Feriehus på Gotland

Å komme til Gotland, er som å komme til ett annet land. Den lune atmosfæren, de historiske severdighetene og den fantastiske naturen, gjør at man gjerne kommer tilbake hvis har vært her en gang. Gotland er ikke bare Sveriges største øy, men også Sveriges største sommerparadis.

Med 80 mil strender og mange soltimer, har Gotland en soleklar plass som Sveriges fremste sommerferiemål. Her kan du finne alt fra folketomme, små strender til store sandstrender med yrende badeliv og grunne, barnevennlige bad. På Gotland er det mange ulike aktiviteter, så det er noe for hele familien. For den som ønsker en aktiv ferie i Sverige, kan det være et bra alternativ å leie sykkel. Det er enkelt å ta seg rundt øya på sykkel og det er en herlig måte å oppleve naturen og landskapet på.

Lei feriehus på Gotland

Populære feriehus i Gotland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Gotland

Loading...

Feriehus med basseng i Gotland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Gotland

Loading...

Naturopplevelser på Gotland

Gotland har en spesiell natur som er fylt av spennende ting som oppdages underveis. Mest kjent er nok den gotlandske naturen for sine imponerende skjær som reiser seg rett opp av havet. De mest kjente skjærene er Hoburgsgubben, som ligger lengst sør, og Digerhuvud på Fårö i nord.

Fårö er for øvrig verd et besøk i seg selv. Den vakre lille øya nord for Gotland har et fascinerende landskap og på nordsiden av øya finns Ulla Hau, et stort område med sanddyner, der man kan lett etter urtidsdyret, myrtløven, en sikker hit blant barna. Et annet naturfenomen er Lummelunda grotten, en kartsgrotte med dryppsteinsformasjoner og grottesaler. Grotten er totalt 4,5 km lang og unik i Sverige. Det er til og med en av Nord-Europas største grotter.

Aktiviteter og attraksjoner

Gotland har også mye å by på for den kulturhistorisk interesserte. Visbys bykjerne er sammen med ringmuren, en del av UNESCOs verdensarv. Muren ble bygd på 1200-talet og å oppleve denne gamle delen av Visby, med sjarmerende små gater, utsiktsplasser og roser, er som å dra tilbake i tiden. Gotland er også kjent for sine mange kirker, rundt på øya finnes 92 middelalderkirker, som alle har sin historie å fortelle. I Klintehamn har barna mulighet til å prøve arkeologi i spesielle arkeologigrupper. Gotland har en egen dyrepark der man blant annet kan se på sebra, kenguru og kameler.

Den som er interessert i mat, skal passe på og smake på gotlandske spesialiteter som safranspannekake, kajpsuppe som er en slags potetsuppe og strull. Moderne mat her også sin plass på Gotland, som faktisk har sju av Sveriges 199 beste bord.

Uansett om du vil ha et herlig, fartsfylt feriehusopphold i Sverige for din familie eller en rolig, koselig høstweekend, så er Gotland noe for deg. Med sitt varierende tilbud, har Gotland noe for enhver smak! Velkommen til en av NOVASOLs hytter på Gotland til din neste ferie.