Feriehus på Kreta

Ikke bare ved å føle de sommerlige temperaturene, men også ved å betrakte livsstilen, skikkene og markedene, vil du kunne konstatere at du ikke lenger befinner deg langt unna andre verdensdeler; her møtes Orienten og Oksidenten, Østen og Vesten.

Kreta består av fire fjellområder: de hvite fjellene helt i vest, ved siden av disse Ída-fjellene, Díkti-fjellene litt lengre øst og lengst øst Sitía-fjellene.

Feriehus på Kreta

Populære feriehus i Kreta

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Kreta

Loading...

Feriehus med basseng i Kreta

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Kreta

Loading...

Naturomgivelser

Kysten fasinerer med sitt mangfold: bratte klippekyster, lange strender, små bukter og vide sletter om hverandre. Til Kreta hører riktignok også enkelte ytre øyer, men disse er imidlertid i all hovedsak ubebodde eller fredede.

I byene støter man på tallrike vitnesbyrd fra de ulike herskerepoker opp igjennom Kretas historie: venezianske palass er i like stor grad bevart som tyrkiske moskéer. I landsbyen Ierápetra på sørkysten er sågar innflytelser fra det afrikanske kontinent å spore.

Kretas innbyggere har riktignok alltid lidd under fremmede herskere, dog aldri tatt til takke med sin skjebne. Den dag i dag er de stolte av sin kampvilje og motstanden de har ytet; adskillige historier forteller om dette.

Vi tilbyr feriehus som ligger i den roligere østlige delen av øyen, i nærheten av den lille byen Sitia med sin kretiske sjarm, i fjellandsbyene Adele og Prinos ved byen Rethimnon i det sentrale Kreta og rundt byen Khaniá i den grønne vestlige delen av øyen.

Opplevelser og aktivteter

Befolkningen på Kreta har ry på seg for å være gjestfri. Folket som bor utpå landet her, lever ennå et temmelig enkelt liv uten dagens moderne tidspress. Dersom du blir kjent med en fjellbonde, så er det godt mulig at denne inviterer deg på raki i et kaffehus, for å lære deg bedre å kjenne. Ta deg god tid til å bli kjent med øyen samt dens innbyggere. Til dette danner feriehuset det ideelle utgangspunkt. Man kommer lett i prat med lokalbefolkningen når man går i butikken og rusler rundt i landsbyene.

Skal du på ferie på de greske øyer er Kreta midt i blinken for badeengler og strandturister, for naturelskere og turgåere, men også for kultur- og historieinteresserte. Diverse plasser på Kreta forteller om den opptil 6.000 år lange historien, mens levninger og utgravninger på nytt levendegjør antikken.

Om du der tilbringer en rolig badeferie, lærer land og folk å kjenne, besiktiger Knossos eller vandrer utpå Lassithi-slettene og gjennom Samaria-kløften: dine muligheter på Kreta er nær sagt grenseløse, med mindre ferien din tar slutt. Våre feriehus i Hellas finner du også på angre greske øyperler, samt på det greske fastlandet.