Feriehus i Podravska

NOVASOL tilbyr feriehus i Podravska, en av Slovenias viktigste vinregioner. Podravska kan i tillegg til fantastisk vin, skilte med interessant historie og spaopplevelser. I tillegg har regionen god, tradisjonell slovensk mat – hva mer kan du ønske deg under oppholdet i Slovenia?

Ferie i Podravska

Populære feriehus i Podravska

Loading...

Naturomgivelser

Regionen har fått navnet sitt på grunn av sin beliggenhet ved elven Drava. Regionen inkluderer også fjellkjeden Pohorje. Drava starter ved grensen mellom Italia og Østerrike, og flyter gjennom Slovenia og videre inn i Kroatia. Hele Podravska-regionen er tett knyttet til elven, som er nettopp grunnen til at det er gunstig å bedrive vinproduksjon her.

Vinopplevelser i Slovenia

For vinentusiaster kan Podravska friste med vinruter som til sammen utgjør 50 kilometer. Landet har vintradisjoner som strekker seg flere hundre år tilbake i tid, men vingleden lever i beste velgående den dag i dag. Den berømte vinen Sauvignon Blanc har sin opprinnelse i Prlekija, og drar du hit bør du nyte et glass eller kjøpe med en flaske tilbake til feriehuset.

Opplevelser og aktiviteter

På ferie i Podravska-regionen bør du ikke gå glipp av hovedstaden, Maribor. I 2012 ble byen kåret til europeisk kulturhovedstad. Dette er en by med stor historisk betydning, og her kan du se bygningen som dateres helt tilbake til 1300-tallet, noe som gir denne byen en helt spesiell atmosfære. Verdt å få med seg er Maribor Katedralen, bygget i gotisk stil, samt Maribor Synagogen. Byen kan beskrives som sjarmerende og avslappet, med et yrende studentliv som bidrar til en fin atmosfære. Her bor det betydelig mindre mennesker enn i landets hovedstad Ljubljana, noe som kanskje bidrar til den avslappede atmosfæren.

Maribor er i tillegg et kjent vintersportssted, og det arrangeres jevnlig mesterskap her. Mariborsko Pohorje er Slovenias største skianlegg, og for skientusiaster er dette en flott aktivitet på ferie i Slovenia.

Vil du heller koble fullstendig av kan du ta turen til et av områdets termalbad. Terme Maribor er en av de mest populære, og her kan du i tillegg få ulike behandlinger.

Attraksjoner og severdigheter

På ferie i Podravska kan du velge mellom en lang rekke severdigheter og attraksjoner, alt etter hva som interesserer deg. I Maribo kan du vandre til den historiske bykjernen, kalt Lent, der du blant annet se verdens eldste vinranke, kalt Stara trta. I 400 år har denne vinranken holdt det gående, og har derfor fått sitt eget museum. Hvert år holdes dessuten flere arrangementer for å hylle vinranken og den har også sin egen sang. Videre er mange av byens bygninger av historisk betydning og vel verdt å få med seg. Maribos idylliske beliggenhet, mellom vinlandskap og Pohorje-fjellene, gir denne byen en idyllisk beliggenhet. 

Reiser du til Podravska på sommeren og tar turen til Maribo må du ikke gå glipp av Slovenias største utendørsfestival. Her kan du nyte vakker musikk, dans, gateteater og annen underholdning.

Legg ferien til et feriehus i Slovenia, og du er garantert en variert opplevelse i vakre naturomgivelser. Uansett om du er en vinelsker eller ikke, har denne regionen mye å by på. Se vårt store utvalg av feriehus og ferieleiligheter på våre nettsider, og finn den ferieboligen som passer deg og dine feriedrømmer.