komme seg til toppen? Ta Gaustabanen opp og nyt den fantastiske utsikten. På en klar dag kan du se så mye som 1/6 av Norge! Andre aktiviteter er isfiske, aking, langrenn og alpint.  

Lei hytte i Norge i vinter

Hvorfor vinterferie i Norge?

Book deg en hytte og fryd deg over vinterens gleder. Å låse seg inn på et nytt sted, er som å åpne en luke i adventskalenderen. Du vet aldri hva som gjemmer seg bak neste dør. Velger du høyfjellet, finner du dessuten gode snøforhold. Alle NOVASOLs hytter er i privateide, noe som gir hvert sted en hjemmekoselig atmosfære og et personlig preg enten du velger en mer jordnær variant eller investerer i egen utendørs massasjebad, svømmebasseng eller boblebad.

Hytteferie i Norge

Lei hytte på fjellet

Velger du en hytteferie i Norge, er du dessuten garantert å kunne dyrke vinterens gleder på langrennsski eller i alpinbakken. Feriehusene har dessuten romslig med uteplasser hvor de første vårlige streif av solskinn kan nytes. Prisene vil ikke skremme deg, og har du muligheten til å legge vinterferien utenom høysesongen, vil prisen bli en gledelig overraskelse! Velkommen til Vinter-Norge! En dag fylt med aktiviteter i snøen. Bo i en av våre mange hyggelige hytter og ta del i det fantastiske vintereventyret.

| Administrator
(Publisert første gang: )