Feriehus på de greske øyer

Det ligger over 6.000 øyer i de forskjelligste størrelser rundt omkring i Egeerhavet og det Joniske hav. Av disse er imidlertid mindre enn 4 % bebodde. Alt i alt har øyene en samlet kystlinje på mer enn 7.500 km; med andre ord absolutt nok plass til å nyte solen og havet. Overalt finnes det kilometervis med sandstrender og strender med de typiske svarte vulkansteinene liggende innerst i små bukter. En stort antall av strendene er merket med det Blå flagg som er et bevis på særdeles rent vann.

De arkeologiske skattene som fremdeles befinner seg på mange av øyene, forteller om den greske historien samt landets gamle kulturer. Den dag i dag holdes denne arven levende gjennom tradisjonelle fester.

De greske øyer gleder seg over det behagelige klimaet, de korte avstandene og de optimale betingelsene på strendene og i vannet, noe som faller i god smak både blant grekere selv og blant de utenlandske turistene.

Feriehus Kreta

Populære feriehus i De greske øyer

Loading...

Feriehus med air condition - De greske øyer

Loading...

Feriehus med basseng i De greske øyer

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i De greske øyer

Loading...

Øyene

Å holde ferie på de De greske øyene gir også vannsportsentusiaster førsteklasses betingelser. Seile, dykke, snorkle, svømme, stå på vannski eller brettseiling - alt er mulig. Selv paraglidere utnytter stadig de gode forholdene og seiler gjennom luften.

Brorparten av de greske øyer befinner seg i Egeerhavet og danner her fire øygrupper: Sporadene som utgjør øyene i det nordøstlige Egeerhavet, de Saroniske øyer i Saroniabukten, Kykladene og Dodekanesene; i tilleg kommer enkeltøyene Évvia (alias Euboia) som er den nest største av de greske øyer etter Kreta, og den kjente øyen Kreta selv. I det Ioniske hav finnes det kun én øygruppe, nemlig de Ioniske øyer som også omfatter det populære feriestedet Korfu.

Uansett hvilken av øyene du velger som reisemål, så danner alltid ferieboligen i Hellas det ideelle utgangspunkt for ferien din.

Feriehus på Korfu

Kreta

Ikke bare ved å føle de sommerlige temperaturene, men også ved å betrakte livsstilen, skikkene og markedene vil du kunne konstatere at du ikke lenger befinner deg langt unna andre verdensdeler; her møtes Orienten og Oksidenten, Østen og Vesten.

Vi tilbyr feriehus på Kreta som ligger i den roligere østlige delen av øyen, i nærheten av den lille byen Sitia med sin kretiske sjarm, i fjellandsbyene Adele og Prinos ved byen Rethimnon i det sentrale Kreta og rundt byen Khaniá i den grønne vestlige delen av øyen.

Om du der tilbringer en rolig badeferie, lærer land og folk å kjenne, besiktiger Knossos eller vandrer utpå Lassithi-slettene og gjennom Samaria-kløften: dine muligheter på Kreta er nær sagt grenseløse, med mindre ferien din tar slutt.

Feriehus på de greske øyer

Kypros

Og om du så gikk til Verdens ende, du finner ingen annen øy lik denne, svermet en gang en berømt gresk forfatter om Kypros. Kypros' spesielle tiltrekning ligger i mangfoldet av fritidsmuligheter, og også for kunstinteresserte tilbyr Afrodites øy tallrike vitnesbyrd fra sin 9.000 år lange historie, som eksempelvis antikke templer og teatre, eldgamle mosaikker, maleriske kapell og klostre, enestående låvetakkirker og venezianske festningsanlegg. En vekslende historie som den dag i dag preger livet på øyen og har i sin nære fortid etterlatt seg et delt land.

Selv om øyens attraktivitet er grenseoverskridende, er det nesten utelukkende den sørlige delen av Kypros som profiterer på turismen. Her finnes det landskap i de forskjelligste fasetter, som skaper skikkelser til samtlige emosjoner; fra det mektige fjellet Troodos via de fruktbare slettene Mesaoria til halvøyen Akamas som har greid å bevare et lite naturparadis.

Lær å kjenne gjestfriheten og livsgleden til kyprioterne som hilser de besøkende velkommen med et hjertelig Kopiaste! Ikke mindre attraktivt er klimaet; bortskjemt som den er med 300 soldager i året, viser den østligste av Middelhavsøyene seg alltid å være en reise verd.

