Feriehus og hytte i Oppland

Oppland er for deg som søker å fylle ferien med gode naturopplevelser i tradisjonsrike områder. Leier du en hytte i Oppland gjennom NOVASOL venter gode ferieopplevelser. Fylket er stort og mangfoldig. I sør er landskapet flatt og åpent, mens det i nord fascinerer med sine daler og mektige fjell. Valdres og Gudbrandsdalen er de største dalførene. Innenfor fylkesgrensene finnes flotte fjellområder, som Jotunheimen, Dovrefjell og Rondane. Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen, ligger også i Oppland. På vinteren kan Oppland by på fantastiske skiforhold i anlegg og områder som Hafjell, Kvitfjell, Beitostølen og Mysusæter. På sommeren kan du benytte deg av flotte turmuligheter. Bestill hytte i Norge nå og se frem til et fantastisk opphold i denne vakre delen av Norge!

Lei hytte i Oppland hos NOVASOL

Populære feriehus i Oppland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Oppland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Oppland

Loading...

Steder å besøke

Tradisjonsrike Gudbrandsdalen strekker seg fra Lillehammer og Mjøsa  til Lesja og Romsdal. I området finnes hele sju nasjonalparker, noe som gir uendelige turmuligheter. Reiser du gjennom Gudbrandsdalen vil du forstå hvorfor mange forfattere og kunstnere har hentet inspirasjon herfra – den eventyrlige naturen og de mange bygdene er som tatt ut av et eventyr. Regionen er kjent for sine tradisjoner og lokalproduserte mat. Du kjenner sikkert til Gudbrandsdalsosten? Brunosten av geite- og kumelk er blitt et begrep. For deg som vil vandre på vidda er Gudbrandsdalen et paradis, og på Dovrefjell kan du bli med på guidede turer inn i moskusens verden. 

Leier du en hytte i Oppland kan du ikke gå glipp av en tur til Lillehammer, som er fylkets eneste by. Lillehammer er kjent for de fleste for vinter-OL i 1994, og du kan også i dag besøke mange av de olympiske anleggene. Ta turen til Olympiaparken, der du kan prøve deg på en rekke spennende aktiviteter. Lillehammer Olympiske Bob – og Akebane er den eneste av sitt slag i Skandinavia. Kjenn på adrenalinet når du tester bobraft, skeleton eller bobsleigh. Som gjest i et av NOVASOLs feriehus i Norge får du rabatt på en del av øvelsene i Olympiaparken. Leier du et feriehus i Oppland med barn bør Hunderfossen Eventyrpark og Lilleputthammer Familiepark stå på planen. I tillegg finnes det mange koselige gårder rundt omkring i fylket der barna kan bli bedre kjent med de norske husdyrene.

Lei hytte i Oppland

Naturomgivelser

Oppland består av et vakkert naturlandskap med alt fra daler og fjell, til flatere områder. Fylket har sju nasjonalparker som ligger helt eller delvis i Oppland; Rondane og Dovre nasjonalparker, Langsua nasjonalpark, Jotunheimen nasjonalpark, Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark, Reinheimen nasjonalpark og Breheimen nasjonalpark.

Lei feriehus til vinterferien i Oppland

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Ta en tur på Mjøsa med Skibladner D/S – verdens eldste rutegående hjuldamper. I løpet av sommermånedene går skipet fra Gjøvik brygge seks dager i uken. En tur med Mjøsas hvite svane er en opplevelse for hele familien. 

Ved Hadeland Glassverk finnes det noe for alle. Her kan du stoppe innom Glassmuseet som viser glassverkets historie gjennom 250 år, du kan blåse ditt eget glass og de minste kan boltre seg på lekeplassen. I sommermånedene er det mye liv og røre på glassverket, og da er også Barnas Bondegård åpen. 

Friluftsmuseet Maihaugen på Lillehammer er en opplevelse for hele familien. Museet består av en rekke bygninger fra 1200-tallet til i dag, fine utstillinger og aktiviteter for store og små. På sommeren får du i tillegg mulighet til å bli med vandreteater og hilse på dyrene som bor på gården. 

Oppland er ikke bare et sted for vinterentusiaster på utkikk etter sitt neste ferieeventyr i Europa. Fylket tilbyr også en rekke sommeraktiviteter, blant annet sykkel – og gåturer, fiskemuligheter og mye, mye mer. Fotturer og sykling er populære aktiviteter i Gudbrandsdalen. Du kan også bli med på elgsafari og lamavandring. 

I Valdres finnes mil etter mil med merkede fottur- og sykkelløyper, fisking og bading i friske fjellvann!

Vinterferie i Oppland

Når turen går til Oppland venter en rekke vinteraktiviteter. For de skiglade finnes en rekke gode skimuligheter; Gålå, Kvitfjell, Hafjell, Mysusæter, Sjusjøen, Skeikampen, Heidal, Valdres mot Beitostølen og Valdres mot Filefjell. Her kan du kose deg med alt fra langrenn, slalåm, snowboard til aking og lange vinterturer i fjellet.

Det populære skiområdet Gålå er absolutt verdt et besøk. Gålå har mange forskjellige nedfarter, og disse ligger fordelt på begge sider av dalen. Hafjell Alpinsenter ligger 15 km nord for Lillehammer, og er Norges tredje største alpinanlegg. De lange nedfartene betjenes av flere heiser og en gondol. De gode løype- og snøforholdene er selve varemerket til anlegget. Hafjellparken er stedet hvor de med snowboard og twin tip ski på beina møtes. For langrennsentusiaster er Sjusjøen, Heidal og Filefjell å anbefale.

Feriehus og hytte i Oppland

NOVASOL formidler en rekke hytter i Norge og mange ligger nær fantastisk natur og gode aktivitetsmuligheter for hele familien. Våre hytter i Oppland byr på tilgang til en lang rekke nasjonalparker, spennende attraksjoner og tradisjonsrike regioner. Din nesteferiebolig i Oppland kan du enkelt bestille her på våre nettsider. Bruker du vår søkefunksjon kan du i tillegg legge inn de kriteriene som er viktige for deg.

Velger du en feriebolig fra NOVASOL kan du se frem til en ferie i private omgivelser. Tilbered deilige måltider i eget kjøkken, nyt ettermiddagen på terrassen og kvelden foran peisen. Denne friheten er noe av det våre gjester setter aller størst pris på. Oppdag friheten med feriehus og bestill ferien i Oppland i dag!