Feriehus på Peloponnes

Øy eller halvøy? Dette spørsmål stilles ofte når det er snakk om den peloponnesiske geografi. Peloponnes er forbundet med resten av det greske fastland gjennom en smal landstripe som imidlertid ble brutt da Korinterkanalen ble bygget i 1893; i dag når man Peloponnes landeveien via en bro.

Egennavnet 'Peloponnes' er sammensatt av navnet til den mytologiske skikkelse Pelops og det greske ord 'nisos' som betyr øy. Hvorvidt det her altså er snakk om en øy eller halvøy kan man derfor strides om...

Strides kan man derimot ikke om denne regionens skjønnhet. Hånden med de tre fingre utgjør et av de mest spennende landskap i Hellas: imponerende fjellkjeder og den så typiske middelhavsvegetasjonen nær kysten forhekser de besøkende. Etter en visitt hos de tallrike antikke severdighetene som f.eks. Olympos, de olympiske lekers vugge, og det gamle Korint, så er alltids veien til havet kort, hvor man kan sole seg på stranden og helt enkelt bare nyte roen og freden.

De historisk mest betydningsfulle steder er Kalavrita og Nauplion. I klosteret Agía Lávra ved Kalavrita velsignet biskop Germanos av Patrai frigjøringskjempernes fane den 25. mars 1821; på denne dato feirer dermed grekerne sin nasjonaldag. Også under den annen verdenskrig spilte stedet en interessant rolle da greske partisanere tok 80 tyske soldater til fange her, noe som senere fikk sine følger. Nauplion var 1829-1834 offisielt den første hovedstaden i det moderne Hellas etter uavhengigheten fra det Osmanske rike, før Athen overtok denne rollen etterpå.

Peloponnes kan nås uten problemer: enten med bil etter en fergetur fra Italia til Patrai eller med fly til Athen eller Kalamata.

Våre feriehus på Peloponnes befinner seg på østsiden i Korfos og Ermioni, på vestkysten mellom Pirgos og Pylos og i landsbyene Stoupa, Aghios Dimitris og Limeni på halvøyen Mani i sør. Bestill ditt feriehus i Hellas på NOVASOLs hjemmesider i dag.

Ferienwohnung Peloponnes

Populære feriehus i Peloponnes

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Peloponnes

Loading...

Feriehus med basseng i Peloponnes

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Peloponnes

Loading...