Feriehus og hytte i Nord-Trøndelag

Lei feriehus eller hytte i Nord-Trøndelag

Feriehus og hytte i Nord-Trøndelag

Nord-Trøndelag er det største av de to Trøndelagsfylkene i areal, men det som er tynnest befolket, med kun 6 personer per km2! Befolkningen bor hovedsakelig i tettsteder og de mindre byene Steinkjer, Namsos, Levanger og Stjørdal. Landskapet her består av tallrike fjorder og tusenvis av øyer og skjær. For deg som vil leie hytte i Trøndelag, så er Nord-Trøndelag utmerket. NOVASOLs feriehusutleie i Norge gir deg og familien et stort utvalg av både sommer-og vinterhytter i området.

Begge Trøndelagsfylkene står sentralt i norsk historie. I vikingtiden, så som i Middelalderen, var Nord-Trøndelag et viktig sted. Slaget på Stiklestad i 1030 hvor høvdingen Olav Haraldsson falt (senere Olav den Hellige), markerer overgangen til kristendommen og en mer fredelig tid i Norge. Middelalderens Frostating på stedet Frosta i Nord-Trøndelag, utviklet lover og la allerede den gang deler av grunnlaget for dagens norske lov og rettssystem. Våre hytter og feriehus i Europa gir deg muligheten til å tilbringe en forfriskende ferie i Nord-Trøndelag.

Populære feriehus i Nord-Trøndelag

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Nord-Trøndelag

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Nord-Trøndelag

Loading...

Naturomgivelser

Nord-Trøndelag består av en rekke skog- og fjellområder, og er dermed et populært turistmål for tur- og sykkelentusiaster. Trøndelag fylket har en rekke nasjonalparker, og noen av dem befinner seg i Nord- Trøndelag, blant annet Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Nasjonalparken er Norges fjerde største nasjonalpark, og grenser inn til Sverige. Hvis du vil oppleve et sted med mye flora og fauna, er parken det rette stedet for deg , da du finner blant annet bjørneskjegg, kvitlyng og tranebær her og en rekke bakkemyrer.

Fylket kan også skryte av å ha flere av Norges beste lakseelver (Namsen, Verdalselva og Stjørdalselva). Langs Trondheimsfjorden, hvor landet er relativt flatt og fruktbart, drives det et utstrakt jordbruk. Med de mange fjorder, vann og åpne naturområder er Nord-Trøndelag stedet for deg som liker å fiske og nyte naturens stillhet i fulle drag!

Vil du gå tur i fjellet? Besøk Jetnamsklumpen, Nord-Trøndelags høyeste fjell (ca. 1500 m.o.h), etter fulgt av Fongen (ca. 1441 m.o.h) Sipmekentinden (ca. 1420 m.o.h) og Hestkjøltoppen(ca. 1390 m.o.h). Eller ta turen til en av de mange andre fjellene som befinner seg i Nord-Trøndelag.

Hytte i Nord-Trøndelag

Vil du oppleve kultur i løpet av ferien, kan du besøke både gallerier, utstillinger og museer. Besøk for eksempel Namsos kunstforening som har utstilling av sine faste samlinger. Eller ta turen til Norveg Kystmuseet som også befinner seg i Nord-Trøndelag.

Interessert i en aktivferie? Lei eller ta med en sykkel på ferien, og ta en sykkeltur på en av Nord-Trøndelags mange sykkelruter. For eksempel er Innherred et sted som anbefales, og befinner seg bare 1 time nord for Trondheim. Eller ta turen til Røros, en stisykling som også byr på flotte naturopplevelser. Hvis du ikke vil sykle, er det også mange turstier i Nord-Trøndelag, og du kan få en like fin opplevelse til fots som på sykkel.