Feriehus i Notranjska

Ferie i Notranjska

Feriehus i Notranjska

Notranjska, også kalt Innerkrain, er et historisk landskap i Slovenia. Notranjska er den sydvestlige delen av den større regionen Krain.

Området er kjent for sin varierte natur og sine mange karstgrotter. Her finnes det også flere periodiske innsjøer, som Cerknica og Planina. Ønsker du en ferie i Slovenia, langt vekk fra byens støy og mas? I Notranjska kan du lade batteriene i vakker natur – det er nemlig ikke uten grunn at dette landskapet ofte blir kalt et eventyrland.

Opplevelser og attraksjoner

Byen Postojna ligger rett ved en av de mest kjente dryppsteinsgrottene i Slovenia, med det samme navnet. Byen er kjent som regionens turisthovedstad. Dryppsteinshulen har en lang historie, og de eldste inskripsjonene er fra 1500 – og 1600-tallet. Grottesystemet er 21 kilometer langt, og her nede finnes også olm. Olmen er en blind salamander som finnes i underjordiske huler i sydøst-Europa. Dryppsteinshulen er også hjem for flere unike dyre- og plantearter.

Ikke langt fra dryppsteinshulen ligger slottet Predjama, bygget inn i en enorm overhengende klippe. Slottet er i seg selv en mystisk bygning, og det er mange historier og mysterier knyttet til slottet. Predjama-slottet slik det står i dag ble bygget på 1600-tallet, men bak bygningen kan du se rester av et eldre slott fra 1300-tallet.

Naturomgivelser

Cerknica er en periodisk innsjø. Når innsjøen fyller seg opp sent på høsten, er den landets største. Området rundt innsjøen har en viktig rolle for dyrelivet i regionen, spesielt for fugler som hekker her. Nord for innsjøen ligger byen med det samme navnet. Ved innsjøen kan du bedrive ulike typer vannsport, som for eksempel vindsurfing.

Rett på grensen til Kroatia ligger Snežnik, det høyeste fjellet på kalksteinsplatået og den høyeste toppen i Notranjska. Platået er også det nest største skogsområdet i Slovenia. Under bakken ligger det en omfattende mengde korridorer av sammenkoblede grotter. Snežnik er kjent for sin rike vegetasjon og fikk derfor status som reservat så tidlig som i 1964. Platået passer ypperlig for ferie på sommeren, men også som vinterdestinasjon.

Feriehus i Slovenia

Dersom du ser etter din neste ferie i Europa, kan du enkelt søke og bestille ditt neste ferieopphold hos NOVASOL. Slovenia er en ypperlig destinasjon for deg som søker spennende opplevelser kombinert med historie og kulinariske gleder.