Feriehus i Slovenia

Slovenia et lite grønt land mellom Alpene og Middelhavet, som presenterer seg med et mangfoldig landskap. Middelhavsklima preger den Slovenske Adriaterhavskyst, mens innlandet i Slovenia ”landet på solsiden av Alperne” hovedsaklig består av alpeklima.

Denne store kontrasten gjør Slovenia til et spesielt ferieland, som uansett årstid kan tilby noe for enhver smak. Det å bo i et feriehus gjør at man kan oppleve Slovenias skjønne natur på egenhånd, med litt avstand fra masseturismen.

test

Populære feriehus i Slovenia

Loading...

Ferie med bademoro

Selvfølgelig finnes det også i Slovenia feriehus med eget basseng. Men se til å oppleve de nesten 50 km Adriaterhavskyst som strekker seg fra badestedene Koper og Izola og helt til Piran og Portoroz. Her kan du velge mellom natur-, sten-, grus- eller sandstrender og tillegg deilige strandpromenader når du vil ut å bade.

Derutover er der tallrike muligheter for vannsport og andre aktivitetsmuligheter. Allt dette i kombinasjon med den vakre naturen og de maleriske middelhavsbyene. Et lite tips fra oss: på sommerdager som ikke er så varme, kan man leie sykler og sykle langs havet.

Solrike Alper

Men Slovenia har mye mer enn kysten å by på. Tusenvis av hemmelighetsfulle grotter, fjell, elver, vannfall, sjøer og borger, slott og barokke byer som Ljubljana og Maribor.

Lipizzaner Stutteriet i Lipica eller Triglav-Nationalpark med sin nesten 3000 m høye fjelltopp er også populære attraksjoner. Man kan også nyte den skjønne natur på en av de mange farverike vandre- og sykkelstier eller slappe av i et av kurbadene, som feks Rogaska Slatina. Alt dette kan dere oppleve fra deres NOVASOL feriehus.

Vinter og skiferie i feriehus

Da Slovenia er et meget prisbillig land blir det mer og mer populært i skisportens verden. Om vinteren lokker nemlig 12 skiområder hvor det er høysesong fra desember til februar. Her er Krajnska Gora og Rogla nok de 2 mest populære skiområdene. Feriehusene ligger ofte tett på alpinbakken, men man kan også hurtig komme ut til langrennsløypene.