Feriehus og hytter i Uppsala

Byen Uppsala er den fjerde største i Sverige, og ligger sju mil nord for Stockholm. Hit kommer du deg enkelt med tog, buss, bil eller fly. Arlanda flyplass ligger kun en 20 minutters kjøretur unna. Uppsala er kjent for sitt universitet, den imponerende domkirken, sine herlige parker og interessante museer. Uppsala har lenge vært en stor inspirasjonskilde for mange kunstnere, forfattere og regissører. Berømte mennesker fra Uppsala er vitenskapsmannen Carl von Linné, regissøren Ingmar Bergman, sangerinnen Veronica Maggio og katten Pelle Svanslös, som ble kjent gjennom Gösta Knutssons barnebøker.

Velger du å leie et feriehus eller hytte i Uppsala, kan du se frem til en spennende og opplevelsesrik ferie i Sverige. Med en NOVASOL hytte i Uppsala kan hele familien nyte et besøk i eventyrbadet Fyrishov, oppdage spennende museer og se skandinavias største katedral. NOVASOL har mange års erfaring med hytteutleie i Sverige, og vi er glade for å kunne tilby flere fine alternativer til deg som vil oppleve Uppsala fylke.

Skal du leie feriehus i Uppsala, er en tur til domkirken et ‘must’. Domkirken ble innviet på 1400-tallet, og her hviler flere berømte personer som Gustav Vasa og Carl von Linné. I tilknytning til det nordre tårnet ligger Skattekammeret med en imponerende samling av tekstiler fra middelalderen som regnes som en av de fineste i Europa. I Uppsala kan du også besøke kunstnerens Bror Hjorts hjem, Linnémuseet og Uppsala kunstmuseum.

NOVASOL tilbyr hytter i Uppsala

Populære feriehus i Uppsala

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Uppsala

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Uppsala

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Reiser du med barn til Uppsala, kommer de til å elske eventyrbadet Fyrishov med vannsklier, fossefall, jetstrøm, vannkanoner og andre attraksjoner for de minste. Fyrishov er en av Sveriges største arenaer for bad –og vanneventyr, og her kan hele familien nyte et tropisk miljø til fuglekvitter. Her er det nok å oppleve for en hel dag! Nysgjerrige barn kommer også til å sette pris på det interaktive naturmuseet Biotopia, der familien sammen kan utforske og oppleve naturen. På Evolusjonsmuseet  kan barna lære mer om dinosaurer og dyr, og museet har blant annet et helt hus fylt med fossiler og mineraler, samt et hus med dyr fra hele verden fra vår tid. Vikingsskattene i Gamla Uppsala museum tar deg med på en reise over tidens hav.

Er du glad i naturen, kan Uppsala by på en mengde aktiviteter. Spaser rundt i Linnéhagen, ta en gåtur i botanisk hage eller padle i Fyrisån. Er du glad i historie kan du ta turen litt utenfor Uppsala, der finner du Kungs Högarna i det gamle monumentsområdet Gamla Uppsala, og Husby kirkegård. Her kan du lære mer om områder og hendelser som har vært viktig for tidlig svensk historie.

Barn på ferie i Sverige

Uppsala fylke

Uppsala grenser til fylkene Stockholm, Södermanland, Gävleborg, Dalarna og Västmanland. NOVASOL tilbyr feriehus i alle disse fylkene. Uppsala har flere kommuner, blant annet;

  • Enköping – med tettsteder som Ersundsbro og Grillby

  • Heby – som blant annet inkluderer Tärnsjö og Östervåla

  • Håbo – med steder som Bålsta og Slottsskogen

  • Knivsta – som foruten stedet med samme navn, inneholder Alsike og Vassunda

  • Tierp – der du finner steder som Örbyhus og Söderfors

  • Uppsala – utover tettstedet Uppsala ligger også Sävja och Storvreta her

  • Älvkarleby – med Skutskär og Gårdskär

  • Östhammar – har finner du bl.a. Gimo og Alunda

Helt klart størst i fylket Uppsala er nettopp - Uppsala. Nest størst er Enköping, med en befolkning som tilsvarer cirka 15% av Uppsala. Tredje størst er tettstedet Bålsta.

Flotte naturopplevelser med hytte i Uppsala

Aktiv ferie i Sverige

Ønsker du å være aktiv på ferien, er Midt-Sverige en selvsagt destinasjon. Sverige byr på mange muligheter for aktive ferieopplevelser i naturen. Når du legger ferien til området i og rundt Uppsala, kan du både sykle, klatre, padle i kano, spille golf og spille paintball. De mange sjøene åpner opp for lystfiske og roturer, og ikke minst for vakre gåturer med tid til avslapning og samvært. Sverige er også et paradis når det kommer til soppjakt og bærplukking. Ta med en kurv i skogen og plukk av naturens skatter til kveldsmaten.

Lei feriehus i Sverige

NOVASOL feriehus i Uppsala

NOVASOL er en av Norges største tilbyder av ferieboliger i Sverige, og vi kan tilby feriehus og hytter i store deler av Sverige. Vi har et unikt utvalg av ferieboliger i Uppsala, og det finner du på vår hjemmeside. Ønsker du for eksempel å ta med hund på ferien, eller å reise flere familier sammen, legger du dette inn i søkekriteriene. Du vil da få opp våre tilgjengelige hus som matcher dine kriterier i det området du ønsker. NOVASOL har en mengde kriterier du kan legge inn når du søker, for eksempel basseng eller badstu. Våre huspresentasjoner inneholder all informasjon om feriehuset, i tillegg til planløsning og bilder. Dette gjør det enkelt å planlegge ferien – før du ankommer feriehuset!

Alle våre hytter i Uppsala eies av privatpersoner – du kan derfor ha det like komfortabelt som hjemme selv om du er på ferie. Våre medarbeidere besøker alle våre hytter før de gjøres tilgjengelige på våre nettsider, som en ekstra sikkerhet for våre kunder. Du skal føle deg trygg når du bestiller drømmeferien hos oss. Vår trygghetspakke er også inkludert i prisen, denne kan du lese mer om i våre leievilkår. Trygghetspakken inkluderer blant annet avbestillingsforsikring ved plutselig sykdom.

Dersom du ønsker å bestille hytte i Uppsala kan du enkelt gjøre dette på våre nettsider eller ved å kontakte vår kundeservice. Du er også velkommen til å kontakte oss dersom du har noen spørsmål vedrørende våre ferieboliger. Bestill en hytte til ferien i dag og se frem til en opplevelsesrik ferie!