Feriehus og hytte i Värmland

Värmland

Feriehus og hytte i Värmland

I Värmland, som ligger tett inntil Hedmark finns tusenvis av sjøer, mye skog og 84 naturreservat. De store høydeforskjellene, de fem klimasonene og det rike dyrelivet gjør at alle forutsetninger for de beste naturaktivitetene er på plass.

Värmland er det området i Sverige, som har størst vanntetthet, og er kjent som et mekka for de som liker å dra ut med kano. Begge områdene har gode fiskeforhold.

Populære feriehus i Värmland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Värmland

Loading...

Feriehus med basseng i Värmland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Värmland

Loading...

Aktiv ferie i naturen

Vurderer du et feriehus i Sverige, og liker natur, fiske, turer til fots og på sykkel, er dette destinasjonen for deg. Ønsker man med eventyrlige aktiviteter, finnes flere muligheter. Man kan foreksempel rafte i Filipstad og Torsby, fjellklatre i Degerfors, eller dra på bever- og elgsafari i bl. a. Hagfors, Filipstad og Säffle. I ”Glaskogens Naturreservat” finnes totalt 300 km vandrestier, nærmere 80 sjøer med kanoelver og meget godt fiske.

Her kan man campe, sove under åpen himmel eller bo i en langs vandrelendene. Akvedukten i Håverud er en kombinasjon av landeveibro, jernbanebro og en akvedukt og er verdt et besøk.

Vinter og skiferie i Värmland

Også i vintersesongen finns det mange ulike aktiviteter. I Sunne kan man kjøre snowboard og prøve isklatring i det 20 m høye isfjellet. Her er det også en boardercrossbane, samt et område som er for de små.

Långberget er sentrum for langrenn, her kan man velge mellom lette turspor og tøffe elitespor. Bergslagskanalen med sine 60 km lange strekninger for lengdeløpsskøyter, er kjent utenfor Sveriges grenser.

Kjente alpinområder som Branäs og Hovfjället er begge områder velegnet til familier, og har nedfarter i alle vanskelighetsgrader.

Attraksjoner

I Värmland finnes et stort tilbud av ulike kulturarrangement. Gå ikke glipp av det kjente Mårbacka, som var Selma Lagerlöfs hjem. En annen turistattraksjon er ”Rottneros Park”, som er kjent for sin unike samling skulpturer blant fantastiske blomster og praktfulle bjørkealleer. Nord for Karlstad, finner man Ransäters hjemgård.

Her kan man besøke opplevelsessentret der hele familien kan kose seg med å prøve både gammelt og nytt. ”Håndverkshuset Upperud”, ”Dalslands Glashytta”, ”Baldernäs Herrgård” og ”Glava Glasbruk” er alle verd et besøk. I tillegg finns en rekke ulike museer.

Vi håper vi kan ønske deg velkommen til en hytte fra NOVASOL og til morsomme feriedager i Värmland!