Hytte ved Hardangervidda

Har du lyst på en ferie på Hardangervidda? Nord-Europas største fjellplatå byr på vakre turer i skog og mark, fylte fiskevann og mektige utsikter. Finn en base i Rjukan, Rauland eller Eidfjord og legg ut på dagsturer i den naturskjønne nasjonalparken. Lei ei hytte ved Hardangervidda og få en ferie fylt med uforglemmelige naturopplevelser og aktiviteter for store og små.

Finn ei hytte ved Hardangervidda med NOVASOL

Populære feriehus i Hardangervidda

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Hardangervidda

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Hardangervidda

Loading...

Bli kjent med Hardangervidda

Hardangervidda nasjonalpark ligger på grensa mellom fylkene Buskerud, Telemark og Vestland, og dekker et stort natur- og høyfjellsområde midt i Norge. Hardangervidda ble delvis gjort til nasjonalpark for å verne om bestanden av villrein i området; her finnes nemlig Europas største villreinflokk. Den sørligste grensa for arktiske planter og dyr går også her, noe som betyr at både fjellrev og snøugle lever i området. Hardangervidda er reisemålet for deg som er ute etter en aktiv ferie ute i flott natur. Her kan du prøve fiskelykka i en av de mange fiskevannene, gå på lange toppturer eller kortere fotturer, eller sykle på Norges vakreste sykkelsti – Rallarvegen øst for Voss.

Hytteutleie ved Hardangervidda

Hardangervidda nasjonalpark er virkelig spekket med opplevelser. Og den beste måten å utforske dem på, er ved å leie ei hytte ved Hardangervidda og planlegge turer rundt på den flotte vidda. Enten du har uker til rådighet, eller kunne tenke deg å dra på en miniferie til Hardangervidda, har vi hytta for deg. Kunne du tenke deg litt luksus etter de lange dagene i skog og mark? Så ta en titt på luksushyttene våre ved Hardangervidda. Vi har også flere hytter som egner seg godt for større grupper, hvis hele familien eller vennegruppa skal med. Skal hunden med på Hardangervidda? Null problem, vi har en rekke husdyrvennlige hytter til din pelskledde bestevenn!

Aktiv ferie på Hardangervidda

Drømmer du om å fylle ferien med aktiviteter og opplevelser ute i naturen, er Hardangervidda destinasjonen for deg. Er du glad i å gå fjelltur, så er det bare å pakke turskoene og velge mellom ruter i alle lengder og vanskelighetsgrader. Det finnes hundrevis av fiskevann og vassdrag på vidda, som kan friste med stor og fin fjellørret og røye. Ta med primus og tilbered et deilig ørretmåltid på fjellet, eller spar den til middag på hytta. Eller ta med sykkelen med på tur og få noen av Norges flotteste utsikter med på veien. Lei ei hytte ved Hardangervidda og se fram til å tilbringe tid ute i skog og mark.

Reisetips til Hardangervidda

Trenger du flere tips til aktiviteter på Hardangervidda? Ta en titt på forslagene våre her: 

  • Vil du lære mer om Hardangerviddas flora og fauna, kan du besøke et av nasjonalparkens to opplevelsessentre; Hardangervidda nasjonalparksenter i Tinn og Natursenter Eidfjord

  • Se Vøringsfossens spektakulære fall på 182 m ved utsiktspunktet på Fossli Hotel. 

  • Ta turen opp til Gaustatoppen(1883 moh), «Toppen av Telemark», som nok er Hardangerviddas mest kjente fjelltopp.  

  • Planlegger du å leie hytte på Hardangervidda om vinteren, bør du ta med deg skia og gå den klassiske skituren fra Finse til Haukeliseter i et fantastisk vinterlandskap på vidda.