Feriehus i Spodnjeposavska

Velkommen til idylliske Spodnjeposavska i Slovenia – her kan du tilbringe ferien i en region som er kjent for sin vinproduksjon, vakre natur og spaopplevelser. NOVASOL har et stort utvalg av feriehus i Slovenia, og selvfølgelig også i Spodnjeposavska. Se våre feriehus på våre nettsider i dag  og du kan allerede nå glede deg til ferien i Slovenia!

Spodnjeposavska har fått navnet sitt grunn av sin beliggenhet i nedre del av Slovenias lengste elv, Sava. Elvene Krka og Sotla renner også gjennom regionen. Regionen består av områdene Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče og Sevnica.

Ferie i Spodnjeposavska, Slovenia

Spaopplevelser for hele familien

Besøk den hyggelige landsbyen Čatež ob Savi, der du finner Slovenias lengste bru over elven Sava. Noen kilometer øst for Čatež ob Savi, ligger Terme Čatež. De ulike elvene i regionen har bidratt til utviklingen av Terme Čatež, det største, og en av de mest besøkte, naturlige spaanlegget i Slovenia. Dette er et flott besøksmål for hele familien – sommer som vinter. Anlegget holder oppe 365 dager i året. I tillegg til spaopplevelser, finnes det en stor vannpark for barn, fornøyelsespark, store spabasseng og mye mer. Slottet Mokrice er en del av Terme Čatež, og her kan en spille golf på den vakre banen med 18 hull.

Kostanjevica na Krki er en vakker by, beliggende på en menneskeskapt øy i elven Krka. Dette er den minste byen i Slovenia, og er erklært et kulturmonument. På land kan du se det tidligere cistercienserklosteret, bygget i 1234. 260 buer omfavner klosteret, som er et av de viktigste kulturminnene i Slovenia. Klosteret er et av de største av sitt slag i Europa.

Nyt den vakre naturen i Slovenien

Sjeldne naturopplevelser

Parken Kozjanski er en av de eldste og største beskyttede områdene i Slovenia. Parken har siden 2010 vært et UNESCO beskyttet biosfæreområde. Her kan du benytte en av de mange stiene, som er lagt til rette for de som ønsker å legge ut på vandring i vakre omgivelser. Kozjanski er hjem for mange dyre – og insektarter, flere av disse er finnes kun her.

Området langs elven Sotla byr på mange utendørsaktiviteter og naturopplevelser. Skogen Krakovo er en av de mest imponerende opplevelsene i dette området. Krakovo er en av få bevarte urørte skoger i Europa, og på grunn av sin unike natur har skogen vært under beskyttelse siden 1952. En tur gjennom skogen langs Resslova-stien, tar omtrent tre timer. Her kan du se sjeldne fuglearter, gjeddenes gyteplass, spissnutefrosk, samt beskyttede planter som ruteliljer og tulipaner.

Lei feriehus i Spodnjeposavska

Aktiv ferie i Spodnjeposavska

Slovenia er kjent for sine mange grotter, og denne regionen kan også skilte med en. Kostanjevica-grotten er den største av sitt slag i Slovenia, og ligger ved foten av Gorjanci-fjellene. Dette er en flott opplevelse for store og små, ettersom stiene inne i grotten er trygge for barn å ferdes på. Grotten kan nås til fots, med bil eller buss.

Er du interessert i fiske er Spodnjeposavska er flott sted å legge ferien! På ulike steder Radeče-regionen kan du blant annet fiske regnbueørret og bekkørret, og Sava-elven nær Radeče er et av de beste stedene for fiske. Også elven Krka har gode fiskeforhold, her kan du få for eksempel gjedde og malle. Husk å undersøke lokale bestemmelser vedrørende fisketillatelse.

Besøk vinregionen Posavje fra feriehuset

Besøk vinregionen Posavje

Dersom du er interessert i å prøve ulike vintyper på ferien i Spodnjeposavska, må du besøke vinregionen Posavje, et vakkert område kjent for hvite og røde viner av god kvalitet. Den kanskje mest kjente vinen her er «Cviček». Den røde Bizeljčan-vinen laget av druene Pinot Noir og Franconian, er verdt å prøve. Regionen har også en fantastisk Laški-riesling.

Som besøkende her har du mulighet til å oppleve hvordan gamle grotter, som tidligere ble brukt til lagring av neper og dyrefor om vinteren, har blitt konvertert til lagringsrom for vin. Disse kalles «repnice», av det slovenske ordet «repa» som betyr neper. Her har du mulighet til å besøke opptil 200 år gamle «repnice» i landsbyene Brezovica, Bizeljsko, Pišece og Globoko, som i lange tider har gitt de ideelle forhold for lagring av vin.

Bestill ditt feriehus i Spodnjeposavska

NOVASOL har hus og ferieleiligheter i hele Europa. Vi har et stort utvalg av hytter i Slovenia, og glade for å kunne tilby mange gode alternativer til deg som ønsker å reise på ferie i Spodnjeposavska. Alle våre feriehus i Slovenia eies av privatpersoner, og våre medarbeidere besøker alle våre hus før de legges inn i sortimentet. På vår hjemmeside kan du enkelt søke etter din drømmeferie. Legg inn de kriteriene og ønskene du har for ditt feriehus, og se de alternativene vi tilbyr i den valgte perioden.

Leier du et feriehus i Slovenia er du garantert en personlig og unik ferie. Med et feriehus kommer du nærmere de genuine opplevelsene av destinasjonen og kulturen – med alt det innebærer. Du får med andre ord en litt mer autentisk opplevelse av Spodnjeposavska når du velger å leie feriehus her.