Feriehus og hytter i Västernorrland

En ferie i Västernorrland byr på unik natur og spennende aktiviteter for hele familien! NOVASOL har lang erfaring med hytteutleie i Västernorrland, og vi vet at dere ikke blir skuffet dersom dere legger ferien hit i år.

Til tross for navnet, ligger Västernorrland på østkysten av Norrland. Øst i Norrlands midtre del ligger Västernorrland, og fylket består av deler av landskapet Medelpad, Ångermanland, Hälsingland og Jämtland. Her ligger også den vakre steinbyen Sundsvall, som byr på gode shoppingmuligheter, restauranter, kasino og andre aktiviteter.

I Västernorrland finner man noen større tettsteder som for eksempel Örnsköldsvik, Timrå og Härnösand, og noen mindre som Vi, Ånge, Matfors och Johannedal. Kramfors er verdt et besøk, et sted som er historisk kjent for sin sagbruksindustri. I Västernorrland Sollefteå, som under middelalderen var et viktig handelsted som gikk under navnet Solatunum. Setet i fylket er Härnösand, beliggende i Ångermanlands, og herfra kommer flere kjente personligheter som for eksempel Anette Norberg og Alfhild Agrell.

Hytte i Sverige

Populære feriehus i Västernorrland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Västernorrland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Västernorrland

Loading...

Opplev unik verdensarv

Uansett hvilken årstid du planlegger å leie et feriehus i Västernorrland, er det alltid noe spennende å gjøre her. Bor du i et av NOVASOLs feriehus i Västernorrland i løpet av sommer- og høstmånedene, kan du bade, sykle ned fjellene, fiske, spille golf, plukke bær og sopp, og vandre i den fantastiske naturen. Skal du feriere i Västernorrland om vinteren er det muligheter for å stå på langrennsski, slalåm, dra på snøskutersafari eller prøve isfiske.

Skal du leie feriehus i Västernorrland er Höga Kusten et godt tips. UNESCO har Höga Kusten på verdensarvlisten på grunn av den unike kombinasjonen av kystnære klipper, skog og skjærgård. I Västernorrland kan du nyte det fantastiske landskapet til fots, fra sykkelsetet, eller fra hesteryggen. Her kan du også bestige den mystiske Skuleberget eller testa surströmming i Ulvöhamn.

Opplevelser i Västernorrland

Attraksjoner og severdigheter i Västernorrland

Tar du turen til lille Gideå og cirka en kilometer utenfor byen, kommer du til Skallberget og Skallbergsgrottene. Fjellet er 259 meter høyt og tar du turen til topps, får du en flott utsikt over området og Gissjøen. De forskjellige grottene er opp mot 50 meter dype. Har du lyst til å utforske grottene, må du huske gode sko og at noen av passasjene er veldig smale.

Et annet godt utfluktsmål for deg som elsker svensk natur, er Skuleskogen Nasjonalpark, beliggende cirka 40 kilometer fra byen Örnsköldsvik. I sommersesongen kan du starte turen rundt nasjonalparken på Natarum, et besøkssenter, hvor du kan få svar på alle spørsmål om naturen i området samt hjelpt til å planlegge turen. 

Örnsköldsvik er en del av Höga Kusten, hvor du også finner Kramfors, Härnösand og Sollefteå. I dette området kan du blant annet besøke Genesmons arkeologiske friluftsmuseum, som ligger seks kilometer fra Örnsköldsvik. På stedet er det oppført en rekonstruksjon av en gammel jernaldergård, hvor livet leves som i år 500. 

I Västernorrland nær byen Sidensjö kan du ta med familien til Källarbackens Saga. I et skogområde følger du en sti mellom forskjellige eventyr, hvor du kan møte blant annet de Sju Bukkene Bruse, Heksen fra Hans og Grete, og Gullhår. Her kan barna løpe rundt mellom de mange eventyrene, og hilse på alle de ulike dyrene som bor her.

Lei hytte i Sverige

Lei hytte i Västernorrland

Hytteferie i Sverige er populært blant barna. De kommer til å elske en tur til eventyrbadet Himlabadet, der kan de prøve skliene, leke i bølgene eller ta boblebad. Himlabadet har også attraksjonen Surfstream, der barna kan prøve å surfe på ekte bølger. Ta med barna på selsafari i skjærgården ved Sundsvall, eller la de litt eldre barna få teste kunnskapene og løse oppgaver på Boda Borg.

Er du på utkikk etter feriehus eller hytte i Västernorrland, kan du enkelt søke og bestille direkte her på våre nettsider. Bruker du vår søkefunksjon kan du enkelt se hvilke hytter som er tilgjengelige i den perioden du ønsker. Dette gjelder uansett om du ønsker å leie hytte i Sverige, eller feriehus i Europa generelt.

Alle våre feriehus, ferieleiligheter og hytter besøkes av våre medarbeidere før de legges inn i vårt sortiment. Dette er en del av vår kvalitetssikring, og for å være sikre på at du får en feriebolig som innfrir våre krav og dine forventninger. Med en privateid feriebolig får du en mer unik og personlig ferieopplevelse, samt at vi kan tilby et større utvalg.

Komfortabel ferie i Sverige

Hver destinasjon har sin sjarm og det er ofte en god grunn til at noen har valgt å bygge sin hytte nettopp der. Som oftest er dette av kjærlighet til nærområdet – noe du kan oppdage på din ferie i Västernorrland. Kanskje finner du din nye favorittdestinasjon, et sted hvor du kan skape ferieminner i mange år fremover.

Det er mange fordeler med å leie en hytte i Sverige gjennom NOVASOL. Alle våre hytter i Västernorrland er selvbetjente, slik at du selv kan bestemme hvordan din ferie skal være. En hytte gir deg full kontroll over din ferie og du kan føle deg som hjemme, selv når du er borte.

Dersom du har noen spørsmål vedrørende våre hytter i Sverige, eller ønsker hjelp med bestilling av din neste ferie, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice. Bli med NOVASOL til Västernorrland på din neste ferie!