Ta med hunden på ferie

Svært mange i Norge har en hund eller katt som familiemedlem, og når familien skal dra på ferie kan det dukke opp problemer. Vi tilbyr derfor mange feriehus der hele familien er velkommen på ferie, også den firbente uten ekstra kostnader.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Viktig!

Om du ønsker å ta med mer enn 2 husdyr (i Sør-Europa mer enn 1), må du forespørre NOVASOL. Vi tar da kontakt med eier i hvert enkelt tilfelle og spør om det er mulig.

Husdyrvennlige feriehus

Mange av våre feriehus har den grønne husdyrsymbolet som betyr at husdyr er hjertelig velkomne til å være med på feriehuset med resten av familien.

Ferie med hund

Spesielt husdyrvennlige feriehus

Har hunden din litt temperament og behøver et feriehus uten naboer vegg i vegg? Vi har valgt ut en rekke særlig husdyrvenlige feriehus ut fra følgende kriterier:

På ferie med hunden

  • Tomten er minst 500 m2
  • Det finnes ingen anlagt hage
  • I huset finnes lokal informasjon om regler for å ta med sitt husdyr
  • I huset finnes også telefonnummer og adresse til nærmeste veterinær
Lei feriehus med husdyr

Ofte stilte spørsmål om ferie med hund

Finnes det hytteutleie med hund tillatt?

Ja, i Norge kan du leie hytter der hunden er hjertelig velkommen. Vil du til utlandet, har NOVASOL rundt 18.000 husdyrvennlige ferieboliger over hele Europa. Dette antallet kan variere noe.
 

Hvor mange husdyr kan jeg ta med til ferieboligen?

Dersom ferieboligens eier tillater husdyr, er grensen vanligvis to husdyr. I Sør-Europa er det maks ett husdyr. Kontakt oss direkte dersom du ønsker å ta med flere husdyr.
 

Hvor bør jeg reise på ferie med hund?

Det finnes mange fine, dyrevennlige destinasjoner rundt om i Europa – for både to- og firbeinte. Mange foretrekker kortere reisevei, og da kan en ferie i Norge, Sverige, Danmark eller Tyskland være aktuelt. I f.eks. Danmark finnes det egne «hundeskoger», mens det i Tyskland er lov med på hund på restaurant mange steder.
 

Jeg vil på ferie med hund i utlandet – hva må jeg vite?

Det er enklere å reise med hund nå enn før. Det er uansett viktig å sette seg inn i hvilke regler som gjelder for reiser med hund i utlandet. Hos Mattilsynet finner du lenker til relevante nettsider der du kan lese om reglene i de respektive landene.
 
| Forfatter
(Publisert første gang: )

Se våre ferieboliger i Europa