Feriehus og hytte i Vestfold

Ser du etter din neste hytte i Vestfold? Hos NOVASOL finner du et stort utvalg av hytter i Vestfold og resten av Norge. Du kan enkelt bestille din neste hytte i Vestfold her på våre nettsider. Vestfold inviterer deg til en ferie i idyllisk kystlandskap, der byene ligger som perler på en snor. I tillegg er fylket en viktig del av norgeshistorien. Legger du ferien til Vestfold kan du se frem til gode opplevelser for hele familien. 

Leier du en hytte i Norge kan du bo nær vakre naturområder. Våre ferieboliger ved Oslofjorden gir et perfekt utgangspunkt til å oppleve en lang kystlinje og flott skjærgård bestående av nærmere 70 øyer, holmer og skjær. Naturen tar deg med på sykkelturer langs kystruten, vandring langs kyststiene, fiske i Numedalslågen som har sitt utløp i Larvik, eller rolige dager med golf. 

I en hytte i Vestfold kan du også nyte et rikt kulturliv hele året med konserter, festspill, show og revyer, samt gode shoppingmuligheter i byene. Transportforbindelsene er gode fra både Oslo Lufthavn Gardermoen og Oslo sentrum, og Sandefjord Lufthavn Torp finner du i fylket. Vestfold er Norges nest minste fylke med grenser mot Telemark og Buskerud. Innenfor fylket grenser finner du flotte tettsteder og byer som Tønsberg, Horten, Sandefjord og Larvik.

Feriehus og hytte i Vestfold

Populære feriehus i Vestfold

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Vestfold

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Vestfold

Loading...

Attraksjoner og severdigheter

Det finnes en rekke flotte severdigheter i Vestfold som gjør at du kan kobinere kultur og aktivitet på ferien. Under vikingtiden var hele regionen et maktsentrum, noe som har ført til at flere av verdens største arkeologiske funn fra vikingtiden er gjort her. Når du leier feriehus i Vestfold kan du derfor utforske områdets vikinghistorie blant annet ved flere museer. Midgard vikingsenter finner du ved Borrehaugene i Horten. Her formidles fylkets rike vikinghistorie i form av utstillinger, vikingaktiviteter og guidede omvisninger. La barna få utfolde seg med bueskyting og opplev den vakre Gildehallen. Kaupang ble grunnlagt rundt år 800 og var på den tiden Norges største bysamfunn. I dag kan du bli med tilbake til vikingtiden i Kaupang Vikingpark, der du kan prøve deg på ulike aktiviteter og lære mer om livet som viking. 

I Tønsberg kan du besøke Slottsfjellmuseet som ligger vakkert til ved foten av Slottsfjellet. I museet kan du lære mer om Tønsbergs historie, hvalfangst i området og vikingtiden. Her står blant annet vikingskipet far Klåstad utstilt. På Slottsfjellplatået kan du se restene av en av Nordens største middelalderborg. 

Hvalfangst har hatt en sentral rolle i Vestfolds historie. Det var Svend Foyn fra Tønsberg som i 1860 utviklet metoden som la grunnen for den moderne industrielle hvalfangsten. Besøker du Sandefjord kan du se hvalfangstmonumentet som har blitt byens mest kjente skulptur. Hvalfangsten har vært en stor del av Sandefjords historie, og var på sitt største på 1950-tallet da flere tusen menn dro ut på hvalbåt.

Opplev den vakre naturen i Østfold

Aktiviteter og opplevelser

Den varierte naturen og aktivitetsmulighetene er grunnen til at mange av våre gjester leier hytte i Norge. Fylket er midt i blinken for deg som trives i nærheten av havet, uansett om det er i form av båtliv, bading eller padling. Mulighetene er mange med et feriehus i Vestfold. Har du tatt med deg fiskestangen til feriehuset? Da kan du prøve fiskelykken i et av Norges beste laksevann, Numedalslågen. Interessert i en gåtur? Langs kysten mellom Svelvik og Helgeroa går Norges lengste kyststi gjennom vakkert kulturlandskap, skjærgård og severdigheter. 

Finn ditt eget ferieparadis i Vestfold. Mange tusen mennesker trekker hvert år til Tønsberg for en smak av sjølivet. Her venter deilige dager fylt med salte bad, glatte svaberg og bryggeliv. Byen yrer av liv hver sommer og uteserveringene er fulle av glade mennesker. I Tønsberg, og i Vestfold for øvrig, avholdes en rekke arrangementer i løpet av sommeren. En av de mest kjente er Slottsfjell festivalen i Tønsberg som hvert år samler mange tusen mennesker. Tønsberg er rik på sjø, og du kan dermed oppleve havets skatter mens du trekker inn frisk sjøluft. Kommunen har også verneverdige våtmarker, og dette har betydning for blant annet fuglelivet. Litt utenfor Tønsberg ligger øya Tjøme, og her er landskapet kupert med flere kløfter og svaberg. Det finnes en rekke strender, skoger og våtmarker her, og det er omringet av fantastisk sjø.

Utenfor Tønsberg ligger øykommunen Færder, som består av blant annet av øyene Nøtterøy, Veierland, Tjøme og Føynland. Helt ute på sydspissen av Tjøme ligger friluftsområdet Verdens Ende, som er kjent for sitt vippefyr og fantastiske utsikt over Skagerrak. I tillegg kan Verdens Ende tilby vakre naturopplevelser, restaurant, fiskeplass og bademuligheter.

Ferie i Vestfold med barn

Planlegger du å ta med familien til et feriehus i Norge? Da kan du ta med barna til Vestfold, der det venter en rekke spennende aktiviteter for alle. Benytt deg av de mulighetene naturen gir. Gode ferieminner skapes på glatte svaberg, med salte bad i havet og krabbefiske fra brygga. Ta med barna på båttur og legg inn stopp på noen av øyene i skjærgården. Ikke glem å pakke med badetøy på turen! 

Det finnes flere hyggelige aktiviteter for barn i Vestfold. Vi kan nevne klatreparken Høyt&Lavt, Foldvik Familiepark, Buggegården, stallen på Verdens Ende og mye, mye mer.

Feriehus og hytter i Vestfold

NOVASOL formidler et stort antall ferieboliger i Europa og du kan se vårt utvalg her på vår nettside. Du kan enkelt finne frem til din neste hytte i Norge ved hjelp av vår søkefunksjon, som lar deg velge kriteriene som passer deg.