Feriehus i Koroška

Karyntia słoweńska na wakacje

Feriehus i Koroška

Koroška er en historisk region nord i Slovenia, beliggende i fjellkjeden Karawanks i De sørlige kalksteinsalpene. NOVASOL tilbyr feriehus flere spennende steder i Slovenia - oppdag et mangfoldig og vakkert land.

Naturomgivelser

Koroška består av tre daler, Mežiška dolina, Dravska dolina og Mislinjska dolina, og de tre fjellkjedene Pohorje, Karavanke og Savinjske Alpene. Regionen er en av de minste i Slovenia, men ikke la det lure av størrelsen. Her venter utrolige naturopplevelser deg som legger ferien hit.

Her møtes du av en variert natur, dominert av åser og fjellterreng. Her er klimaet delvis alpint og store deler av regionen er dekket av skog.

Aktiviteter og opplevelser

Dette er feriedestinasjonen i Europa for deg som ønsker å være aktiv i naturen. Regionen er ideell for sykling, vandring, klatring, ridning, fiske og skiferie.

I tillegg til mange aktivitetsmuligheter kan regionen by på en rekke kulturelle og historiske opplevelser. Ta turen til Slovenj Gradec, som med sin gamleby, er en av Slovenias eldste byer. Her kan du vandre rundt i en by som ble nevnt så tidlig som på 1200-tallet. Stopp innom byens gallerier og Koroška Regionalmuseum. Her finnes det hyggelige kafeer og restauranter der du kan stoppe for forfriskninger. Tar du turen opp til Rathel-åsen, kan du nyte en fantastisk utsikt over Slovenj Gradec og omegn.

I Legen kan du besøke St.George-kirken, som blir omtalt som en av de mest interessante kirkene i Slovenia. Når gulvet ble restaurert i 1993 ble gjort flere arkeologiske funn, som i dag er del av utstillingen i kirken.

Gastronomiske opplevelser

Tidligere var kvaliteten på maten som ble tilberedt og servert i Koroška avhengig av familiens status og kunnskap. Det tar nemlig tid, kunnskap og litt kjærlighet å lage den tradisjonelle maten i Koroška. Her ble det laget polenta, nudler, ulike typer fylte rundstykker, supper og grøt. Koroška er fortsatt kjent for sitt smakfulle rugbrød.

Feriehus i Slovenia

NOVASOL tilbyr feriehus i Slovenia, og du kan enkelt søke blant våre feriehus her på våre nettsider. Velkommen til NOVASOL i Slovenia og våre feriehus i Koroška.