Korfu

Den ioniske øyen Korfu har mange navn, skjønt den kjærlige betegnelsen Østens blomst, står som gravert inn i den. Adskillige poeter har sine verselinjer foreviget øyen på grunn av det grønne landskapet med de tallrike olivenlunder, de mange sitrustrær, akasier, myrter, sypresser og laurbærtrær. Gamlebyen i Korfus hovedstad gjemmer på vidunderlige små gater og smug som ennå stammer fra den venezianske epoke. Kultiverte strender frister med endeløse muligheter for å drive vannsport og bade. Naboøyene Paxos og Antipaxos kan besøkes med en dagsutflukt, et fint innslag på ferien i Hellas. Nord på Korfu ligger det et yndig dynelandskap som med gode vindforhold lokker til seg mange surfere.

Kykladene

Øst for Peloponnes brer Kykladenes skjærgård seg ut med sine større og mindre øyer som på sin side danner en sirkelformet ring (gresk: 'Kyklos') rundt sitt antikke sentrum Delos. På et fantastisk vis synliggjør og demonstrerer Kykladene de typiske assosiasjonene til den greske øyverden: de hvitkalkede landsbyene i blendene lys danner en fargesterk kontrast til det mørkeblå havet, den skyfrie himmelen og de blå kirkekuplene som her og der titter frem over den øvrige bebyggelsen; heller ikke den fremherskende karrige vegetasjonen gjør denne fascinasjonen noe mindre.

Dessuten gjør det rolige havet om sommeren Kykladene meget populære blant seglere. Holmene som ligger tett i tett og er gjensidig forbundet med ferger, egner seg særdeles godt til øyhopping. Naxos er den største og vel landskapsmessig mest sjarmerende øyen i Kykladene.

I forhold til den livlige øyen Mykonos går det mer rolig og fredlig for seg på Syros som utgjør Kykladenes geografiske hjerte. Øyen Paros er berømt for sin meget rene marmor, skjønt også den pittoreske fiskerlandsbyen Nausa lokker til seg besøkende. Santorini imponerer på sin side i første rekke på grunn av sitt vulkanske landskap. Disse og flere andre øyer gjør Kykladene til et eventyrlig feriemål som vil etterlate seg elyseiske inntrykk.

Khios

Mellom Samos og Lesbos i det østlige Egeerhavet ligger øyen Khios som ifølge lokale overleveringer skal ha vært Homers fødested. Khios kan nås med ferge fra bl.a. Pireus eller med fly fra Athen og Thessaloniki.

Hovedbyen med sammen navn domineres av sitt mektige kastell. Havnebyen på østkysten utsondrer en behagelig orientalsk atmosfære.

Øyens nordlige del preges av harde fjellområder som strekker seg til over 1.200 m.o.h. I det fruktbare bakkelandskapet i sør trives de for Khios så tyspiske mastiktrærne som leverer råstoff til bl.a. likør, tyggegummi og kosmetikk. Uvanlige, opprinnelige, pittoreske og ganske enkelt skjønne er de middelalderske mastiklandsbyene som tettstedene i dette området vanligvis kalles.

En reise til øyens innland fører til det bysantiske kloster Nea Moni som ligger gjemt i fjellene. Kombinasjonen av den trofaste greske solen og det store, vide havet gjør Khios til et hett tips for din neste ferie i Europa.

Khalkidiki

Halvøyen Khalkidiki er feriestedet for utpregede badeturister: barnevennlige sandstrender, furu- og pinjelunder som i ensomme bukter når helt ned til havet, og dertil det mangfoldig blå vannet i Egeerhavet. Et perfekt område også for surfere og seglere.

Khalkidikis tre halvøyer strekker seg liksom tre fingre ut i Egeerhavet:

Kassandra er den vestligste av de tre halvøyer og består av et yndig landskap, livlige småsteder og mangfoldige muligheter til å slappe av eller være i aktivitet. Halvøyen Sithonia har gjennom sitt fjellandskap en hardere og mer opprinnelig karakter som er adekvat for det utilgjengelige berget Athos med den autonome munkerepublikken. Våre feriehus finner du på halvøyene Kassandra og Sithonia.